öncelikle herkezin geçmiş bayramı mübarek olsun.
ben doğduğumda evlatlık alınmışım.şimdiki ailem beni soyadlarına geçirmiş herşey yasal.mahkeme kararı,noter sözleşmesi de yapılmış.fakat annem, öz olmadığım için malını bana bırakmak istemiyor.çıkarttığım bir nüfus kayıt örneğinde vasiyet bırakmış olduğunu öğrendim.zaten ben yasal tek mirasçı olduğum için(babam ve kardeşim yok)bu vasiyetin benmim lehime olduğunu düşünmüyorum.zaten kendiside "ben ölünce çok şaşıracaksın" diyor.
annemin birde teyze kızı var.annemin ev anahtarları,kasa anahtarları herşeyi onda.annemin ölümü halinde ,kasada olan ve kanunen sadece benim hakkım olan tüm para,altın vs. gibi eşyaları alıp götüreceğini tahminende olsa biliyorum.benim sormak istediğim şu:ölüm halinde polise yada özel güvenlik şirketlerine başvurum halinde annemin teyze kızlarının eve girmesini önleyebilirmiyim.özel korumaların sınır ve yetkileri nelerdir.ve bu konu ile ilgili bana bir öneriniz olabilirmi?
ayrıca annemin 2 sene önce ölen erkek kardeşide malını anneme bıraktı ama annemin ölümünden sonra malın bana değilde bu bahsettiğim teyze kızına kalması şartını sözlü olarak vasiyet etti ise annem kendi ölümünden sonra dayımın malının tamamını bahsedilen teyze kızına bırakabilirmi yoksa mal önce anneme kaldığı için burada annemden dolayı benim saklı payım varmıdır?
teşekkürlerimle...