Telefonda konuştuğum operatöre kişisel bilgilerimi vermek mecburimidir ?
selam
hemen konuya iki örnek vererek başlamak istiyorum
1. örnek: SGK ya telefon actım diyelim ve cok basit bir soru sorucam mesela diycemk ben izmirdeki SKG nın adresini istiyorum yardımcı olurmusunuz
benimle konuşan operatör hemen adımı soy adımı ve telefon numaramı istiyor
ben sadece adres bilgisi alıcam hic bir resmi işlem yaptırmıycam resmi işlem yaptırmasamda isim soy isim ve telefon bilgilerimi vermek mecburimidir ?
isim verirsin karşındaki kişi size hitap etmesi icin bu tamam fakat soy isim ve telefon bilgilerimi vermeden adres bilgisi alamıycakmıyım ?
veya resmi işlem yaptırmıyorum diyelim sadece 1 soru soruyorum soru soırmak icin kişisel bilgilerimi vermezsem karşıdaki operatör diyorki yardımcı olamıycam
soy isim ve telefon bilgilerinizi vermiyorsunuz ama ben resmi işlem yaptırmıyorumki sadece soru soruyorum
2. örnek PTT deyi aradım pttye kargo numaramı söyluycem oda bana kargonuz su kadar gun sonra eline ulaşır diycek
ama PTT yi arıyorum daha hic bir işlem yaptırmadan karsımdaki operatör hemen adınız soy adınız telefon numaranız diye konuya başlıyor
Resmi hic bir işlem yaptırmıyorsam telefonda kamu veya özel kuruluşlara kişisel bilgilerimi vermek zorunlumudur ?
soy adımı ve telefon numaramı vermeden hic bir şirkete soru soramaz oldum
dayanamadım bir örnek daha verecem
İETT yi arıyorum sabah saat 7 de hastaneye gec kalmşım otobus gelmemiş
İETT ile göruşmemde diyorumki hastaneye gec kaldım otobus gelmedi karsımdaki operator bana diyorki adınız soy adınız ve telefon numaranız
ben hastane gec kalmısım senın otobusun gelmemiş bana sadece otobus gelicek veya gelmiycek diyceksin
hemen kişisel bilgilerimi istiyorsun
kişisel bilgilerimi vermeden telefonda soru soramazmıyım ?
eger kişisel bilgilderimi vermeden soru sorma hakkım varsa
konuştuğum operator illaki kişisel bilgilerinizi verin yoksa yardımcı olamam diyorsa ne yapmak gerekli ?
Cevap: Telefonda konuştuğum operatöre kişisel bilgilerimi vermek mecburimidir ?
Herkese selam
bu konuya hic kimse yorum yapmamış
ben kendi yaptığım yöntemi anlatayım
öncelikle telefonda konustuğunuz kuruma veya şirkete bilgi amaclı gerekli kişisel bilgilerimi verıyorum
kurum veya şirketle konuştuktuktan sonra
o kurumun email adresine veya kep adresine veya en kötüsü
posta yoluyla yazı yazıyorum ve diyorumki
Sayın ........... BEN ....... ait olan sisteminizde kayıtlı cep telefon numaralarımı hiç bir koşulda reklam amaclı veya kişi şahıs adına hic bir koşulda sizde kayıtlı telefon numaralarımı kullanamazsınız rızam yoktur telefon numaralarımı sadece o anlık bilgi amaclı paylaştım kalıcılarak paylaşmadım ben ........... ait sisteminizde kayıtlı cep telefonu bilgileri numaraları varsa siteminizde saklayamazsınız depolayamazsınız rızam yoktur
ve benden habersiz rızam dışında cep telefonu numaralarıma sms, kısa mesaj, gorüntülü ,video, resim, ve veri hiç bir şekilde bana ait cep telefonu numaralarıma
.......iletisini gönderemezsiniz rızam yoktur
Ben .............şirketinize veya kurumunuza ne sesli nede yazılı olarak cep telefonu bilgilerimi numaralarımı saklayabilirsiniz depolayabilrsiniz demedim ve izin vermedim vede her canınız isteyince bana sms kısa mesaj kısacası veri gönderebilirsiniz diye islak imzamla taahhüt'te bulunmadım
islak imzamla veya yazılı ve sözlü, sesli olarak'ta söz vermedim belge vermedim kısacası yukarıda anlattığım konu hakkında hiç bir şekilde resmi onay vermedim
bilgilerinize arz ederim
Not: Ben ......... şirketinize veya kurumunuza herhangi bir talebim olursa sadece size talepte bulunduğum konu hakkında sizinle paylaştığım cep telefonu numarama veri gönderebilirsiniz Saygılarım
İisim soy isim:
Tel no :
Adres :
TC no :
Yazıyorum gönderiyorum
ben genelde kurum ve şirketlerin kep adresine gönderiyorum
bu yukardaka yazıyı yazıp konuştuğum kuruma veya şirkete gönderiyorum
bir süre sonra bana geri dönüş yapıyolar hepside telefonla sözlu olarak arayıp
kem küm ediyolar kendilerine diyorumki
ben gerekli bilgiyi size yazılı olarak sundum daha fazla konuşamıycam iyi gunler hepsi bu
o kişi sizi konuşturmaya çalışıyor ben konuşmuyorum iyi gunler deyip kapatıyorum
beni tekrar ararsa kibarca musait olmadığımı belirtip bir sorun varsa lütfen yazı olarak tarafıma bildirin deyip
telefonu kapatıyorum
ve aylardır telefonuma reklam mesajları sesli reklam aramaları %90 kesildi
herkese iyi günler
Cevap: Telefonda konuştuğum operatöre kişisel bilgilerimi vermek mecburimidir ?
Selam
Yukarıda sormuş olduğum sorulara cevap gelmediği için
Baya bir süre araştırma yaptım yaptığım araştırma sonucun da
Edindiğim bilgiler şu şekilde oldu
Telefondaki özel şirketlere veya kamu kuruşlarına o anlık
Bilgi teyidi amacıyla T.C numaranızı telefon numaranızı vermeniz gerekiyormuş
Fakat o kurumun veya şirketin bilgilerinizi kimseyle paylaşmaması için
Kuruma veya şirkete yukarıdaki yazımda paylaştığım şekilde yazı yazarak dilekçenizi
Islak imzalı Göndermeniz halinde o kurum veya şirket bilgilerinizi üçüncü kişilerle paylaşamaz
Ve bilgilerinizi rızanız dışında saklayamaz depolayamaz
Benim edindiğim bilgi bu şekilde oldu
Islak imzalı dilekçe vermediğiniz sürece kurumlar ve şirketler
Kişisel bilgilerinizi diğer kişilerle paylaşabilirler
Öğrendiğim bilgi bu şekilde
Dediğim gibi ben yukarıdaki yazımda ki yazmış olduğum dilekçe örneğini
Kişisel bilgilerimi verdiğim bütün kamu kuruşlarına ve özel şirketlere gönderim
Telefonuma gelen reklamlar ve aramalar %90 kesildi
Daha önce günde telefonuma en az günde 15 tane sms reklamı geliyordu
Ve sesli aramalarda günde en az 5 defa sesli çağrı alıyordum
Şimdi haftada 2 sesli çağrı ya geliyor ya gelmiyor
Sms olarak ta günde en fazla 2 sms ya geliyor ya gelmiyor
herkese iyi günler
Konu SARUKAN tarafından (04-06-2022 Saat 13:24:54 ) de değiştirilmiştir.
Geçen sene üniversite sınavına hazırlanıyordum. Dershaneden eve gittiğimde kapıda tebligat olduğunu gördüm. İcra'dan. Babamı arayıp bilgileri verdim....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku