Uzun zamandır komşu gürültüsü çekiyordum. Sırasıyla, polis ve zabıtaya başvurdum. İlk başta zabıta işe yaramıştı. Ancak nisan ayında zabıta amirliğine müdür olarak şikayet ettiğim komşumun tanıdığı işe başlamış. Komşum bizzat ismini verdi. Dilekçelerinden haberim var,boşuna uğraşma, dedi. Gürültü tekrar başladı. Kamu denetçiliğine yazmıştım bu sefer. Kamu denetçiliği kabahatler kanunu madde 36'yı ekleyerek belediyeye ve emniyete onların sorumluluğunda olduğunu yazıyor. Emniyet belediye ilgilenmeli diyor. Zabıta haziran ayında tespit edilirse ceza kesilecektir diye bana tebligat bırakıyor.Ofislerine gittiğimde de cezası olmadığını söyleyerek beni başlarından savıyorlar. Tanıdık olduklarını sonradan öğrendim, şikayetimi korkup "uzlaştım" diyerek geri çektim. Tedirginliğimi atınca Cimere yazdım; şikayetçi olduğum komşum X isminde bir amir tanıdığının bulunuğum zabıtada görev yaptığını söyledi. Bu şahıs kim ve görevi nedir, diye sordum. Burası cevaplanmamış. " kendisine evsel gürültülerle ilgili zabıtaca yapılacak herhangi bir yasal işlemlerin olmadığı bilgisi verilmiştir, denmiş.

Haziran ayında tespit edilirse ceza kesilecektir deniyor, şimdi de belediye bir şey yapamaz deniyor. Kanunlar mı değişti bu kadar surede? Doğru olan ne?Belediye kısaca bu memurun görevini savsaklamasını görmezden geliyor, koruyor, kolluyor. Ne yapabilirim? Savcıya gidip anlatsam ilgilenir mi?

Teşekkürler.