İşe İade Davası Sonrası Önceden Ödenen Kıdem ve İhbar Tazminatı İçin Fark Davası
İşten 2018 de çıkarıldım, işe iade davası açtım 2020 Ağustos da kazandım.
2018 de işveren bana tazminat ödemişti, ama Fesih mahkeme kararıyla 2018 de değil de 2020 de mahkeme kararı ile geçerli hale geldiği için;
Sorum şu, 2018 de kıdemi tavandan aldım , 2020 de kıdem tavanı değişti ve benim maaş 2020 tavanından da fazlaydı.
Bu bağlamda kıdem tazminatı için fark talep edebilir miyim?
Aynı şekilde ihbar için de 2020 de emsal işci maaşından talep edeceğim. Burdan bir fark talep edebilir miyim?
Yıllık kalan izinleri de güncel işci maaşından talep edeceğim.
Bu şekilde son zamanlarda dava açıp bu farkları alabilen oldu mu? Avukatım örnek olduğunu söyledi ama 2018 den önce , güncel örnek var mı acaba?
Cevap: İşe İade Davası Sonrası Önceden Ödenen Kıdem ve İhbar Tazminatı İçin Fark Davası
Siz işe iade davasını açtıktan sonra işverene işe iadeniz için başvurdunuz ve işveren işe iade almadı mı?İşe iade davası ile fesih tarihi 2020 ağustos olarak değişmiş değil. Bu noktada işveren iade talebinize olumlu yanıt vermedi ise , mahkemece belirlenen işe başlatmama tazminatını talep edebilirsiniz ancak.Bir de , çalışmış gibi kabul edilen ilk 4 ay nedeni ile yeni bir izin dönemine hak kazanmış oluyorsanız o süreye ait ücret ile 4 aylık sürenin eklenmesiyle kıdem tazminatı farkı talep edebilirsiniz, ama 2020 ücretleriyle değil.
Cevap: İşe İade Davası Sonrası Önceden Ödenen Kıdem ve İhbar Tazminatı İçin Fark Davası
Sağolun cevap için ama bu klasik alacaklar. Bunları işe iade başvurumu reddettikten sonra zaten ödediler .
Ama istisna bir nokta daha var. 2018 deki fesih geçersi hale geldi, 2020 de fesihh geçerli oldu. Bu bağlamda kıdem ve ihbar tazminatları 2020 Ağustos itibariyle ödenmeli. 2018 de ödeneni benim geri iade edip onlar tekrar ödemeli, işin doğası bunu gerektiriyor. Avukatım bu şekilde bilgilendirdi ve bu şekilde fark davası açıp kazananlar var. Ama 2018 den sonra kazanan oldu mu onu araştırıyorum. Evet yeni bir kanun maddesi geldi ama bu konuyu alakadar etmiyor, 4 ay boşta geçen süre ve işe başlatamama ile ilgili işten çıkarıldığı andaki ücret baz alınır kuralı geldi. Bu dediğim nokta ise farklı ama yüzde yüz emin olmak istiyorum..
Deidğim şekilde dava açıp kazanılmış net örnekler mevcut. Aslında şirket davanın tabii sonucu olan fesihin işe iadeyi kabul etmedikleri anda geçerli olduğu gerçeğini kabul edip, kıdem ve ihbarı mahsuplaştırara(önceden ödediyse) ödemeli. Ki şirket kıdem ve ihbarı ödememiş duruma düşecek ve ceza alacak, ayrıca ben faizi ile en yüksek faiz ile alacağım. Davayı bu şekilde açacağım ama yüzde yüz emin olmak istedim , o yüzden sordum
Konu ozziem tarafından (23-08-2020 Saat 21:47:58 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: İşe İade Davası Sonrası Önceden Ödenen Kıdem ve İhbar Tazminatı İçin Fark Davası
ozziem rumuzlu üyeden alıntı
Sağolun cevap için ama bu klasik alacaklar. Bunları işe iade başvurumu reddettikten sonra zaten ödediler . Ama istisna bir nokta daha var. 2018 deki fesih geçersi hale geldi, 2020 de fesihh geçerli oldu.
2018 deki fesih geçersiz oldu ,2020 de fesih oldu durumu yok ki. Sözleşmeniz 2018 de fesih edilmişti, mahkeme işverenin o kararını tanımadı ve eğer ısrar edersen şu kadar daha tazminat ödemen gerekir dedi, işveren de ödedi ise O iş orada bitti. Talep edebileceğiniz ancak 4 aylık çalışmış gibi sürenin ilave edilmesiyle kazanılan yeni bir hak varsa o dur. Mahkemeniz 2025 te sonuçlanmış olsaydı,sözleşmeniz 2025 yılında sonuçlanmış olmayacaktı sadece davanız 2025 te sonuçlanmış olacaktı.
Okumanızı tavsiye ederim.. 2.2. Geçersiz Sayılan Fesihteki Bildirim Süresinin Etkisi
....Nitekim Yargıtay HGK kararında “işe iade davası sonunda
feshin geçersizliğinin tespiti ile işe iadeye karar verilmiş ve işçi yasal
süresi içinde başvurmuş olmakla 31.12.2005 tarihinde gerçekleşen fesih
tüm sonuçlarıyla ortadan kalkmıştır. Davacının iş sözleşmesi işe iade
davası sonunda başvurusu üzerine işverence işe başlatılmamak suretiyle
feshedilmiş olup anılan tarihe göre davacı işçiye ihbar tazminatı ödemelidir.
.....İşçinin işe başlatılmaması yeni bir fesih olduğundan bu feshin usulüne uygun olarak yapılması gerekir. Yani işçiye bildirim öneli tanınmalı ya da bildirim süresine ilişkin ücret peşin ödenerek fesih yapılmalıdır. İşçinin ihbar ve kıdem tazminatı yeni fesih tarihine göre hesaplanmalı, geçersiz fesih ile yeni fesih arasında geçen süre de işçinin kıdemine eklenerek bulunan kıdem tazminatı işçiye ödenmelidir[85]. İşçiye geçersiz fesih nedeniyle ödenen bildirim süresine ilişkin ücret ve kıdem tazminatında, işe başlatmama tarihine kadar ortaya çıkan farklar da işçiye ödenmelidir[86]. Bahse konu alacaklar işverenin işçiyi işe başlatmamasıyla muaccel hale geldiğinden fesih tarihinden itibaren faiz işletilmelidir[87
Geçersiz sayılan fesih öncesinde ihbar öneli kullandırılmış olması
sebebiyle ihbar tazminatı isteğinin reddi hatalı olmuştur. İhbar tazminatı
isteğinin kabulüne karar verilmek üzere hükmün bozulması gerekmiştir”
şeklinde oy çokluğu ile karar alınmıştır11.
Konu ozziem tarafından (24-08-2020 Saat 22:21:41 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: İşe İade Davası Sonrası Önceden Ödenen Kıdem ve İhbar Tazminatı İçin Fark Davası
ozziem düşüncenizde haklısınız. İşten çıkarıldınız kıdem ve ihbarınız ödendi, İşe iade davası açtınız ve kazandınız fesih ortadan kalkmıştır. işe başvurdunuz, İşveren sizi işe geri çağırdı ve işe başladınız, almış olduğunuz kıdem ve ihbar ücretini işverene geri ödemeniz gerekiyor. Tersi durumda işveren sizi işe geri çağırmazsa fesih tarihiniz işverenin size cevap verdiği tarih veya işverenin 30 günlük hummalı düşünme süresi sonudur. dolayısıyla kıdem ve ihbar için fark davası + erdoğan beyin bahsetmiş olduğu 4 ayı da ekleyebilirsiniz. hakkınızdır.
Cevap: İşe İade Davası Sonrası Önceden Ödenen Kıdem ve İhbar Tazminatı İçin Fark Davası
Çok tşk ederim, avukatım da bunu dedi ama ben 2. teyiti almak istedim.
Çünkü şüphem 2017 Ekimde çıkan kanunla ilgilidir, o kanun aslında 4 ay boşa geçen süre ve işe başlatamama tazminatında emsal işci baz alınmayacağını ve atıldığı andaki maaş baz alıncağını söylüyor. (İŞCİ DÜŞMANLARI BU KANUNU ÇIKARTI, BANA EN AZ 50 BİN TL ZARAR OLDU) Acaba dedik ki avukatımla beraber , bu kanun yukarıda bahsettiğim konuyu etkir mi.. Aslında o da etkimemesi gerek ama yüzde 100 emin olamıyorum dedi. yüzde 99 kazanacağımızı söyledi. 2018 den sonra bu şekilde fark davası açan araştırdım ama bulamadım.
Hatta şirket bunu ödemediği için cezalı duruma düşecek , çünkü kıdem tazminatımı ödememiş oluyor tam olarak ve en yüksek yasal faizden talep edeceğim alacağımı.(Yeni fesih tarihinden itibaren)
Konu ozziem tarafından (25-08-2020 Saat 20:23:35 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: İşe İade Davası Sonrası Önceden Ödenen Kıdem ve İhbar Tazminatı İçin Fark Davası
Acaba ücret karşılığı 2018 den sonra bu şekilde açılmış ve sonuçlanmış bir dava olan varsa verebilir mi tam olarak dava numaralarını(yerel mahkeme ve istinaf) ?
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku