Yoldan giderken bir köpek sürüsünün saldırısına uğradım.6-7 köpek vardı ve 2 tanesi saldırıyordu.Tam üzerime koşarlarken ben de onlara doğru koştum ve saldırıyı savuşturdum.Olaydan sonra köpekler peşimi bıraktı.Ama olaydan sonra kulak çınlaması ve kalp çarpıntısı yaşadım.Sakinleştirici serum taktırmak zorunda kaldım.
Daha önce geçirmiş olduğum kalp problemleri ve gördüğüm kalp tedavileri var.Yani böyle durumlar kalp sağlığımı dolayısıyla da hayatımı riske atabiliyor.
Köpeklerin saldırdığı yer bir hastanenin arka bahçesi.Kamera görüntüleri olduğunu düşünüyorum
Ayrıca, şu an kalple ilgili bir tetkik yeni tamamlandı ve 3 gün sonra sonuçlarını alacağım.Sonuca bağlı olarak;
Şu anda kalbimde sorun olması durumunda köpek saldırısından dolayı belediyenin sorumluluğu nedir?
Kalbimde şu an sorun olmaması durumunda belediyenin sorumluluğu nedir?
Başıboş sokak köpekleriydi.Hatta bir tanesinin ağzından salyalar akıyordu, kuduzdu yani.
Köpeğin sahibi varsa sorumlu sahibidir, doğru
Ancak sahipsiz sokak köpeklerinin sorumlusu ilgili yerin belediyesidir diye biliyorum.Saldırı veya yaralama durumunda suçlu ve tazminat yükümlüsü ilgili yerin belediyesidir.
Bölge ormanlık bir alandı ve köpekler ise başıboş sokak köpekleriydi.Herhangi bir yuva/kulübe gibi bir şey görmedim, köpekler özgürce dolaşıyorlardı.Hastane görevlileri ve çevredeki vatandaşlar tarafından beslenen ve bakılan köpeklerdi.Sürü halinde dolaşıyorlardı.
Hatta köpeklerden birinin ağzından salyalar akıyordu.Aşılanmasında bir sıkıntı olabilir.Bu durumda ilgili yerin belediyesine tazminat davası açarsam (köpekler beni ısırmadı, ancak korkuttular, bundan dolayı serum yemek zorunda kaldım) kazanma ihtimalim nedir?
Konu Sonber tarafından (09-12-2020 Saat 11:23:24 ) de değiştirilmiştir.
Bizim tazminat hukukumuza göre belgeleyebildiğiniz zararınız kadar tazminat talep edebilirsiniz.Çok gelişmiş tazminat hukukları olan ülkelerde bile(A.B.D. gibi) korktum, heycanlandım, tırstım, kalbim çarptı vs. gibi bir şeyler öne sürerek sonuç almak oldukça zor.Bizim tazminat hukukumuz konusunda şöyle söyleyeyim tüm iş arkadaşlarının önünde dövülen ve burnu kırılan bir kişinin alabildiği tazminat 6 bin TL(ceza davası ayrı tazminat davasını kast ediyorum).Yani sizin bu konuda bir yerlere başvurmanız halinde karşınızda gülümseyen yüzler göreceğinizden eminim ama sonuç alma ihtimaliniz sıfır.Gene de yaşayarak görmek isterseniz bir avukatla masraf yapmayı da göze alarak görüşebilirsiniz.Sağlıklı günler..
Aslında böyle bir olayda köpekler beni ısırmadığı için, yani yaralanmadığım için hukuki yollara başvurmak bana da abes geliyor.
Ancak kalp ile ilgili sağlık sorunum var ve bu olay benim kalp krizi geçirmeme sebep olabilirdi.Daha önce kalp ritim bozukluğu ile ilgili tedavi de gördüm.Şu anda da herhangi bir adrenalinli olay veya korku yaşadığımda acillik oluyorum.Taşikardi sorunum olduğu için ufak bir tartışmada veya küçük bir kavgada bile ciddi çarpıntılar yaşıyorum
Ve bu olay sonrasında acile giderek sakinleştirici serum yemek zorunda kaldım.(Olaydan 4 saat geçmişti.Tüm sakinleşme çabalarım işe yaramadı ve covid bulaşma riskine rağmen önce sağlık ocağına gittim.Sağlık ocağındaki pratisyen hekim "senin yerinde olsam acile giderim, kalbin düzensiz çarpıyor" deyince acile gittim.)
Bu bir zarar/hasar veya yaralanma sayılmaz mı?
Ayrıca acile gittiğimde bana konulan göğüs ağrısı teşhisi ve sarı alanda verilen serum bir belge değil midir?
Ek olarak: O gün, köpek saldırısından birkaç saat önce holter denilen, 24 saatlik kalp atışlarını dinleyip kaydeden bir cihaz üzerimdeydi.Yani olaydan 1 gün önce kalbimde sıkıntı olduğu açığa çıktığında, ve bunu belgelendirdiğimde benim kalp krizi geçirmeme hatta ölmeme sebep olacak bir olay yüzünden gülümseyen yüzlerle mi karşılaşacağım?
Konu Sonber tarafından (09-12-2020 Saat 20:31:59 ) de değiştirilmiştir.
Gerçekleşmemiş bir olayın(ölebilirdim, kalp krizi geçirebilirdim vs.) tazminatı olmaz.Hiç bir hukuk sistemin yok bu.Çok da uzatmak gereksiz.Bildiğiniz yere(hastane, karakol, savcılık vs.) başvurunuz.Kolay gelsin..
Bu konu başlığında Av.Engin Oğuz adlı kullanıcının yaptığı yorumları okuduktan sonra danışmaya karar vermiştim.Bağlı köpekte bile tazminat sorumluluğu varsa, bağlı olmayan ve salyaları akan köpekte hayli hayli tazminat sorumluluğu vardır diye düşünmüştüm
Hiçbir hukuk sisteminde böyle bir şey yoksa Av.Engin Oğuz adlı kullanıcının yazdıkları yanlış demektir.Kendisini uyarmanız gerekebilir.
Engin bey kendisi de köpekten korktuğu öyle bir cevap vermiş sanırım.Eğer görürse, kendisi bugune kadar korkmasına neden olan kaz ve köpeklerin kaçı için dava açtığının bilgisini de paylaşacaktır eminim.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku