Merhabalar,

Konuyu doğru kategoride mi açtım emin değilim, değilse şimdiden özür dileyerekten kısaca mağduriyetimden bahsetmek istiyorum.

Dükkanımızda ki kiracı 1 yıla yakındır kira ödemiyor. Kira ödemediği gibi kaçak elektrik kullanıyor. Hakkında hem savcılığa suç duyurusunda bulunacağım hemde icra işlemi başlatacağım ancak öncesinde elimi güçlendirmek için kaçak elektrik kullanımını belgelemek istiyorum. Elektrik kurumunda ki yakınım sistemi incelediğinde aboneliği olmadığı görülüyor ama daha öncesinde varmış, iptal ettirmiş. Şuan bariz bir şekilde kaçak kullanım var tek iş kaçak tespite kalıyor.

Ancak dananın kuyruğu koptuğu yer burası. Elektrik kurumunda ki yakınım, kiracının kira sözleşmesi yoksa, elektrik kurumu kaçak kullanım bedelini sizden tahsil edebilir dedi. Kiracının sözleşmesi yok, yani varsa da artık bilmiyoruz zira dükkanı 5 yıl kadar önce rahmetli ağabeyim bu adama kiraya verdi ve biz bir sözleşme nüshası bulamadık evde. Kiracı da var diyor ama yok. Defalarca istememe rağmen göstermedi bile. Yer güneydoğu olunca kira sözleşmesi varlığına pek ihtimal de vermiyorum. Kiracı kirayı benim hesabıma gönderiyor yani elimde dekontlar ve whatsapp yazışmaları mevcut.

Söz konusu elektrik kurumu da DEDAŞ olunca ne olacağını pek kestiremiyorum.

Kiracının sözleşmesi yoksa, kurumun benden ceza talep etme hakkı varmıdır?

Çok teşekkürler, saygılar.