Öncelikle böyle bir hizmet verdiğiniz için sizlere teşekkür ederim. Sizlere sormak istediğim bir kaç konu var ve yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim.
07.10.2019 tarihinde dubleks ev aldık. Binada Ağustos ayında boya ve bahçe düzenlemesi yapılmış ve 4x100 TL olarak 4 taksitte (Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım) ödenecek şekilde ödeme planı oluşturulmuş.
Yönetici benden ilk olarak Ağustos ve Eylül aylarının parasını almak istedi ancak ben, "ben evi almadan önce yapılan harcamaların beni bağlamayacağını" söyleyerek istediği tutarı vermedim. Yönetici geçen hafta aidat borcu olanları bina girişine yazmış ve bu listeye beni de eklemiş 3-4 taksit 2x100= 200 Tl şeklinde ve bu durum beni rahatsız etti... Yani benden evi aldığım tarihten sonraki taksitleri istiyor. Sormak istediğim konular;
1- Bu gider ben evi almadan önce yapıldığı için taksitlendirilmiş olsa bile beni bağlayıcı bir etkisi var mıdır yani benim evi aldığım tarihten sonra ki taksitlere katılmam zorunlu mudur?
2- Ben evi almadan önce binada alınan bir karar, ben evi aldıktan sonra uygulansa bile beni bağlar mı?
3- Çatı ile ilgili olarak çatı da akma problemi var, yöneticiye söylediğimde çatıda kuşluk yada güvercinlik olarak adlandırılan üçgen pencere şeklinde olan yerlerde olan arıza ve akmanın ortak alan sayılmadığını ve şahsen yaptırmam gerektiğini söylüyor. Çatı da böyle bir ayrım var mıdır?
Aidat ve/veya Avans borcunun sorumluluğu borcun yasal olarak ödenmesi gereken tarihte malik olan kişiye aittir. Bu genel prensiptir.
Bağımsız bölümü satın aldığınız tarihten önce taksitlendirilmesi yapılmış avans borçlarından sizin sorumluluğunuz evi satın aldığınız tarihte başlar. Bu durumda 1. ve 2. taksitleri eski malikin, 3. ve 4. taksitleri yeni malik olarak sizin ödemeniz gerekir.
Çatı ile ilgili olarak öncelikle yönetim planınızı incelemenizi öneririm. Yöneticinizin belirtiği gibi özel hükümler olabilir.
Aydın bey cevabınız için teşekkürler ancak bu aidat yada avans değil... Bahçe düzenlemesi ve boya yapılmış ben evi almadan 2 ay önce onun ücreti...
Çatı konusunda da yönetim planında özel bir hüküm yok, yönetici internetten araştır bulursun dedi ancak bulamadım... güvercinlik dediğim yer benim kapalı bir odanın üçgen şeklinde pencereli kısmı... Ve şuan hala damlatıyor... Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim...
Ekim ve Kasım ayına ait ödemeyi yeni kat maliki olarak siz yapmalısınız. Ödeme yapmayı ihmal etmeyin. Ayrıca odanız olduğunu belirtiğiniz yerdeki üçgen pencereden gelen akıntıyı da sizin yaptırmanız gerekir. Bu benim değerlendirmem. Kolay gelsin...
Çatılar tereddütte yer bırakmadan ortak alan olarak belirtilmiştir. Projesinde ışıklandırma ve havalandırma amaçlı yapılan pencere veya güvercinliklerin de olması bu yerin çatı olma vasfını ortadan kaldırmaz. (634 s KMK / Madde - 4/c)
Kat malikleri, anataşınmazın bakımına ve mimari durumu ile güzelliğini ve sağlamlığını titizlikle korumaya mecburdurlar. (634 s KMK / Madde - 19/1)
Tüm bağımsız bölüm maliklerinin anagayrimenkulün bütün ortak yerlerinin bakımı, korunması, güçlendirilmesi ve onarım ile ilgili giderlerini ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında katılmakla yükümlü tutulmuştur. (634 s KMK / Madde - 20/b)
Anagayrimenkulün gayesine uygun olarak kullanılması, korunması, bakımı ve onarımı için gereken tedbirlerin alınmasını yöneticinin asli görevleri arasında sayılmıştır. (634 s KMK / Madde - 35/b)
Bütün kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası olmadıkça ortak yerlerde onarım yaptıramayacağını belirtmekle birlikte ortak yer ve tesislerdeki bir bozukluğun bağımsız bir bölüme zarar verdiğinin ve acilen onarılması gerektiğinin mahkemece tespit edilmiş olması halinde bu onarımın yapılması konusunda kat maliklerinin rızasının aranmayacağını belirmektedir. 634 s KMK / Madde - 19/2)
Yönetim Planındaki özel hükümler, Kat Malikleri Kurulunun usulüne ve mevzuata uygun olarak aldıkları kararlar asıl ve öncelikli olmak üzere; Yöneticinin asli görevlerinden biri de binanın ortak alanlarında meydana gelen arızaların bakımı ve onarımını en kısa sürede yaptırmaktır. Basit ve fazla maliyet gerektirmeyen çatı onarım giderleri işletme bütçesinden karşılanmakla beraber yüksek maliyet gerektiren işlerde kat malikleri kurulundan çıkartacağı bütçe ile sorunu çözmesi gerekir. Aksi takdirde mahkemesinden tespit yapılması ile birlikte bakım, onarım yapılabileceği gibi zorunlu ve çekilmez bir hal alması durumunda ve de belli işlemlerin yapması halinde kat maliki tarafından onarımın yaptırılarak giderlerinin tüm kat maliklerinden istemesi mümkündür. Yazdıklarım genel anlatımdır. Mimari Proje, Yönetim Planı, Kat Malikleri Kurulu Kararları ve Olayların ayrıntısına göre değerlendirmeler farklı olabilir.
Saygılar…
Konu Aydın Develi tarafından (07-01-2020 Saat 16:57:50 ) de değiştirilmiştir.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku