Cevap: Başkasına Çekilen Kredi Borcu için Yasal Faiz Hak.
aramızda bir sözleşme yok. parayı aktarırken de bir şey belirtmedim. ancak yazışmalarımız mailleşmelerimiz var. ancak bu mailleşmelerde paranın nasıl ödeneceğine dair şeyler var.
mahkemelik olsak yasal faiz kredinin bitiş tarihinden itibaren mi başlar yoksa her taksiti ödediğim tarihten itibaren ödediğim tutardan mı başlar.
Cevap: Başkasına Çekilen Kredi Borcu için Yasal Faiz Hak.
Kredi çektiğiniz tarih, karşı tarafa aktardığınız tarih, ilk taksidi ödediğiniz tarih, kredi borcunun kapandığı tarih, davayı açıp ödeme ve faiz talep ettiğiniz tarih...Sanki dava tarihinden itibaren olabilir gibi.
Cevap: Başkasına Çekilen Kredi Borcu için Yasal Faiz Hak.
Aranızda bir anlaşma yoksa, dava tarihi diyorsunuz. aranızda anlaşma gibi görünen konuşmalar var ise anlaşılan ödemeye başlama tarihi baz alınır diyorsunuz yasal faiz hesaplamak için doğru mu anlıyorum.
Cevap: Başkasına Çekilen Kredi Borcu için Yasal Faiz Hak.
Aranızda borç- alacak durumunu ıspatlayacak yazılı bir belge yoksa , ödemeyi yaparken borç olarak verildiğini belirtmemişseniz ,alamazsınız demiş zaten sn.frmax.Sİz ana parayı aldınız faizini mi talep edeceksiniz?
Cevap: Başkasına Çekilen Kredi Borcu için Yasal Faiz Hak.
merhaba,
her iki tarafında borcu kabul ettiğine dair yazışmalar var. Anlaşmazlık kısmı Borcun tutarı.
Ben 5.000 TL çekip verdim. Ancak ödediğim tutar 6.000 TL. Karşı taraf 6.000 TL borcu 5.000 TL almasına rağmen kabul ediyor.
Çünkü kredi taksitlerini kendi ödeyecekti, ancak ödeyemediği için kredibilitem bozulmasın diye kendim ödedim.
Ancak benim de bu durumdan 6.000 TL dışında yıllık zararım var. karşı taraf diyor ki, ben kredi kapandığı tarihten itibaren 6.000 TL'nin yasal faizini de öderim.
Ancak ben burada her ay 500 TL ödedim. ödediğim andan itibaren ödediğim tutarlar üzerinden geçen sürede yıllık yasal faiz hesaplanmaz mı?
01.01.2020-500 TL
01.02.2020-500 TL
01.03.2020-500 TL
01.04.2020-500 TL
01.05.2020-500 TL
01.06.2020-500 TL
01.07.2020-500 TL
01.08.2020-500 TL
01.09.2020-500 TL
01.10.2020-500 TL
01.11.2020-500 TL
01.12.2020-500 TL (kapama Tarihi)
01.12.2020 tarihinde (Kredi Kapama Tarihi) toplam ödenen 6.000 TL baz alındığında 31.12.2021 tarihine kadar yasal faizli tutar: 6.585 TL
her ödediğim 500 TL için ödediğim tarihten itibaren yasal faiz hesaplarsam tutar : 6.832 TL yapıyor.
Cevap: Başkasına Çekilen Kredi Borcu için Yasal Faiz Hak.
5000 olarak çekip 6000 olarak ödediğiniz aylık 500tl taksitler içinde zaten bankanın uygulamış olduğu oranda faiz mevcut ve toplamda 6000tl olan faizlendirilmiş borcu ödemeyi kabul ediyorsa karşı taraf, kredi kapanış miktarıyla ilgili bir kaybınız olamaz bence. Zaten o kaybı karşı taraftan tahsil etmiş olacaksınız 6000 i aldığınızda. Kapanış tarihinden sonraki gecikme için de yasal faizi ödemeyi kabul ediyorsa, zaten alabilecek olduğunuzu ödemeyi kabul eden tarafa bir dava açmak bir kazanç sağlamayacaktır bence
Cevap: Başkasına Çekilen Kredi Borcu için Yasal Faiz Hak.
Erdoğan Bey'e katılıyorum. Sizin kişi ile aranızdaki konuşmanız da faiz konuşuldu mu? Sonra alacağınız tutar için ederinden çok daha fazla uğraşmayın.
Ayrıca aranızdaki mailleşmede tam olarak ne üzerine anlaştınız? Karşı taraf size nasıl ödeme yapacaktı. Şunu unutmayın sizin kredi çekmeniz ile arkadaşınızın size borcunun olması birbirleri ile ilintili şeyler değil.
Siz karşı tarafa 5000 TL verdiniz ve faiz geri ödeme vb şeyler konuşulup netleştirilmedi ise karşı tarafın size borcu da 5000 TL'dir, ama toplam 6000 geri ödemeyi netleştirdi iseniz 6000 TLdir.
Hukukçu değilim burada bir hatam varsa düzeltebilirsiniz. Yasal faiz karşı tarafın temerrüde düşmesi ile işletilmeye başlatılabilir. Bu da siz kararlaştırılaın son ödeme tarihinden itibaren 30 gün içinde ödenmez ise sizin de tebligat ile bunu karşı tarafa bildiğinizde başlar (yada karşı taraf tebligatı aldıktan 30 gün sonra tam emin değilim burada), yada aranızda anlaştığınız bir gecikme faizi var ise bu uygulanır.
Bir de yasal faiz hesaplamasını nasıl yapacağınız biliyormusunuz? son değişiklik var mı bilmiyorum ama yasal faiz kanun ile belirlenip en son hatırladığım tutar yıllık %9du.
Bilgi eksiğim olabilir hukukçu arkadaşlar beni düzeltirse sevinirim.
Hukukçu değilim, tüm yazdıklarım kendi yorumlarımdır.
“The future is unknowable but the past should give us hope.” –Winston Churchill
duyuduğuma göre bir kanun çıkmış ancak bulamadım. eşin haberi olmadan çekilen banka kredisi yüzünden eve gelen icra memurlarını eve sokmama veya evde...
Yazan: violetta Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
Merhabalar. Annem geçen sene ev almak için bankadan 5yıllığına kredi aldı. Ve bunun karşılığında banka annemi 5yıllık hayat sigortası yapmaya zorladı...
Yazan: Ayça Kadriye Aydın Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku