Merhabalar bundan 2.5 sene önce asker arkadaşım tarafından telefonum çalınmıştı. Mobil bankacılık şifremi bulmuş. Yapı Kredi Bankası’ndan 3 ay ertelemeli 60 bin TL ihtiyaç kredisi çekmiş. Mahkemeye verdim çocuğu ve bankayı. Banka kendisini bir şekilde akladı. Çocuk ceza aldı fakat 1 mahkemem daha var Ocak ayında. Süreç çok uzamıştı. Krediyi bugüne kadar hiç ödemedim ama maaş bankamda Yapı Kredi olduğu için yatan maaştan parayı belirli kısımlarda kesintili bir şekilde alıyordu.

60 bin TL borç varlık yönetim şirketine devredilmiş. ERL Danışmanlık diye bir şirket ne internet siteleri var sadece belli aralıklarla SMS atıyorlardı. Borcu ödemeye karar verdim. Almadığın bir parayı ödeme zorunda kalmak çok kötü bir his. Merak ettiğim şu. Geçenlerde bu şirketi aradım borcumu sordum. 60 bin 300 TL dendi ödeme sözü veriyor musunuz krediniz 210 gün gecikmede icraya verilebilirsiniz dendi. 37 bin TL kalan bölümü de 2-3 taksit yapabileceklerini söylediler. Hesap numarası veriyorlarmış o hesaba atıyormuşuz parayı güvenemedim. Bana bir ödeme planı çıkartamazlar mı acaba nasıl güveneceğim o kadar parayı gönderdikten sonra bunlara ? Hiç varlık şirketine ödeme yapan var mıdır ? Nasıl bir yol izlemeliyim ? Sicilim düzelir mi borcu kapattıktan sonra kredi çekemiyorum şuan hiç bir bankadan.

Bugün tekrar aradım şirketi 110 bin TL borcunuz var dendi. Sinir oldum. Batık krediyi almışlar belki de 30-40 bin TL verdiler 110 bin TL istiyorlar. E-Devlet’te ana para gözükür faiz görünmeyebilir diyorlar. İcraya verin dedim benim mal varlığım yok anca maaşımdan kesersiniz dedim. İcraya da vermiyorlar. Ne yapmalıyım bilemiyorum.