1-Merhabalar babam 20.11.2020 tarihinde vefat etti babam memur emeklisiydi ve annem ile 1999 yılında bosanmıslardı ben vefatından sonra sgk ya bildirmeye gittiğimde oradaki görevili bayan babamın annem ile bosanmalarını sgk ya bildirmediğini bu sebeple aile yardımı altında babamın maasına haksız fazla ödeme yapıldıgını ve bunun tarafıma ileride borc olarak cıkarılabileceği söylendi bende bunun üzerine 04.12.2020 tarihinde reddi-miras davası actım ve tescil edildi karar metni ek olarak asagıda mevcutttur. şimdi ileride olusacak SGK yada banka vs gibi borclardan sorumlu olacakmıyım ?
2-Babamın vefatından önce turk telekoma olan borcu varmıs kac yıllık bilmiyorum ama 5 yıl üzeridir muhtemelen yasal takip borcu yazıyor telekom sayfasında öyle gördüm bu borctan sorumlumuyum ? Bazı yerlerde reddi-mirastan önceki icra takiplerinden sorumlusunuz yazıyordu o yüzden bilgi verirseniz sevinirim
3-Sgk ya bildirmeye gittiğimde ölüm ödeneği vefat yardımı alabilirsin istiyorsan formu doldur dediler doldurdum bu vefat ödenegini tarafıma ödenir ve bu ödenegi alırsam reddi-miras kararım bozulurmu ? SGK nin ileride bosanma kaynaklı bildirim yapılmamasından kaynaklı haksız ödeme için tarafıma icra kararı verilirse bunu olumsuz yönde etkilermi yani bu verecekleri ölüm yardımı yada ödeneği mirastan sayılırmı ?
4- Bazı yerlerde bazı şikayetler okudum mirası reddeden kişinin bu sefer 9-11 yaslarında cocuklarına icra takibi başlatıldıgı hakkında ne kadar dogru bilmiyorum ama suanda evli değilim ve cocugumda yok eger olursa benim miras reddinden dolayı babamın ödemediğim reddettiğim borcları ileride benim cocuklarıma geçiyormu ?
5- Babamın vefatından sonra e-devlet portalına giremiyorum haliyle hakkında başka icra takibi varmı göremiyorum bunu nereden nasıl öğrenebilirim ?
Mahkeme kararının gerekçesi şöyle;
Dava, mirasın kayıtsız ve şartsız reddi beyanının tescili ve davacıya mirası reddettiğini
gösteren belge verilmesi isteğine ilişkindir.
Mirası reddetmenin esasları 4721. Sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 605. ve devamı
maddeleri ile 10/08/2003 tarih ve 25195 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren
Türk Medeni Kanununun Velayet, Vesayet ve Miras Hükümlerinin Uygulanmasına İlişkin
Tüzük’ün 38. ve devamı maddelerinde düzenlenmiştir.
Davacının red beyanının anılan yasal düzenlemelere uygun olarak kayıtsız ve şartsız
olarak yapıldığı anlaşılmaktadır. Bu durumda, 4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 609/3
maddesi ile anılan Tüzüğün 39. maddeleri uyarınca talep eden davacının süresi içerisinde
reddi miras davası açarak murisin mirasını kayıtsız ve şartsız olarak reddettiği anlaşılmakla;
davanın kabulüne, davacının murisin mirasını kayıtsız ve şartsız olarak reddettiğinin tesciline
karar verilerek aşağıdaki şekilde hüküm kurulmuştur.
T.C. İSTANBUL SULH HUKUK MAHKEMESİ kararına göre siz mirası reddettmiş bulunduğunuzdan artık mirasbırakanın haklarından yararlanamaz, borçlarından da sorumlu olamazsınız. Ancak reddi miras yaptığınızı icra daireleri ve kurumlar göremeyeceğinden dolayı sizi icraya verebilirler, davaları size yöneltebilirler veya yazı gönderebilirler. Fakat siz de reddi miras mahkeme kararını sunarak her gelen yazıya resmi bir dilekçe ve ekinde mahkeme kararını da sunarak İTİRAZ etmek zorundasınız. Diğer bir ifadeyle mirası ret ettiğiniz otomatik olarak hiçbir kurum tarafından değerlendirilmeyeceğinden her defasında itiraz etmelisiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim diğer sorularım hakkındada bilgi verirseniz memnun olurum.
Saygılarımla.
Merhaba,
SGK ve boşanma durumları ile ilgili olan kısımda bir bilgim yok o yüzden o alanda bilgi veremeyeceğim ancak, yakın zamanda deneyimlediğim süreçlerle ilgili diğer sorularınıza yanıtlarım aşağıdadır,
Mirası kayıtsız şartız reddediyorsunuz, dolayısıyla alacak ya da borçlarından artık sorumlu değilsiniz. Varsa babanızı taşınmazı ya da her hangi bir varlığı bunları da alamazsınız
Yasal mirasçı olarak mirası reddettiğiniz için çocuğunuza miras intikal etmez, ilerde olacak çocuğunuza da tabi ki miras geçmeyecektir.
Ölüm anında cenaze işlemleri dolaysıyla alacağınız miktar mirasın reddinden bağımsızdır. Bu reddi miras kararınızı bozmaz.
Babanızın e devleti kapansa da mirasçıları kendi e devletinden murise ait icra dosyalarına ulaşabiliyor.
Ek olarak reddi miras kararı çıktından sonra babanızın tüm icra dosyalarına kapalı/açık fark etmeksizin bir dilekçe ile gerekçeli kararı kesinleşme şerhini de ekleyerek sunun. Bu alacaklıların size yönelmesini engelleyecektir.
Cevabınız için teşekkür ederim. Babamın icra dosyalarına kendi edevlet portalım üzerinden ulasamadım yada yerini bulamadım maalesef... adalet bakanlıgı icra dosyası sorgulama kısmı var oradada benim için icra kaydı bulunmuyor diyor yinede araştırıp bakacagım tekrar eger nereden ulasacabileceğim hakkında bilginiz var ise söylersenizde memnun olurum tekrar teşekkür eder saygılarımı sunarım.
Bu benimde yeni fark ettiğim bir ekran e devlet üzerinde. Muris yazdığınız zaman arama kısmına, Murise ait icra dosyalarını sorgula diye çıkıyor. "murise ait icra dosyaları" şeklinde google da yaptığınız aramada sizi e devlete yönlendirecektir.
Konu canabi tarafından (13-01-2021 Saat 09:52:30 ) de değiştirilmiştir.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku