+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 20 ileti bulundu.

Konu: Çocuklarımın velayetini nasıl alırım?

Çocuklarımın velayetini nasıl alırım? Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Çocuklarımın velayetini nasıl alırım?

Merhaba.
    Ben 6 yıllık evliyim ve 2 erkek çocuk babasıyım. (4 ve 2 yaşlarındalar) Görücü usulüyle eyledik eşimle. İlk yıllardan beri pek sevemedik birbirimizi. Ama zamanla sorunlarımız düzelir diye uğraş verdim. Fakat aramızdaki uçurumların fazlalığından dolayı olmadı.
    Eşim ilkokul mezunu ve köyde yetişmiş. Ben ise Üniversite mezunuyum ve ilçede yetiştim. Çocukların da varlığı durumu değiştirmedi.

Çok uzatmak istemiyorum ama durumumuzu da anlamanız sanırım çözüm önerilerinize ışık tutatacak kanaatindeyim.

İlk yıllarda pek sevgi olmasa da, az da olsa saygı vardı birbirimize karşı.
    Ama malesef zamanla o da kalmadı. Ne yaptıysam ilişkimizi düzeltemedim. Müthiş bir geçimsizlik var. Ve artık sabrımın son noktasına geldim.

Şu an ki durumumuz ise boşanma sürecine girmek üzereyiz şeklinde denebilir. Eşim de mutsuz ben de... Fakat o herşeye rağmen pek boşanmak istemiyor. Sebep çocuklar...
    Ama ben onları Ondan fazla düşünüyorum. Mutsuz bir yuvada yetişmelerinin de doğru olmadığına inanıyorum.

Görünen o ki boşanmaya doğru gidiyoruz. Benim asıl sıkıntım çocuklarımın velayetini alabilmek. Bunun sebeplerini şöyle sıralayabilirim:

1. Eşimde kalırsa bana düşman olarak yetiştireceğinden eminim
    2. Ben en kötü ihtimalle büyük bir ilçede yetiştireceğim, o ise köyde...
    3. Ban asla annelerinden çocukları kıskanmam veya sakınmam ama o yapar.. (Bunu ima eden sözlerdi sarf etti)

Tamam çocuklar küçük ve anne şefkatine ihtiyaçları olduğu yaştalar. Zaten benim düşüncem boşanmamız durumunda velayetleri bende olsa bile onları şu şartlar oluşana kadar annelerinde bırakmak.

- Ben veya o evlenene kadar
    - Evlilik durumlarımız olmasa bile çocuklar okula başlayana kadar

Lütfen bana bir yol gösterin. Çocuklarım benim tek servetim. Onların en iyi şekilde yetişmesini istiyorum.
    Şimdiden teşekkür ederim....

Hukuki NET Güncel Haber

Çocuklarımın velayetini nasıl alırım? konulu yargıtay kararı ara
    Çocuklarımın velayetini nasıl alırım? konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Salihli/Manisa
    İletiler
    7.141
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Çocuklarınızın yaşı küçük olduğu için olağanüstü bir sebep yok ise (Annenin hayasız yaşam tarzı, madde bağımlısı olması, akıl hastalığı gibi...) velayet kuvvetle muhtemel anneye bırakılacaktır. Ancak çocuklarınız okul çağına geldiğinde eğitimlerine ilişkin kaygılarınızı ileri sürerek velayetin anneden alınarak size bırakılması için dava açabilirsiniz.

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Teşekkürler Dilek Hanım.. Anladığım kadarıyla mahkeme çok büyük ihtimalle velayeti anneye verecek. Fakat akabinde ben ayrı bir dava açacağım...

Peki ben şu anda eşimden ilk mesajında saydığım durumlarda velayetinin bana geçmesine razı olduğuna dair bir imzalı kağıt alsam ve bunu boşanma davasında sunsam bunun faydası olur mu?
    Tabi eşim mahkemede karar değiştire de bilir.. Yani konuya bi şekilde çare arıyorum. Gerçekten çocuklarımın geleceğini düşünüyorum.

Ayrıca eşimde o istisnai durumlardan hiç biri yok.. (madde bağ. alık hast. v.s.)

Bi şekilde şimdiden alınabilecek bir önlem bir çare yok mu velayetlerinin bende olması için?
    Teşekkür ederim....

Nerede
    Salihli/Manisa
    İletiler
    7.141
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Eşinizle anlaşırsanız hakim velayetin size bırakılmasına karar verir, ancak anlaşmanın hakim huzurunda da kabul edilmesi gerekmektedir.

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Anladım. Teşekkürler Dilek Hanım...
    Şartlar ne olursa olsun velayet anneye ağır basıyor...
    İnşallah hayırlısı olur. Temennim eşimin düzelmesi ve mutlu bir yuvamın olması....
    Tekrar teşekkürler... İyi çalışmalar...

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Yeni Durumumuz, Bilgi Ve Yol lütfen....

Merhaba.

Şu anki durmumuzu kısaca izah edeyim.
    Eşim şu an annesinin evinde. çocuklarla birlikte. Malesef ne yaptıysam olmadı. Gönderdim. Bu iş bitti. Kanuni bir müracaatım henüz olmadı. Hala eşimin Anlaşmalı Boşanmaya razı olması için durumu anlamasını bekliyorum. Çocuklarımız için en iyisi, en az zararlısı neyse onun için uğraşıyorum. Velayetten de vazgeçtim. Ortak velayet olması sanırım ikimiz içinde iyi olur. Ama ona da yanaşmıyor. Hatta boşanmaya da yanaşmıyor.

Resmen düşmanlık yapıyor. Ben bazı şeyleri anlaması umudunu ise sonuna kadar taşıma taraftarıyım. Şimdi birkaç sorum olacak;

1. Tek taraflı Şiddetli geçimsizlikten dava açarsam, 1. derece akrabalarım dışında şahit göstermem şart mı? Gösteremezsem dava seyri nasıl olur? Ne kadar sürer? Bu süre içinde nafaka öder miyim?

2. Ben uzun süre boşanma davası açmazsam (mesela 1 yıl) ve para göndermezsem (yola gelmesi için), eşim bana boşanma davası haricinde bir dava açabilir mi?

3. Evlenirken eşime alınan 6 bilezik vardı. Geçim sıkıntıları sebebiyle gönüllü vermesi kaidesiyle onları bozdurmak zorunda kalmıştık. Benden kanunen bunları talep edebilir mi? (Ben zamanla ödeme taraftarıyım zaten ama o hepsini hemen istiyor)

4. 750 YLT maaşla çalışıyorum ve işimin bir garantisi yok. Yani bir süre sonra işsiz kalabilirim. Sonra gene bu civarlarda bir iş bulurum. Böyle bir durumda kaç lira nafaka öderim ve işsiz olduğum dönemlerde de bu aylık nafakayı ödemek zorunda kalır mıyım?

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Çok teşekkür ederim..

İletiler
    284
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Yeni Durumumuz, Bilgi Ve Yol lütfen....

1. Tek taraflı Şiddetli geçimsizlikten dava açarsam, 1. derece akrabalarım dışında şahit göstermem şart mı? Gösteremezsem dava seyri nasıl olur? Ne kadar sürer? Bu süre içinde nafaka öder miyim?

1. derece akrabalar da kabul edilir. Mahkeme kararı kesinleşene kadar 1-2 yıl eşinize ve çocuklarınıza tedbir nafakası, mahkeme kararı kesinleştikten sonra çocuklarınıza iştirak nafakası, sizde kusur bulunursa eşinize yoksulluk nafakası ödersiniz.

2. Ben uzun süre boşanma davası açmazsam (mesela 1 yıl) ve para göndermezsem (yola gelmesi için), eşim bana boşanma davası haricinde bir dava açabilir mi?Yola gelmek? O nasıl laf öyle? Kendisi ve çocuklar için nafaka davası açabilir.

3. Evlenirken eşime alınan 6 bilezik vardı. Geçim sıkıntıları sebebiyle gönüllü vermesi kaidesiyle onları bozdurmak zorunda kalmıştık. Benden kanunen bunları talep edebilir mi? (Ben zamanla ödeme taraftarıyım zaten ama o hepsini hemen istiyor)
    Evlenirken takılan takılar kadına aittir.

4. 750 YTL maaşla çalışıyorum ve işimin bir garantisi yok. Yani bir süre sonra işsiz kalabilirim. Sonra gene bu civarlarda bir iş bulurum. Böyle bir durumda kaç lira nafaka öderim ve işsiz olduğum dönemlerde de bu aylık nafakayı ödemek zorunda kalır mıyım?

Eşiniz ve çocuklar için nafaka ayrı ayrı takdir edilecektir. Onların ihtiyaçları ve mutlu bir aile olsaydınız onlara ne kadar harcayacağınız göz önüne alınacaktır.
    Kimse net bir rakam veremez.

İşsiz de olsanız eş ve çocuklarınızın bakımından sorumlusunuz. İşsizliğe düştüğünüzde nafakanın kaldırılması veya indirilmesi talebiyle dava açmanız lazım. Dava karara bağlanana kadar eski rakamı ödemeye devam edersiniz.

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Çocuklarımın velayetini nasıl alırım?

Teşekkürler ama bazı sorular askıda kaldı. Mesela bilezik meselesi.

Bir de aslında pek söyleyeme dilim varmadığı (kendimden utandığım için) bir olay var. Artık son çare olarak, belki bundan anlarda düzelir, evliliğim kurtulur umuduyla bir akşam şiddet uyguladım ve karşılığında mutfağa gidip bıçak aldı ve "seni öldürecem " dedi. 4 yaşındaki oğlumun gözlerinin önünde olduğu için hiç bir şey yapmadım. Bu olayı Kendi anne ve babası dahil yakın çevrem de biliyor.

Bu olay ışığında benim ş.geçimsizlik davasından başka bir dava açmam mı gerekir? bu olayın boşanma sürecindeki etkisi ne olur?

İletiler
    284
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı kandalf rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Teşekkürler ama bazı sorular askıda kaldı. Mesela bilezik meselesi.
    "Evlenirken takılan takılar kadına aittir." dedim.
    Alıntı kandalf rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Artık son çare olarak, belki bundan anlarda düzelir, evliliğim kurtulur umuduyla bir akşam şiddet uyguladım ve karşılığında mutfağa gidip bıçak aldı ve "seni öldürecem " dedi. 4 yaşındaki oğlumun gözlerinin önünde olduğu için hiç bir şey yapmadım. Bu olayı Kendi anne ve babası dahil yakın çevrem de biliyor.
    Bu olay ışığında benim ş.geçimsizlik davasından başka bir dava açmam mı gerekir? bu olayın boşanma sürecindeki etkisi ne olur?
    Yola getirmek için para göndermemek, evliliğim kurtulur umuduyla bir akşam şiddet uygulamak kanunun kusur kabul ettiği hususlardır.
    Siz gündeme getirmeseniz bile açılacak bir boşanma davasında bunlar gündeme gelecektir.
    Size bıçak çekmesi ise şiddet karşısında bir savunma olarak kabul edilebilir. Yanlış yoldasınız, kusurlusunuz.
    Öfkeyle kalkan zararla oturur.

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Teşekkürler. Peki o zaman ne yapmam gerekir? İlk mesajlarımı okuduysanız evliliğimi kurtarmak için çok uğraştım ama olmadı ve ben bu işi kafamda bitirdim. Bu ani bir karar değil 1 yıldır detaylarıyla düşündüm. ve en son sinir krizi geçirdim ertesi gün de eşimi annesinin evine bıraktım. Ciddi şekilde sağlığımdan endişe ediyordum başıma geldi.

Sizden ricam çocuklarım için de en uygun boşanma yönteminin nasıl olması gerektiği hakkında fikir. Lütfen yardımcı olun. Bana yol gösterin.

Teşekkürler.

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

anneden velayet nasıl alınır

çocuğun velayeti nasıl geri alınır

velayet nasil alinir

velayet nasil geri alinir

velayeti nasil alirim

oğlumun velayetini nasıl alırım

velayet anneden nasıl alınır

velayet nasıl alınır

velayet nasıl geri alınır

cocugumun velayetini nasıl alırım

bosanmada baba cocugu nasil alir

velayeti nasil alabilirim

çocuğumun velayetini nasıl alabilirim

velayeti nasıl alırım

cocugun velayetını nasıl alabılırım

karimdan bosandim oglumu nasil alabilirim

cocugun velayetini nasil alabilirim

boşanmış kadından cocuklarımı mahkeme nasıl alabilirim

eski esimden cocuk nasil alirim

http:www.hukuki.netshowthread.php15625-cocuklarimin-velayetini-nasil-alirim

bosanma davasinda velayet nasil alinir

çocuklarımı nasıl geri aldımboşanırken çocuklarimi nasil alirimbir baba olarak oglumun velayetini nasil ala bilirim 4 yaşındaki çocuğumun velayetini nasıl alabilirim
Forum