Resmi Kurumdan Cimer Üstünden Bilgi Talebinde Bulunuyorum Kurum Bilgi Göndermiyor
Selam
Adını vermiyorum bir devlet kurumu üstünden bana ait olan bilgilerimi
Cimer üstünden kontrol ettiğimde bana ait bir sene geriye dönük olan
Bilgilerimin silindiğini fark ettim.
Ve bu kuruma Cimer üstünden bilgilerimin neden silindiğini sordum
Kurumun verdiği cevap bir sene zaman geçtiği için bilgileriniz silinmiştir diye geri cevap verildi
Fakat aynı kurum üstünden bir sene önceki aynı bölümde ayni birimde bulana diğer bilgilerimin
Olduğunu sadece belli bir bilgilerimin silindiğini bir sene geriye dönük bilgilerimin silinmiş olsa
Diğer bilgilerimin de silinmiş olması gerektiğini söyledim ve
Tekrar cimer üstünden bilgi talebinde bulundum
Aynı kurum bu sefer bana şu cevabı gönderdi
Tarafınıza istediğiniz bilgileri verebilmemiz için beni çalıştıkları kuruma çağırdılar
istediğim bilgiler bana ait bilgiler öyle özel bilgilerde değil
örnek vermek gerekirse 1 yıllık geriye dönük bana ait elektrik su doğal gaz bilgilerimi istediğimi düşünün
O seviyede sayılacak bilgiler
Kısacası kamu dairesi bana bilgi vermemek için beni yanına çağırıyor ki sözlü olarak benimle
Konuşsun ve yasal olarak istediğim bilgileri bana evrak üstünde vermesin
Benimle sözlü olarak konuşup bir nevi beni konuşarak ikna etsin
Ben kamu dairesine gitmeden yasal olarak
Kendime ait olan bilgilerimi nasıl talep ederim ?
Not: Cimer üstünden kamu dairesinin bağlı bulunduğu
Bakanlığa da şikayette bulundum fakat bakanlık konuyu
Bana evrak üstünde bilgi vermeyen kamu dairesine yönlendiriyor
Bu kamu dairesi de her seferinde beni bağlı bulunduğu kamu kuruluşuna çagırıyor
Benim ev adresim var
Email adresim var
Kep yani yasal elektronik posta adresim var
Bütün bilgilerimi kurumu bildirdiğim halde kurum evrak üstünde
Yasal bilgi vermemek için beni kuruma davet ediyor
Kuruma gitsem belli ki bana evrak üstünde talep ettiğim bilgileri vermeyecekler
Verecek olsalar yukarıda belirttiğim gibi
Bütün bilgilerimi kendilerine sundum
Ev adresimi
Eposta adresimi
Telefon numaramı
Kep adresimi KAYITLI ELEKTRONİK POSTA ADRESİ
Bütün bilgilerim olamasına rağmen talep ettiğim bilgiler de cok basit bilgiler
örnekte verdiğim gibi bana ait 1 sene geriye dönük su faturası niteliğinde basit bana ait bilgi
Kurum şu belgeyi yada şunu yapın talep ettiğiniz bilgiyi vereyim demiyor
en son bana gönderdiği cevabın resmini aşağıya ekliyorum bakabilirsiniz
Benim ögrenmek istediğim bu kuruma gitmeden kendime ait bilgileri nasıl talep edeceğim
Cimer üstünden yasal sayılmıyor demek ki cimer üstünden 3 sefer talep ettim
Fakat talep ettiğim bilgileri göndermiyolar
Cimer üstünden kuruma şu soruları sordum
Size gerekli ev adresimi email adresimi ve Kep Elektronik posta adresimi sunduğum halde
Neden tarafıma talep ettiğim bilgileri göndermiyorsunuz ?
Eksik belge varsa tarafıma bildirin dedim fakat evrak üstünde bilgi vermemek için beni
Bana sürekli aynı cevabı gönderiyolar merkezimize baş vurun size gerekli ayrıntılı bilgi verilecektir
Ben bana bilgi vermenizi istemiyorum ben evrak üstünde bilgi vermenizi istiyorum
Fakat bu kurum evrak üstünde bana bilgi vermemek için beni kuruma davet ediyolar
Bu duruma nasıl resmiyet kazandırırım da evrak üstünde bilgilerimi alırım ?
Cevap: Resmi Kurumdan Cimer Üstünden Bilgi Talebinde Bulunuyorum Kurum Bilgi Göndermiyor
illegal rumuzlu üyeden alıntı
Silinen bilgilerin hangileri olduğunu anlayamadım şahsen...
silinen bilgilerimi burada yazmadım
konu şöyle özetleyeceğim
Bir kamu kuruluşundan şikayetçi oldum elimdeki resmi belgeler ile
Haklı olduğumu %100 ispatladım fakat kamu kuruluşu yaptığım şikayet dilekçem den
Önemli hassa şikayetleri çıkartmış görmezden gelmiş
Hiç bir araştırma hiç bir soruşturma yapmadan yapmadan
Yaptığım şikayeti hiç bir şikayet unsuru yoktur diye taraflı yanlı karar verdi
Elimdeki resmi belgeler haklı olduğumu %100 kanıtlıyor
ama ilgili kurum yaptığım şikayeti ört pas etti
ve bir süre önce edevletten baktımki şikayete konu olan bilgilerimi
Edevletten silmişler ve şikayetçi olduğum kurum kendi internet sitesini yenilemiş ve
Benim bilgilerimi imha etmişler bende bilgilerin resimli kanıtları var
bende bilgilerimi silen kuruma cimer üstünden
Bilgi talebinde bulundum kurum bilgilerimi sildiği için bana evrak üstünde
Bilgi vermemek için beni yanına çağırıyor olay bu
Bilgilerimi silmişler fakat bende edevlette olan bilgilerimin resimli kopyaları var
ben bu kurumdan bilgilerimi bana evrak üstünde gönderin diyorum
Onlar bilgilerimi sildikleri için göndermiyolar olaya bu
resmi kuruma cimer üstünden 4. kez evrak üstünde
Bilgi istediğimi belirttim ortalama 30 gün sonra cevap veriliyor
Bu seferde evrak üstünde talep ettiğim bilgiyi vermezlerse
T.C. BİLGİ EDİNME DEĞERLENDİRME KURULU'na şikayet edeceğim
Başkada bir yol bulamadım
Not: ilgili kurumun bakanlığına da şikayette bulundum
İlgili biriminiz den bilgi talebinde bulunuyorum
Tarafıma gerekli bilgileri vermiyolar diye
Bakanlık konuyu ilgili birime yönlendiriyor
İlgili birimde beni yanına çagırıyor ki benimle
sözlü olarak konuşup evrak üstünde bilgi vermesinler
Diye durum bundan ibaret
Konu SARUKAN tarafından (16-06-2022 Saat 11:35:20 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: Resmi Kurumdan Cimer Üstünden Bilgi Talebinde Bulunuyorum Kurum Bilgi Göndermiyor
İlgili kuruma neden gitmemekte ısrar ediyorsunuz onu anlamakta zorlanıyorum.
Gittiğinizde sözlü olarak yapacakları bilgilendirmeleri neticede bir takım belge ve kayıtlı bilgilere dayanarak yapacaklar, ama hoşunuza gider ama gitmez o kısmı değişir.
O görüşmede bahsettikleri, size sundukları belgelerden de bir kopya talep edersiniz olur biter.
Şu haliyle ilgili kurum şikayetiniz / talebinizle ilgili bilgi vermek üzere sizi davet etmiş ancak siz davete icab etmiyor, talebinizin sonuçlanması için takip etmiyor durumdasınız.
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İlgili kuruma neden gitmemekte ısrar ediyorsunuz onu anlamakta zorlanıyorum.
Gittiğinizde sözlü olarak yapacakları bilgilendirmeleri neticede bir takım belge ve kayıtlı bilgilere dayanarak yapacaklar, ama hoşunuza gider ama gitmez o kısmı değişir.
O görüşmede bahsettikleri, size sundukları belgelerden de bir kopya talep edersiniz olur biter.
Şu haliyle ilgili kurum şikayetiniz / talebinizle ilgili bilgi vermek üzere sizi davet etmiş ancak siz davete icab etmiyor, talebinizin sonuçlanması için takip etmiyor durumdasınız.
Sayın Erdoğan bey kurumun bana neden bilgi vermediğini ve benim neden kuruma gitmek istemediğimi yukarıda ayrıntılı özetledim
Ben yasal olarak bu kurumdan yasal bir şekilde cimer üstünden bilgi talebinde bulunuyorum
Fakat bu kurum bana evrak üstünde bilgi vermemek için beni baglı bulundukları kuruma cağrıyolar
Zaten bilgiyi verecek olsalar cimer üstünden gönderirlerdi
yada kendilerine verdiğim
Yasal kep adresim ve ev adresime gönderirlerdi
bana vereckleri bilgi öyle önemli bişey degil
Su faturası bilgi bile daha önemli okadar basit bir bilgiyi evrak üstünde vermemek için
Beni merkezlerine davet ediyolar olay bu
Ben merkeze gitsem benimle konuşacaklar söyle oldu böyle oldu
Deyip beni oradan gönderecekler
Benim giden zamanım benim giden masrafımda bana kapak olucak
benim mobil imzam var
kep adresim var
ev adresim var
TC kimligim var
kısacası devletin her kurumundan belli başlı bilgileri kuruma gitmeden talep etme ve alma hakkım var
Kurum bilgi paylaşımı yapmıyorsa ben yasalar ne derse onu yaparım onu bilirim
4.bilgi talebimi daha acık ve daha kapsamlı olarak yazdım
Onlara hiç bir acık kapı bırakmadan bilgi talebinde bulundum
Yine aynı şekilde beni merkezlerine davet ederlerse ben de
T.C. BİLGİ EDİNME DEĞERLENDİRME KURULU'na şikayette edeceğim
Ondan sonra kurulun verdiği karar neyse ona göre yola devem
Konu SARUKAN tarafından (16-06-2022 Saat 16:58:29 ) de değiştirilmiştir.
Devlete ait bir kuruma elimdeki kendilerinden geldiği sandığım belgenin sahte olduğundan şüphelendiğim için 4982 Bilgi edinme hakkı kanuna dayanarak...
merhaba sayın arkadaşlar ben öğrenciyim iş başvurusu yaptım başlayacağım ama bir sorun var benden ikametgah istediler muhtara gittim kayıtdımı polis...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku