Herkese selamlar hayırlı günler dilerim. Hakkımda açılan 6136 ruhsatsız silah bulundurmaktan dosya var 7 gün sonra duruşma görülecek. Savcı bu dosyadan hagb alabileceğimi söyledi. Daha önce herhangi bir sabıka ceza erteleme vs gibi Bi şey bulumamamkfa. Ayrıca ruhsatsız silah suçundan 2 ay önce de işlediğim tck 191/1 kullanmak için uyuşturucu bulundurmaktan kdae +1yıl tedavi denetim aldım. Şu an denetim sürecindeyim. Sizlere sorum şu olacak,mesleğim dolayısı ile gerek uluslararası gerek şehirler arası seyehat etmek zorundayım ve denetim programına uyumakta zorlanıyorum. Denetim ihlali neticesinde uyuşturucu suçundan da hagb alabilir miyim? Bir avukat yakınım 6136 dan hagb alsam dahi tck 191 den de ikinci hagb alabileceğimi söyledi. Suç tarihi birinci sultan alacağım hagb tarihinden önce olduğu için iki ayrı hagb alabileceğimi söyledi. Lakin internette çok bilgi var bu konuda ve kafam karıştı. Bu konu hakkında araştırma yaparken böyle Bi şeyle karşılaştım

Sanık hakkında TCK md. 191/2 uyarınca hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmemesine gerekçe olarak önceki tarihli olarak kasten işlenmiş suçlara ilişkin CMK md. 231 uyarınca hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olmasının gerekçe olarak gösterilmesi hukuka aykırıdır. Sanık hakkında uyuşturucu madde kullanma suçuna ilişkin olmayan hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararlarının mevcut olması uyuşturucu madde kullanma suçuna ilişkin HAGB kararı verilmesine engel değildir. (Aynı yönde Yargıtay 10. Ceza Dairesinin, 07.01.2019 tarihli ve 2018/3708 E., 2019/57 K. sayılı kararı) CMK md. 231/5 uyarınca verilen HAGB kararı ise bu durumda verilemeyecektir. Yargıtay 10. Ceza Dairesinin 27.10.2021 tarihli ve 2021/5643 E., 2021/10747 K. sayılı kararı;

Çok teşekkür ediyorum