Merhabalar,

Üniversitemde yurtların dağılımda bu sene gözle görülür usülsüslükler oldu. Sıralarsak şöyle;

1.Okulum Asya yakasında ve istanbula uzak olduğu için yurt önceliğini Avrupa yakasına vermekte.Tabi istanbuldan önce istanbul dışındakilere öncelik var. Sorun şu ki bir çok öğrenci bu sene [u]ikametgahını istanbul dışına aldırmış</u> veya avrupa yakasının uzak taraflarına. Sonuçta Birçok Asya yakasında oturan, normalde sıralamada en son gelmesi gereken, kişilere yurt çıktı. Benim durumumda olan bir çok Avrupa yakasında oturan öğreniceye de yurt çıkmadı ve bu GERÇEKTEN herşeyi çok zorlaştırıyor (hergün 4 saat yol).

Bu durumala ilgili suç duyurusunda mı bulunmalıyım? Ne yapmalıyım?

2.Bir kısım öğrencide [u]sahte sakat raporu</u> alıp okulun sakatlık durumu olan öğrenciler için ayırmış olduğu son derece rahat yurtlara yerleşmekteler.

Bu durumda ne yapmalıyım? Devlet hastanesinden sözde-sakat öğrencilerin raporlarının olup olmadığını, varsa da göstermelerini isteyebilir miyim okul yönetiminden?

3.Yurtlara yerleştirmeyi bir bilgisayar programı yapıyor. Ben bunun gerçekten de olması gerektiği gibi çalıştığından son derece şüphe ediyorum. [u]Yerleştirmelerin sonuçlarında tutarsızlıklar var</u>.

Bu durumda da okulun programın açık kodunu göstermesini ve yayınlamasını isteyebilir miyim? Ya da bir Bilirkişiden onaylatmasını, Noter den geçmesini?

4.ilk yurtlar açıklandığında açıkta kalan insanlardan dilekçe yazmaları istendi şikayetlerini belirten. Daha sonradan bana [u]dilekçeleri zaten okumadıklarını</u>, duruma çok kızmış olanların -herkez- içlerini dökmleri için dilekçe topladıklarını söylediler. Yine aynı programın açılan kontenjana göre bir daha aynı şekilde çalışacağını söylediler, ama sonra şöyle bir duyuru yaptılar;

"Ödemesini yapmayan ve/veya vazgeçenlerden açılan yurt odalarına, yine öncelik sırasına veya [u]özel durumlarına göre</u> yerleşim gerçekleştirilmiş olup, yerleşen öğrencilerimize bugün mail yoluyla bilgi verilecektir."

Madem özel durumlar olabilecek husular vardı, o zaman belki benim dilekçemde de bu husulardan olucaktı. Ama bana ikinci bir dilekçe yazmamam, zaten okunmayacağı söylendi. Zaten bu[u]"özel durumlar" bana daha çok torpil gibi geliyor</u>. Bunu nası açığa çıkarabilirim. Yönetimden bana bu "özel durumlu" insanların durumlarını açıklamasını isteyebilir miyim?

Son olarak 1 ve 2 de anlattıklarımda esasen okulun bir suçu yok gibi geldi bana. Sonuçta sahte ikametgah/rapor alanlar öğrenciler. Bu durumda bunu nasıl araştırtabilirim ve suç duyurusunda bulunacaksam kimin adına yapıcam?

Yardımlarınız için şimdiden çok çok Teşekkürler.

Umarım Adalet yerini bulur....