Merhabalar, çok uzatmadan önce sorumu sorayım...
Ev sahibinin apartmanın mantolamasından önce yapılması gerektiğini öne sürerek, ben kiracı olarak evde otururken yatak odamın duvarını kırdırıp yeni bir pencere açtırmasına müsaade etmek zorunda mıyım?

Ekim ayında kiracı olarak girdiğim ev şubat ortasında satıldı ve yeni ev sahibim beni daha kontratım bitmeden tahliye edip kendisi oturmak istiyor aslında. Evi aldıktan sonra bana resmi bir ihtarname falan çekmedi, "Kontrat bitinceye kadar oturacağım derseniz tabii hakkınızdır" dedi o zaman. Bu pencere işini de en başta konuşmuştuk, "ben çıkamamış olsam da yaparsınız" demiştim ama o zaman dediklerine göre haziran-temmuz gibi olacaktı bu işler, ben de o zamana kadar çıkmış olurum diye düşünüyordum. Pandemi koşulları ve aylar süren işsizlik yüzünden şimdiye kadar çıkabilecek durumum olmadı, çıkabilmem için masraflarıma destek olmaları gerektiği yönündeki sözlerim de duymazdan gelinince çıkamamış oldum ben de. Bu ay, sonunda bir işe girebilince bu işlerin tam ne zaman olacağını öğreneyim de, ona göre çıkacak şekilde kendimi ayarlayayım diye düşünerek aradım ev sahibimi... "Ben de sizi arayayım diye düşünüyordum, haftaya mantolama başlayacak, ben de salı günü gelip pencere için ölçü alıcam" dedi bana. Ben de saçma sapan bir durumda kalmış oldum sonuç olarak.