iyigünler ben 1989 dogumlu bir gencim başımdan çok büyük bir olay geçti bundan 1 ay önce kız arkadaşımla dolaşmaya çıktık ve ogünde annesigil antepe gitmişti beni evine davet etti...ve bende hemen kabul ettim ogün cinsel ilişki yaşadık benim kafam çok güzeldi ve alkol almıştım o gün kız arkadaşım da adet geçiyorudu olaydan iki gün sonra kızın annesi ögreniyo ve jandarmaya gidiyor şikayet ediyor ve geri şikayetini alıyo bende kızın ailesiyle birlikte 20 gün birlikte kaldım..adet geçirdigi için kızlık zarının ne durumda oldugunu anlayamadım ve 21 gün ben kaçtım eger tekrar şikayetci olurlarsa benim durumum ne olur
Madde 103 - (1) Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi, üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Cinsel istismar deyiminden;
a) Onbeş yaşını tamamlamamış veya tamamlamış olmakla birlikte fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan çocuklara karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranış,
b) Diğer çocuklara karşı sadece cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir nedene dayalı olarak gerçekleştirilen cinsel davranışlar,
Anlaşılır.
(2) Cinsel istismarın vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle gerçekleştirilmesi durumunda, sekiz yıldan onbeş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
(3) (Değişik fıkra: 29/06/2005 - 5377 S.K./12. md.)(*) Cinsel istismarın üstsoy, ikinci veya üçüncü derecede kan hısmı, üvey baba, evlat edinen, vasi, eğitici, öğretici, bakıcı, sağlık hizmeti veren veya koruma ve gözetim yükümlülüğü bulunan diğer kişiler tarafından ya da hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle veya birden fazla kişi tarafından birlikte gerçekleştirilmesi halinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza yarı oranında artırılır.
(4) Cinsel istismarın, birinci fıkranın (a) bendindeki çocuklara karşı cebir veya tehdit kullanmak suretiyle gerçekleştirilmesi halinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza yarı oranında artırılır.
(5) Cinsel istismar için başvurulan cebir ve şiddetin kasten yaralama suçunun ağır neticelerine neden olması halinde, ayrıca kasten yaralama suçuna ilişkin hükümler uygulanır.
(6) Suçun sonucunda mağdurun beden veya ruh sağlığının bozulması halinde, onbeş yıldan az olmamak üzere hapis cezasına hükmolunur.
(7) Suçun mağdurun bitkisel hayata girmesine veya ölümüne neden olması durumunda, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmolunur.
Madde 104 - (1) Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, onbeş yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, şikayet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
2253 sayılı kanunun 6. maddesinin birinci fıkrasında geçen ve yaşa göre çocuk mahkemelerinin görev alanını belirleyen #8220;15 yaş#8221; ibaresi, 7. Uyum Paketi kapsamında, 7.8.2003 tarih ve 4963 sayılı kanunla yapılan değişiklikle #8220;18 yaş#8221; olarak değiştirilmiştir.
yukarıdaki kanun hukmune gore oncelikle sen normal sahıs olarak degil cocuk olarak cocuk mahkemesinde yargılanacaksın demektir... cunku 18 yasını doldurmamıs oluyorsun...
diger yandan kızın 91 dogumlu oldugunu soylemissin hangi ay oldugunu da soylersen kız da 15 yasını doldurmus olabilir yani bu durumda av hanımın yazdıgı hukumlerin yaptırımından da nisbi anlamda yani 15 yasından kucuk olanla cinsel iliskiye girmek durumu icin duzenlenmis olanlardan kurtulabilirsin
cocuk mahkemesinde yargılandıgında uygulanacak yaprıtım da normal mahkemelerde alacagın yaptırımlardan elbette farkı olacaktır...
ancak avukat arkadasımızın belirttigi gibi acık bir sey soylemek imkansız bu konuya elbette hakim karar verecektir...
diger yandan sikayet geri alınmıssa bunun cocuk oyuncagı olmaması lazım yani geri alınan bir sikayetin tekrar yapılabilmesi icin belli sartların olusması gerekir en basitinden sikayete baglı suclarda suc tarihi uzerinde 6 ay gecmekle artık sikayet hakkı düser yani bir daha aynı konu ve taraflar sikayet konusu olamaz...
kaldı ki somut olaya bakıldıgında cebir siddet veya herhangi bir zorlama gozukmuyor kız kendi istegi ile iliskiye girmis yani istismar zor kullanma ırza gecme vs gibi bir durum yok
gorunuste hersey senin icin olumlu gozukuyor ama tabi yine de somut olayda kızın aile baskısı ile ifadesinde degisiklik olması vs gibi durumlarda ne olur bilemem
sen en iyisi durum ciddiye binerse bir avukat ile gorus
benim bilgilerim bu kadar umarım biraz yardımım olmustur
diger meslektaslarım da yardımcı olacaktır...
İlişkiye girdiğiniz bayan eğer 15 yaşını doldurmuşsa ve rızası ile sizle ilişkiye girmiş olup sizden herhangi bir şikayeti yoksa suç oluşmaz. Mağdurun anne veya babasının şikayetçi olması da birşeyi değiştirmez çünkü 765 sayılı yasanın aksine yeni TCK cinsel suçlarda suçtan zarar göreni sadece mağdur olarak belirlemiştir.15 yaş ise yasakoyucu tarafından kışının yaşamı üzerinde sahip olduğu mutlak hakları, ki buna şikayetçi olma veya olmama hakkı da dahildir, kullanabilecği bir yaş sınırı olarak belirlenmiştir.Kısacası eğer ilişkiye girdiğiniz bayan 15 yaşını doldurmuşsa ve sizden herhangi bir şikayeti yoksa, annesi şikayetçi olsa bile, ortada suç yoktur.
Sayın csonur,
Rıza, hukuka uygunluk nedenidir. Bu yüzden, büyüklerde, suçun takibi mağdurun şikayetine tabi kılınmıştır. Fakat küçüklerin rızası yok sayılmıştır.
Md. 103'deki;
Cinsel istismar deyiminden;
a) Onbeş yaşını tamamlamamış veya tamamlamış olmakla birlikte fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan çocuklara karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranış,
b) Diğer çocuklara karşı sadece cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir nedene dayalı olarak gerçekleştirilen cinsel davranışlar,
Anlaşılır.
denilmekle yine -15 olan küçüklerin rızasının yok sayıldığı açıklanmaktadır.
Konuyu tam olarak açıklığa kavuşturmak gerekirse, suç ancak bir reşit ile bir reşit olmayan arasındaki cinsel münasebette gerçekleşebilir. Çünkü reşit olmayanlar arasında yaşanan cinsel ilişkide kimin kimi şikayet edeceği açık değildir. Kanun bu fiili yasaklamış olsa da, iki küçüğün yaşadığı cinsel eylemi müeyyideye bağlamamış, yani fiili suç saymamıştır.
Sayın Emrah Bey, 103. madde çocukların cinsel istismarını düzenler ancak burdaki somut olay cinsel istismar değil 104.maddede düzenlenen reşit olmayan kişiyle cinsel ilişki suçudur.Somut olay hakkında daha özel bir yasa hükmü var iken olayı cinsel istismar olarak değerlendiremeyiz. Nitekim 104.maddenin gerekçeside bu suçun bağımsız bir yapıda olduğunu vurgulamıştır.Öncelikle iki suçu birbirinden ayırmakta yarar var diye düşünüyorum.
103.maddeyi ayrıca incelediğimizde ise çocuklar için cinsel istismar suçunun oluşabilmesi için;
a)15 yaşını tamamlamamış veya 15 yaşını tamamlamasına rağmen maruz kalınan fillin anlam ve sonuçlarını kavrayabilecek durumda olmaması halinde çocuk rızasını açıklasa bile fiil her halukarda suçtur.
b)15 yaşını tamamlamış ve fillin anlam ve sonuçlarını kavrayabilecek durumda olan çocuklar için ise ancak cebir,tehdit,hile gibi iradeyi zorlayan nedenler varsa suç oluşacak,rızanın varlığı halinde suç oluşmayacaktır.
104. madde ise der ki; cebir,tehdit ve hile olmaksızın reşit olmayanla cinsel ilişkiye girilirse şikayet üzerine......cezalandırılır.
Maddeleri yorumlarsak;
Bir kere 15 yaşını bitirmemiş veya bitirmiş olmakla beraber eski deyimle farik ve mümeyyiz olmayan çocuklara yönelik yapılan her cinsel davranış rıza olsa dahi 103/1-a gereği cinsel istismardır.
Eğer çocuk 15 yaşını doldurmuş ve farik mümeyyiz ise,
a) Eğer ilişkiye girerken rızası cebir,tehdit ve hile ile sakatlanıyorsa 103/1-b uyarınca cinsel istismar,
b)Eğer ilişkiye kendi rızasıyla giriyorsa ancak sonradan herhangi bir nedenle şikayetçi oluyorsa 104 madde tatbik edilecektir.
Somut olayda mağdurenin 15ini doldurduğunu ve farik ve mümeyyiz olduğunu düşünerek bu yorumları yaptık ancak 15 ten küçükse tabiki cinsel istismar olacaktır.
Saygılar sunuyorum...
Emrah bey verdiğiniz ikinci cevaba yetişemedim ancak bahsettiğinizin aksine 104.madde reşit olmayanla cinsel ilişkiyi düzenlemiştir.Bu kapsamda müeyyidesi yoktur yorumunuza katılamayacağım.Bu madde uyarınca 17 yaşında iki çocuk ilişkiye girseler ve daha sonra birbirlerinden şikayetçi olsalar her ikiside cezalandırılacaktır. Yasa her ne kadar 15 yaşını bitirmiş olan çocukla ilişkiye giren kişi demiş ise de, cezalandırabilme alt sınırının 12 yaş olması ve kişi kavramının çocuklar ve 18 den büyükleri kapsaması karşısında 15ten büyük çocukların aralarında rıza ile yaşadıkları ilişkiden sonra birbirlerinden şikayetçi olmaları halinde suç oluşacaktır.
Hakkımda reşit olmayan biriyle cinsel ilişki altında dava açıldı olay şu şekilde oldu yaklasık 1,5 yıl önce telefonuma tanımadıgım bi numaradan cagrı...
Kiz arkadasim 17.04.1989 dogumlu ve 10 gun once biz gonullu olarak cinsel iliskiye girdik ve bunu ailesine ikimiz soylemeyi dusunuyoruz. Eger ailesi...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku