İlk Başta Bu kadar Yardımcı Oldugunuz İÇin Teşekkürlerimi Sunarım.
4.5 senelik evliliğim var ve 16 aylık erkek evlada sahibiz 2006 ocak - ayına kadar normal şekilde sürmüş bu zamandan sonra anlaşmazlık fikir ayrılığı ve eşimin evinden çoçuğundan cok işi ve dışardaki arkadasları ile ilgilenmeye aile cercevesinden uzaklaşmaya başladı sonunda Zorda olsa istemeyerekte olsa Anlaşmalı Ayrılmaya Karar verdik.
Fakat
Eşim İzmirli Ve 1,5 Senedir Samsunda İkamet Ediyoruz
Kendisi Bir avukat Tutarak boşanma davası açmış olup karsılıklı anlaşmaya varmak istemiştir çoçugun veleyetini almak istemiştir.
Protokolde Eşim tarafından herhangi bir maddi manevi tazminat ve istenmeyipve yazılanlara göre 125 Ytl aylık Çoçuk için nafaka da anlaşılmıs Eşya Paylaşımıda Yapılmış Eşyalar sahiplerine Verilmiştir.
Şu an da 1,5 yaşında oğlumuzun vekeleti sorun çıkartmaktadır.
söyle ki Çoçuk dogup büyümesinden itibaren her ne şekilde olursa olsun babanne ve dedesi ile yaşamakta bizler ise çalışmamızdan dolayı hafta içi gece alıp sabah bırakma haftasonları ise tam gün alabiliyorduk .
Hukuken veleyet anneye verilecektir Doğal olarak.
Bunun tersi söz konusu değildir.
fakat hangi şartlarda nerede nasıl yetiştireceği
Samsun gibi bir şehirde ailesi olmadan YANLIZ BİR kadının hem çalışıp hem cocuga ne kadar verimli olabileceği kime nasıl bırakacağı bırakacak ise neden almak istemesi cocugun iyi yetişmesini istememesi beni düşündürmektedir.
Öenmli Olan Bizler Değiliz Su anda Cocugumuzdur ama anne evi ayrıralı 2 ay kadar olmus ve 1 kere bile cocugu görme talebinde bulunmamış halen resmi olarak evli olmasına ragmen ayrı ev tutmustur.
Şimdi Sormak İstediğim ,
1- Çoçuga hangi şartlarda Veleyetin bana verilmesi gerekir , ( anne istemiyorum bakamam demesi hariç ) ??
2- Anne Bakıcı tutup çalışıcaksa Hukuken Bunun yaşam yeri yetişme dönemi nerede bakılacağı kimler yada nasıl yetiştirileceği konusunda hukuken bir işlem varmıdır.Araştırma İstenebilir Mi ?
Annenin Yaşadığı Kaldıgı Yer Çalışıyor ise Ne kadar Çoçukla İlgileneceği Koşulları Bir Etki Doğurabilir mi ?
3- anlaşmalı boşanmayı tek taraflı iptal edersem mahkeme uzar ise ne gibi sorunlar / problemler cıkabilir ??
4- Çoçugu 2 aydır görmek istemeyen birisine ne kadar evlat teslim edilir.
Hukuken bunun bir çıkar yolu yokmudur ???
5- çoçuk bizde kalması için neler yapılabilir. ??
Biraz Dertlerimizden Birazda Sorularımızdan rahatsızlık vermedik umarım Teşekkürler Herkese Allah Yardımcımız Olsun
Mahkeme Günü Bekliyoruz Cevaplar İçin Teşekkürler
** Dipnot Boşanmada Kazanan Yoktur Her iki tarafta Birşeyler Kaybeder.
Davanız, zaten anlaşmalı boşanmadan çıkmış durumda.
Velayet konusunu, başvurulan Hakim halledeceği için; bahsettiğiniz tüm düşünce ve görüşlerinizi, bir dilekçeyle Hakime anlatmanız halinde, gereği yapılacaktır.
Her somut olay, kendi içinde değerlendirileceğinden, özellikle velayet davaları için bir genelleme yapılması, doğru değildir. Cezaevinde mahkum olsa da, süt emziren bir anneden bebeği ayırmak yanlış olabilir; ama bu, küçük çocukların, illa anne yanında kalacağı ve ayrılmayacağı (velayetin ona verileceği) anlamına gelmez.
Uygulamada çok anlaşılmasa da; velayet ayrı bir şeydir, çocuğun bir yerde, birisinin yanında kalması ayrı. Mesela; velayete sahip baba, çocuğunu bir yatılı okula yerleştirebilir veya fiilen annenin yanında ikamet ettirebilir. Velayet hakkı; küçük üzerindeki hakların kullanılması ve onun haklarının korunmasıyla ilgili, hukuki bir kavramdır.
Şimdi Sormak İstediğim ,
1- Çoçuga hangi şartlarda Veleyetin bana verilmesi gerekir , ( anne istemiyorum bakamam demesi hariç ) ??
2- Anne Bakıcı tutup çalışıcaksa Hukuken Bunun yaşam yeri yetişme dönemi nerede bakılacağı kimler yada nasıl yetiştirileceği konusunda hukuken bir işlem varmıdır.Araştırma İstenebilir Mi ?
Annenin Yaşadığı Kaldıgı Yer Çalışıyor ise Ne kadar Çoçukla İlgileneceği Koşulları Cocuk Psikolojisi için Olumsuz Bir Etki Doğurabilir mi ? Evet İse ne hukuken Bu konuda herhangı bir konu varmıdır.?
3- anlaşmalı boşanmayı tek taraflı iptal edersem mahkeme uzar ise ne gibi sorunlar / problemler cıkabilir ??
4- Çoçugu 2 aydır görmek istemeyen birisine ne kadar evlat teslim edilir.
Hukuken bunun bir çıkar yolu yokmudur ???
Açık sorularınız, okunmuş, anlaşılmış ve yanıtları da verilmiştir.
Anladığım o ki; siz, illa ki bir çıkar yol bulup, çocuğunuzun velayetinin size verilmesini; mümkün olmazsa, annedeki velayete müdahale edebilmeyi istiyorsunuz. Bu ilginizi, elbette anlayışla karşılıyorum. Ancak;
1. Uç bir örnek olarak verdiğim cezaevi örneği ile, velayetin verilmesi konusuna değinilmiştir. Annenin bulaşıcı bir hastalığının olması, uyuşturucu madde kullanması gibi nedenler olmadıkça; anne bakım ve şefkatine muhtaç küçüğün velayeti, annesine verilir.
2. Velayet verildikten sonra, bu hak kötüye kullanılmadıkça veya açıklanan duurmlar ortaya çıkmadıkça, velayet anneden alınmaz. Onun velayeti kullanım şekline de, müdahale edilemez. Yani anne; istediği yerde (ahlaka aykırı olmadıkça) çalışır; çocuğa, istediği şekilde, istediği kişiye baktırır (bu hakkı kötüye kullanmadıkça); çünkü, velayeti kullanmak böyle birşeydir.
3. Çocuğun velayeti sorunu çözümlenmedikçe, bu, artık anlaşmalı bir boşanma olmaz. O nedenle; protokoldeki şartlardan dönebilirsiniz, ancak, bu durumda, elbette dava, o konularla ilgili olarak uzar.
4. Siz, çocuğunu görmek iğstemediğinden bahsediyorsunuz; ancak, Mahkeme, bu durumu araştıracaktır. Elbette, bu doğruysa; çocuğunu manen terkedebilen bir anneye, çocuğun velayetinin verilmesi, mümkün olmaz.
5. Çocuğun sizde kalması için, bunu talep ederek; neden sizde kalması gerektiğini mahkemeye anlatmanız ve buna dair hususları ispatlamanız, mahkemeyi inandırmanız gerekmektedir.
Av.Mehmet Taylan Karakum Bey Gerçekten Açıklayıcı Bilgileriniz için Teşekkürü Borç Bilirim ..Teşekkürler.
Elimizden Gelenin En İyisi Yapmak İsteriz Sonuçta Oğlum Yeni Başlayan Bu hayatı Düzgün Biçimde Yaşamalı Fazla Konuyu Uzatmak İstemiyorum Prosedürler Belli Oldugu İÇin Ancak Bizim yapabileceğimiz Asla ve gerceğe dayalı ispatlarlan vekeleti almak / almaya çalışmak ...
anlaşmalı boşanma olduguzaman tek celsede iş sonuclanıyor mu ? Hakim Karşılıklı Olarak Anlaşmıl Gözüksek bile genede Düşünün yada İleri Tarihe Erteleme Sansı Varmıdır ?
Dediğiniz 4 -5 cevaplar için Diyebileceğim Şunlardır
Cocuğumuz Dogumundan itibaren Babannesinde kalmakta yaklasık 13 aydır burada ve cok alışkın ve inanındırabilmek derken şahitler yeterli olur mu ? + anne arayıp sormayıp merak etmıyor bu düşündürücü bir insan evladını hiç mi görmek istemez ki su andaki arkadas cevresi hiç hoş olmayan insanlardan oluşuyor bunları gören ve duyan hem akraba hemde arkadaşlarımızın şahitliği yeterli olur mu ?
Şahitlerin yeterliliğin, Hakim takdir edecek. Herkesi, her zaman video kaydına alamayız veya yanımızda Noter'le dolaşıp, tespit yaptıramayız. O nedenle; konuyu bilen, gören, duyan, yaşayan kişilerin tanıklığıyla meseleler, çoğu zaman Hakim tarafından anlaşılır ve bu, geçerli delildir.
Israrla belirtiyorum ki; sizin olayınızda, anlaşmalı bir boşanma durumu söz konusu değil; çünkü, velayet meselesi çözümlenmemiş. Örneğin; tarafların çocuğu olmaz, bir protokol yaparlar, biz her şeyi paylaştık, karşılıklı bir talebimiz de yok, boşanmak istiyoruz, derler; işte anlaşmalı boşanma; evlilik bir yıldan fazla sürmüşse, Hakim, boşanmaya karar verir (vermek zorunda değildir; çünkü, evlilik kamu düzenindendir).
Sizin olayınızda, anlaşmalı bir boşanma durumu yok; siz böyle başvurmuş ve bir protokol de sunmuş olsanız, durum değişmez.
walla sayenizde kaç gündür gülmeyen yüzüme belirsizlik içinde olan halimden yawas yawas sıyrılmaya başladım sanırım iki saat önce cok kotu bir haldeydim acıklamalarınız BENI HAYLİ UMUTLANDIRDI ...
TEŞEKKÜRLER Hakkınızı Helal Ediniz Çok Sağolun ...Hayatınızda ve İŞ yaşamınızda Mutluluklar eksik başarılar eksik olmasın ... Konuyla ilgili herhangi bir gelişme olursa pozitif beya negatif bir durum gene sizlerle paylaşmak isterim .. Tekrar teşekkürler.
Önceki Sorumun dışında yeni bir soru ile sizleri rahatsız ediyorum ama bunları bilerek hareket etmemiz gerekiyor.
boşanma davası 15 kasım 2006 da yapılacak ..
anlaşma ve protokol imzaladık fakat cocuk veleyeti henuz karara bağlanmadı hem anne hem ben cocugu vermek istemiyoruz ama tekrar birleşme gibi bir sansızmızda yok denedik olmuyor. Ve Ben Halen Birşeylerin Ters gittiğini ve düzelte bilme şansımızın oldugunu düşünüyorum
mahkemeyi uzatıcaz sanırım cekişmeli boşanma olucak ve ne kadar uzar hakım neye karar verir cocuk su an bende yani yaklaşık 3 aydır da annesi aramıyor sormuyor mahkeme sonuclanana kadar bende mi kalır
1- cocuk 3 aydır baba babanne ve dede ile yaşıyor anne ise görmek istemesi değil telefonla bile arayıp sormuyor. manen terketmiş bir durumda ve bunları sahitler ile ispatlayabilirim.ve başka ne yapabilirim cocuğumun veleyatini alabilme adına.
2- cocugun velayetini anne alıcak gibi gozukuyor olsada bende vermez isem ne gibi sonuclar ile karsı karsıya kalırım.
ben 36 eşim 35 yaşında. 12 yıllık evliyiz ve 7 yaşına girmek üzere olan bir oğlumuz var. eşim boşanmak istiyor ve aramızdaki iletişim bozukluğunu öne...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
çàáëîêèğîâàòü êàíàë òåëåãğàì
03-09-2025, 18:10:45 in Askerlik Hukuku