Ortak/Hisseli Araç Hak Kaybı, Hakkın Alınması ve Gerekli Tedbirler ?
Merhaba,
Öncelikle olayı uzun anlatmam gerektiği için üzgünüm.
2 yıl önce eşimin (karımın) annesi vefat etti. Üç kardeşe bir araba bir ev ve bir zeytinlik arazisi kaldı. Vefat sonrası aynı ay içerisinde intikal işlemlerini yaparak malları kardeşler üzerine aktardık.
Aracın noterde devri sırasında abi noter çalışanına kızların duymayacağı bir anda önce intikal sonra bana satış yapacağız demiş. Kızlar olayın farkında olmadan intikal işlemi ile aracı abiye devretmiş. Ben durumu öğrendiğimde noter ve abi ile görüştüm. Noter devir ediyorsunuz diye sormamış. İşlemi ne kızlardan duymuş ne sözlü onay almış. Kızların duyup duymadığını da sorgulamamış. Görüşmem sonrası noter hata yaptıklarının farkına varıp bir şey diyemediler. Abi ise aracı geri devretmeye yanaşmadı. Benim abiye baskım sonucu ertesi gün aracı yine üç kardeş üzerine olacak şekilde işlem yaptık. Şuan araç üç kişi üzerine hisseli, ruhsatta abinin adı ve diğer 2 ortak şeklinde yazıyor.
Sonraki süreçte hem evi hem arabayı abi kullandı. Kız kardeşler malları satarak kendi haklarını nakite çevirmek istediler. 1 yılın sonunda abinin süreci geçiştirmesi ile ancak evi satabildik. Bu noktaya kadarda evden kendisine gelecek parayla arabayı kendisinin alacağını söyleyerek arabayı ilana koymadı, süre geçirdi. Ev satıldıktan sonra parası olmasına rağmen arabayı almaktan vazgeçerek ilana koydu ancak aylarca kimse aramadı diyerek geçiştirdi. Bu süreçte zeytinliğe bir talip çıktı. Aracı ilandan kaldırarak bu seferde zeytinlik satıldığında aracı kendisinin alacağını söyledi. Zeytinlik satılmadı, aylar geçti. Yine oyalama taktiği ile devam etti. Evi kirasız bedelsiz 1 yıl kendisi kullandı. Aracı da 2 yıldır kendisi kullanıyor.
Geçen yıl kışın bizim aracımız arızalandı. 1 hafta kadar tamir olmayacağından ve çocuğu okula bırakmamız gerektiğinden arabayı 1 haftalığına istedik. İş yerinin servisinin bozulduğunu bu nedenle arabayla işe gitmesinin gerektiğini söyleyerek aracı vermedi. 2 gün sonra ben servisin bozulmadığını ve bize yalan söylediğini öğrendim. Aracı hemen getirmesi konusunda mesaja attım. O hafta aracı 3 gün için zar zor alıp kullandık ve geri verdik.
Bu hafta da yine kendi aracımızın amortisörü kırıldı. Yolda kaldık. Aracımızın tamiri 1 haftayı bulacak. Yine whatsapp'dan yazıp çocuğu okula bırakmak için 1 hafta arabaya ihtiyacımız olduğunu söyledim. Bana şehir dışında olduğunu, 15 gün işten izin aldığını ve ay sonunda geleceğini söyledi. Yine yalan söylüyor. Şehir dışında değil ve araba kapısının önünde park halinde duruyor.
Ortaklığı bozma davası açma hakkımız olduğunu biliyoruz. Ancak bize yapılan bu terbiyesizliklerden sonra fazlasını yapmak istiyoruz.
- Aracı hızlı bir şekilde kendimize almak veya en azından onun elinden alıp parka çektirmek için icra/savcılık/noter/trafik/tedbir kararı vs. bir şey yapabilir miyiz?
- Aracı sürekli kendisi kullandığından ve istenildiğinde zorluk çıkardığından tazminat davası açabilir miyiz?
- Tazminat davası açabilirsek ilgili mesajları ben yazdım. Ben konuştum. Arabanın hissedarı karım ancak araları bozuk olduğu için abisi ile muhattab olmak istemedi ve benim yazmamı istedi. Mahkemede benim ile whatsapp konuşmaları delil kabul edilebilir mi? Farklı bir şey yapmalı mıyız?
- Sadece whatsapp konuşmaları aracı diğer ortaklara vermediğini kanıtlamaya yeterli olur mu? Noterden ihtar çekmek zorunlu mu? Bu da 10-15 gün süre demek.
- Benimle mesajlaşmasında şehir dışında olduğunu söylemişti. Ben evin oraya gidip aracın sokakta park halinde olduğuna dair fotoğraf çektim. Bu konuda başka toplayabileceğim kanıt var mı?
Değerli cevaplarınız ve değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku