Merhaba,
Öncelikle hepinize sağlık ve mutlu bir hayat dilerim.
5 yıl önce başıma gelen talihsiz bir olay sebebi ile Sağlık Bakanlığına malpraktis için idare mahkemesine avukatım aracılığı ile tam yargı davası açtık. Bu 5 yıl içerisinde hastane ve adli tıp a kaç defa gittiğimin sayısını unuttum. Ve bu süreci uyap üzerinden neredeyse hergün takip etmekte idim, nihai olarak lehimde karar verildi ve karar ilişik fotoğraftanda görüleceği üzere 23/06/2023 tarihinde uyap sistemine yansıdı ama karar yazısında tarih olarak 24/05/2023 yazmakta. Taraflara tebliğ ise 05/07/2023 gönderildi. Bu aşamaya kadar sorun yok, sorun bu aşama sonrası avukatım ve ben arasında başlıyor, durumu özetleyeyim;
Kararı gördüğümün ertesi günü sevinçle avukatıma kararı whatsapp üzerinden attım(10 gün önce), biraz yazıştık ve bana sesli mesaj olarak şunları beyan etti; evet karar çıktı ama şimdi bakanlık davayı istinafa götürecek, oradan yanıt gelmesi en az 1 seneyi bulur ve ardından da dava danıştaya gidecek orada da en az 1 sene. Yani 2-3 sene belki daha fazla beklemem gerekiyormuş. 5 yıldır bekliyorum ve mecbur yine bekleyeceğiz diyerek konuyu kapadım. Sorun kısmına gelelim; 2 akşam önce arkadaşlarımla dışarıda otururken, 1 tanesi avukat. Benim davadan bahsettim ve bakayım karara dedi, okudu ve netice olarak hayırlı olsun 1 aya zenginsin dedi ! Nasıl yani dedim ? Avukatın uyaptaki ibana yatar, bakanlığa yazar para talebi hakkında dedi, dedim yok, istinaf ve danıştay beklememiz gerekiyormuş. Ben idare davalarından çok anlamasam da bunu beklemenize gerek yok diye biliyorum dedi ve bu davalarla ilgilenen bir avukat arkadaşını aradı ve o da aynı şekilde evet bakanlık yd ile itiraz edecek ama bu sizin beklemenizi gerektirmiyor, bakanlıktan parayı talep edin dedi. Bu sefer içime kurt düştü ve aile ahbabımız olan 20 senelik bir avukata önce wp den yazdım, kararı at dedi ve yarım saate kadar beni aradı ve o da aynı şekilde parayı isteyebilirsiniz dedi.
Bunun üzerine ertesi günü avukatımı aradım aradım ve dedim ki abi biz kazanmış olduğumuz tazminatımızı şimdi alalım ve bakanlık istinaf ve danıştay işlemlerini yapsın, nihayetinde tutar değişikliği veya farklı bir durum çıkarsa üzerime düşen görevi yaparım. Yanıt olarak; verirlerse elbet alırız, neden bekleyelim ki ? Dedim uyapta kayıtlı olan ibanına bakanlık yatırmıyor mu, istememiz gerekir dedi. E istedin mi abi dedim ? Pazartesi yazıcam dedi ( önceki konuşmamamızda hiç istinaf ve danıştay sonucu öncesi para isteneceğinden bahsetmediği gibi, paranın da şimdi alınamayacağını beyan etmişti). Ok yazımızı yazıp gönderelim, ok dedi ve yanıt olarak bu miktarı bakanlık %99 yatırmayacak dedi, boşuna bekleme , danıştay sonucunu bekleyecek dedi. Bunun üzerine ilk beni uyandıran avukat arkadaşa tekrar sordum öyle birşey yok, bakanlıkların bu paraları yatırdığını söyledi. Avukatım ısrarla yok diyor, girdik çıkmaza.
Dolayısıyla bu durum ciddi anlamda beni rahatsız etti, bu nedenle avukat azletmeyi dahi düşündüm, elbette hakkı olan ücreti de ödeyeceğim (dava başlangıcında ödeme yapmıştım ve tazminattan da %15 alacaktı).
Son olarak sizlere sormak istiyorum, kafam çok karıştı anlattığım durum ve eklediğim görselleri esas alarak ne yapmam gerekir ? Her türlü bilgi yorumunuz benim için yararlı olacaktır, teşekkür ediyorum.
Avukatınız tecrübesine bağlı öngörüsü ile istinaf ve danıştay aşamalarının da olacağı bilgisini paylaşmış sizinle ve siz tazminatı isteyelim dediğinizde de aksi bir şey söyleyip karşı çıkmamış, isteyelim demiş, sonrasında da gene diğer danıştığınız avukatların da yaptığı gibi ödeme ile ilgili de görüşünü sisiznle paylaşmış, bunda bence kafa karıştıracak bir durum yok aslında ama elbette karar sizin.
İdari yargıda tam yargı davaları sonucu verilen kararlardan, belli bir miktarı içeren para alacağına ilişkin ilamların icra takibine konu yapılabilmesi için kesinleşmeleri gerekmediği gibi, İYUK`nun 28/1.maddesinde belirtilen 30 günlük sürenin beklenmesine de gerek yoktur.
Öte yandan Bakanlık başvuru anında ödenek olmadığı gerekçesi ile ödemeyebilir. İcra takibi yapılmadan ödemeyebilir.
Bakanlık öder ve karar aleyhinize bozulursa ödenen tutarın tamamını veya bir kısmını iade etmeniz gerekebilir.
Yazdıklarım "hukuki tavsiye" değil, "hukuki bilgi"dir.
Bu hukuki bilgilerin, mevzuat veya içtihat değişikliği nedeniyle zaman içinde güncelliğini yitirebileceğini, sizin hukuki probleminize bire bir uymayabileceğini unutmayın. Hukuki sorununuz hakkında en doğru danışmanlığı vekalet vereceğiniz avukattan alabilirsiniz. İnternetten veya başka yerlerden öğrendikleriniz ile yürüteceğiniz hukuki işlemlerde hak kaybına uğrayabilirsiniz.
Merhaba tekrardan, yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Mevcut durum güncellemesi hakkında görüşünüzü merak ediyordum. Avukatımla yukarıda geçen görüşmeler ardından yazıyı yazmasını istedim. Ve ilişikteki yazı sağlık bakanlığına gönderilmek üzere il sağlık müdürlüğüne gönderildi.
Dün şahsen il sağlık müdürlüğüne giderek önce evrak kayıt ve ardından hukuk birimi ve kurum avukatıyla da görüştüm yazı akıbeti hakkında. Yazı bakanlığa gönderilmiş ve bakanlıktan da yanıt gelmiş. Anlamadığım şu; bakanlık gelen yazısında malpraktis durumunun gerçekleştiği hastaneye yazılmasını, ödemenin yapılıp yapılmadığını, yapıldı ise dekont iletilmesini, yapılmadı ise yapılması gerektiğini yazmış ki oradaki yazıyı yazan görevli memur biz bu yazıyı ilgili hastaneye bugün yazacağız dedi. Malpraktis durumu gerçekleşen hastane özel değil, bir devlet hastanesi. Emin olmamakla birlikte bu ödemeyi sağlık bakanlığının kendisi yapması gerekmez mi ? Keza davada taraflar kısmında devlet hastanesinin adı değil, sağlık bakanlığı yazmakta ve mahkeme kararında da tazminat ödemeye mahkum edilen de sağlık bakanlığı. Kendi avukatıma bu durumu sorduğumda bilmediğini söyledi. Arkadaşım olan ilk beni uyandıran avukat arkadaşı aradığımda ise bildiğim kadarıyla bunu bakanlığın ödemesi gerekir dedi ve bu davalarla ilgilenen avukat arkadaşına sorarak geri döneceğini belirtti (henüz dönüş yok).
Ve ayrıca bakanlıktan gelen yazı örneğini istediğimde tarafıma verilmedi, kurum içi yazışma vs dedi.
Sonuç olarak bu ödemeyi bakanlık mı, hastane mi yapar ? Teşekkürler.
2011 yılında sebebsiz çıkarıldığım işyerime içeride kalan 1 aylık maaşım tazminatım ve fazla mesai ücret alacaklarım için bir avukat tutup öncelikle...
5021 no.lu kanunun içindeki bir ibare ile Bakanlar Kurulu'nun bu yasaya dayanarak yaptığı bir uygulamayı Anayasa Mahkemesi tarafından iptal ettirmek...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku