Sizlere "TCK 184 İmar Kirliliğine Neden Olma" suçu yargılanmamla ilgili bir şey sormak istiyorum.
Öncelikle herhangi bir sabıkam yok, sicilim temiz ve yıllardır işsizim dışardan parça başı ufak tefek işlerle geçiniyorum. Yıllar önce Tekirdağ Şarköy'de rahmetli babamın emekli maaşı ile annem için aldığımız bir yazlığın derdi bu. Yazlık aldığımızda döküntüydü, bir şeyler yaptık sonra da zar zor zararına sattık.
Satmadan önce yazlık bloğunun (bizim parselde bulunan ) ortak betonarme merdiveninin kum-kun uflanıp / dökülüp yıkılması sonrasında (site yöneticisinin "yetki bende, yapabilirsiniz" diyerek gaz vermesiyle ve onun gözetiminde) yaptırdığımız bireysel merdivenleri mülk sahipleri olarak değişik (demirden ve yönleri farklı şekilde) yaptık. Herkes merdivenin girişini 1 metre ilerden ve yanlamasına yaptı. Başka bir komşuyla ihtilaf sebebiyle bu merdiven tadilatımız belediyeye şikayet edildi. Belediyeden bir ceza geldi, tüm ceza gelenler ödedi. Ceza sonrası, tam da uzun zamandır satmaya çalıştığımız yazlığa tesadüfen bir alıcı çıktı ve sattık. Belediye'de İmar İşlerindeki ilgili müdüre sattığımızı söyledik, "Siz sattıysanız bundan sonrası sizi ilgilendirmeyecek, mülkü alan ilgilenecek" dedi. Mülkü alan da bu şekilde bir şey çıkabileceğini bilerek aldı.
Buna rağmen, biz sattıktan sonra belediye personeli Şarköy Cumhuriyet Savcılığı'na resmi yolla şikayette bulunmuş ve 2018'de Şarköy Asliye Ceza mahkemesinde aleyhime dava açıldı. Kırklareli'de oturmam sebebiyle (1 tanesi hariç) dava celselerine katılmadım uzaktan savunmalarda bulundum.
Davanın ilk zamanları İmar Barışı veya İmar Affı denen ve 2-3 kez uzatılan döneme denk geldi ve mülkün yeni sahibi (ve diğer komşular) teker teker başvuruda bulunup YAPI KAYIT BELGESİ aldı. Aslında yasaya göre mülkün Hisse tapu (Arsa tapusu) olması sebebiyle tüm maliklerin (3 ayrı blokta toplam 26 malik -- çoğu vefat etmiş ve muris maliklerin tespit edilmesi yıllarca sürer) başvurması gerekiyormuş. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürlüğü bireysel başvurularını da kabul etmiş, gerekli prosedür işletilmiş ve bu şekilde de olsa başvuran herkese birer yeni Yapı Kayıt Belgeleri verilmiş. Mahkeme ise bu yeni Yapı Kayıt Belgesini asla göremedi, çünkü hep hakimler değişti, kimse dikkatli okumadı, benim mülkü çoktan satmış olduğum asla görülmedi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürlüğü'nden yeni Yapı Kayıt Belgesi edinen mülk sahipleri ve Belgeleri istendi ama gelen dokümanlarda hep benim adıma bakıldı, yeni mülk sahibi adına ise hiç bakılmadı. Bu konuda yazdığım ek savunmalar ve katıldığım 1 celsede bizzat izahatim sonrasında bu görüldü, ancak duruşma sırasında Şarköy Belediyesi Avukatı ile aramızda hararetli bir tartışma başlatma gafletinde bulunma hatam yüzünden hakim "Beraat verecektim ama (sana inat) uzatıyorum." dedi ve birtakım araştırmalar için birkaç celse daha uzattı.
Bu celselerde alınan Yapı Kayıt Belgesi'nin hâlâ geçerli olup olmadığını araştırma istedi. Belediye bu işi tespit heyeti için bütçesinin olmadığını belirtti, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ise başvurunun yasaya uygun olarak tüm parsel sahipleriyle birlikte yapılmaması sebebiyle uygun olmadığını belirtti.
Buna istinaden hakim yerinde tespit için heyet istedi. Heyet kuruldu, kendisi de dahil bir sürü insan gitti gördü, yapı aynen o şekilde duruyor, ve başvuru yapılan ve alınan Yapı Kayıt Belgesi'nin uygun alınmamasını tekrar yerinde(!) tespit ederek son celsede karar alındı ve yargılandım. Şimdi kararın KESİNLEŞMESİNİ ve bana Postacı yoluyla TEBLİĞ edilmesini bekliyorum. Bu arada, aslında yapılan keşifte gelen bilirkişinin hazırladığı Bilirkiş Raporu'nda kendimce uygunsuz birkaç unsur gördüm ama mahkeme onları kaale almadı veya beni haklı görmedi.
184'deki minimum ceza olan 1 yıl verildi. 10 aya indirildi, ertelendi ama HAGB verilmedi. Sanırım bu da sabıkama işlenecek. Üstelik heyet giderleri ve dava giderleri benden isteniyor. Bunlar da 6000 TL yi geçiyor. Benim gibi işsiz birisi için bu kriz ortamında bu tam bir işkence...
Kısaca, itiraz etmeyi düşünüyorum. İtirazlarım pek kaale alınmadı, bazı savunmalarım UYAP sistemine sayfa-sayfa eklenmemiş girilmedi veya göremedim. Özellikle 184/5'te açıklanan yolların sanığın mülkün halen sahibi olmasını öngörmesi ve mülkü sattıysa bunları uygulayamaması sebebiyle "bir mülkü satmış olmanın cezalandırma sebebi olması" veya "mülkü satmış olma sebebiyle cezalandırma sonucu olması" gibi saçma bir durum oluşması sebebiyle bence bu itiraz Yargıtay'a gitmeli, Yargıtay bir içtihat oluşturmalı veya bir şekilde bu yasa er ya da geç bir şekilde değişmeli ve bu özel durum oluşmalıdır.
Şimdi sorularım:
1-) Neden HAGB verilmedi ? İtirazımda buna itiraz etsem fayda eder mi?
3-) 184 kapsamında ben dava öncesinde mülkü satmış olup 184/5 kapsamında hiçbir yolu uygulayamaz hale gelmeme rağmen, hakim hiçbir yasal inisiyatif kullanmadı, takdir hakkını cezalanamam yolunda kullandı. Buna itiraz edip, daha adil, tarafsız ve geniş kapsamlı, büyük resme bakan bir yargılanma talep edebilir miyim ? Edersem başarılı olur muyum?
4-) Şarköy Belediyesi İmar Müdürlüğü çalışanları kendi merdivenlerini yapan tüm ruhsatsızları Şarköy Cumhuriyet Savcılığına şikayet edeceğiz dediği halde sadece beni ettiklerini, diğerlerinin takibini bile bıraktıklarını (bizzat komşularımdan) öğrendim. Bu itirazda yer alabilecek ve bana avantaj sağlayabilecek bir konu mudur?
5-) İtirazda sadece 1 konuya mı yoksa birkaç konuya mı itiraz edebilirim?
6-) Yasal dile uygun olmayan bir dilde itiraz dilekçesi vermem aleyhime bir durum teşkil eder mi?
7-) İtirazda yargıcın "Beraat verecektim ama sana inat davayı uzatıyorum" sözlerine eşim de şahittir. Bunu belirtmem leyhime veya aleyhime olur mu?
8-) İtiraz edersem ve itirazımda haksız bulunursam, hapis Cezasını AZALTMA veya ERTELEME durumundan feragat mı etmiş oluyorum?
9-) İtirazı göndereceksem, daha önce savunmaları gönderdiğim Kırklareli Adliyesi Tevzi Bürosu veya Asliye Ceza Kalemi'nden mi göndermeliyim? Yoksa Şarköy Asliye Ceza Kalemi'ne gidip bizzat vermem daha mı iyi olur ?
10-) İtirazın özel bir formatı var mı? Şarköy Asliye Ceza Mahkemesi'ne mi hitap etmeliyim? İtirazda itiraz sebeplerimi detaylıca açıklamam olumlu mu olur, yoksa (itiraz konuları saçma veya hukuki duruma aykırı ise) olumsuz mu olur?
11-) Anladığım kadarıyla üst mahkemeler birden fazla. Ben bunların sadece ilkinde mi itirazımı iletebiliyorum, ondan sonrakilerde de dilekçe verme, (olası) itirazlarımı iletme şansım olur mu?
12-) İtirazda bulunmanın bana ekstra maddi kaybı olur mu?
13-) Sizce bu iş sonunda Yargıtay'a kadar gider mi, içtihat olur mu, yasa değişir mi?
14-) Yargıtay'a gidip içtihat oluşması veya yasanın değişmesi ile sonuçlanması ihtimali göz önünde bulundurulduğunda, bu işi PRO-BONO yani ÜCRETSİZ üstlenebilecek birisi var mı?
Gerekirse kişisel bilgilendirici kısımları bulanıklaştırılmış hali ile karar belgesini de gönderebilirim.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku