Sokağa çıkma cezası aldım. Bu haksız cezaya nasıl itiraz edilir? İtiraz dilekçesi nereye verilir?
Olayı özetle anlatayım:
Bugün Korona nedeniyle karantinada evde lazım olan birşey bitince sokağa çıkıp almaya çalıştım ama saatin farkında da değilim. Neyse baktım bakkal kapalı ilerideki market açıktır belki diye yoluma devam ettim.
O sırada iki polis beni çevirdi ve yasaktan bahsetti. Ben de markete gittiğimi söyledim. Marketlerin vs. kapandığını bu saatte sokağa çıkma yasağı olduğu söyledi. Ben de ne var aç mı kalalım deyince kızıp bana ceza kestiler. 3150 lira olan bu cezaya çok itiraz ettim. Ceza makbuzunu tutanağı işte her neyse iptal edin, hemen eve döneceğim dedim bir türlü kabul etmediler. Bu kadar büyük bir ceza olduğunu bilmiyordum. Benim bu idari para cezası denilen cezayı ödeme gücüm yok.
Bu haksız cezaya nasıl itiraz edilir veya bu idari para cezasını iptal ettirmenin yolu var mı? Sokağa çıkma yasağı idari para cezasına itiraz dilekçesi nereye verilir?
Cevap: Sokağa çıkma yasağı idari para cezasına itiraz
Önce cezanın hukuki gerekçesine bakmak gereklidir.
SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINI İHLAL ETMENİN CEZASI NEDİR?
Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi; "Bu Kanunda yazılı olan yasaklara aykırı hareket edenler veya zorunluluklara uymayanlara, fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde, 250,00 TL’den 1.000,00 TL’ye kadar idarî para cezası verilir." hükmünü içermektedir.
Bu nedenden dolayı genelge kapsamında sokağa çıkma yasağına uymayan kişilere idari para cezası uygulanmaktadır. Son olarak 2008 yılında değişikliğe uğrayan yasa maddesinde her ne kadar 250,00 TL ile 1.000,00 TL idari para cezası verileceği belirtilmiş olsa da; 2019 yılı itibariyle Vergi Usul Kanunu’nun mükerrer 298. Maddesinin B fıkrasına göre uygulanacak %22.58 Yeniden Değerleme Oranına göre bu miktarın alt sınırı 789 TL. üst sınırı ise 3.180 TL. olarak güncellenmiş sayılmaktadır.
Uygulamada caydırıcılığı temin etmek için sokağa çıkma yasağının cezasında tavan rakamdan idari para cezası uygulanmakta olup, sokağa çıkma yasağına uymayan kişilere 3.150 TL idari para cezası yaptırımı uygulanmaktadır.
Sokağa çıkma cezasına itiraz
İdari para cezası kararına karşı, kararın tebliği veya tutanakla teslim almanız tarihinden itibaren en geç 15 Gün içerisinde, en yakın Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz dilekçesi verilmesi gereklidir. Bu süre içinde itiraz esilmez ise idari para cezası kararı kesinleşir ve sonrasına Amme usulleri hakkındaki kanun hükümlerince tarafınızdan talep ve gerekirse haciz yoluyla tahsil edilir.
Cevap: Sokağa çıkma yasağı idari para cezasına itiraz
Uygulanan cezada usule aykırılık görünmüyor.Zaten yasak olmasına rağmen 16.00 ya kadar marketler açık ve markete gitmek dahi o saate kadar serbest.Yasak da her şeye rağmen kolluk tarafından oldukça anlayışlı biçimde uygulanıyor.Eczaneye gidiyorum, yada hastaneye gidiyorum diyene veya uygun dille evimin önündeyim 5 dklığına çıktım diyene dahi anlayış gösterildiğini duyuyor, görüyoruz.Hem saati geçirip hemde ''napalım aç mı kalalım'' denirse sonuç buraya çıkar maalesef.Çıkmadığınız halde böyle bir ceza yediyseniz veya saatler ve şartlar ceza noktasında hatalıysa itirazdan sonuç çıkabilir, harici itirazdan sonuç alınması zordur.Geçmiş olsun..
Cevap: Sokağa çıkma yasağı idari para cezasına itiraz
admin rumuzlu üyeden alıntı
Sokağa çıkma cezasına itiraz
İdari para cezası kararına karşı, kararın tebliği veya tutanakla teslim almanız tarihinden itibaren en geç 15 Gün içerisinde, en yakın Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz dilekçesi verilmesi gereklidir. Bu süre içinde itiraz edilmez ise idari para cezası kararı kesinleşir ve sonrasına Amme usulleri hakkındaki kanun hükümlerince tarafınızdan talep ve gerekirse haciz yoluyla tahsil edilir.
En yakın Sulh Ceza Mahkemesine diyor değil mi? en yakın ne demek? burnunuzun dibindeki demek.
Cevap: Sokağa çıkma yasağı idari para cezasına itiraz
Ben de nereye en yakın sulh ceza hakimliğine diye soruyorum zaten...
Mernis yani ikametgah adresime en yakın mı, iş yerine en yakın mı, para cezasının kesildiği yerdeki en yakın adliyeye mi yoksa şu anda nerede bulunuyorsam oraya en yakın mahkemeye mi vereceğim itiraz dilekçesini?
Cevap: Sokağa çıkma yasağı idari para cezasına itiraz
Cevap olarak link vermişsiniz de yarın o linki siliyorlar veya site kapanıyor kimse doğru cevaba ulaşamıyor. Onun için ben cevap vereyim doğrusu ceza tutanağının tutulduğu yer sulh ceza mahkemesidir. Çünkü mahkeme oradaki idarenin dosyasını da isteyerek karar veriyor. Ancak bu şarttır demiyorum. İstanbulda aldığınız cezaya, Ankara sulh ceza mahkemesinde itiraz etseniz yine geçerlidir. En kötü ihtimal yetkisizlik kararı verip dosyayı asıl yetkili yer mahkemesine gönderirler. Bu nedenle size en yakın sulh cezaya itiraz dilekçesi vermeniz yeterlidir.
Merhabalar 14.02.2020 tarihinde trafik kontrol noktasında 1.53 promil alkol ile yakalandım. 179/3, 53/1 maddeleri gereğince cezalandırılma isteği ile...
merhaba
konuyu yanlış yerde açmışsam adminlerden rica tasımalaridir. yoklama kacagı oldugumdan dolayi memleketim idaresinden idari para cezasi geldi...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku