Merhabalar,
Ben bir bankada veznedar kadrosu ile çalışırken haklı olduğumu düşündüğüm bir alacak yüzünden işyerimi mahkemeye verdim.Banka genel müdürlüğü beni görevimden aldığını ve memur olarak başka serviste çalışacağımı telefon ile tarafıma bildirdi.Daha sonra yazılı olarak bana tebliğ edeceklerini söylediler.Daha önce senelik izin listesinde Temmuz ayında kullanmak istediğim senelik ücretli izinimi Genel Müdürlük kabul etmiyerek kış aylarında kullanmamı izin listesinde belirterek iade etti.Şimdi sorularım şunlardır.
1-Kadrom veznedar olmasına rağmen beni memur olarak başka serviste çalışmaya mecbur edebilirlermi.
2-Bana yapılacak yazılı tebliğe kabul etmediğimi ne şekilde yazabilirim.
3-İş değişikliğini kabul etmezsem ne olur.(Ki kabul etmek istemiyorum)
4-İş değişikliğini kabul etmez isem Kasa tazminatımı kesebilirmi.
5-Ücretli senelik izinimi Genel müdürlük istediği tarihte beni kullandırmaya mecbur edebilirmi.(Kasım ayında)
1- Bu görev değişikliği iş şartlarınızda esaslı bir değişiklik ve ağırlaştırma yaratıyorsa, yazılı muvaffakatiniz olmadan görev değişikliği yapamazlar.
2- Değişikliğin size yazılı olarak tebliğ edildiği tarihten itibaren 6 işgünü içerisinde tarafınızca kabul edilmeyen değişiklikler sizi bağlamaz. Bu durumda işvereniniz değişikliğin geçerli bir sebebe dayandığı iddiası ile kıdem ve ihbar tazminatı ödeyerek iş akdinizi feshedebilir. Bu durumda, şartları varsa işe iade davası açabilirsiniz. Bu noktada işvereninize bir başka konuda (alacak) dava açmanız nedeniyle iş akdinizin geçerli sebep olmaksızın feshedildiğini belirtebilirsiniz.
3- Kasa tazminatı görevinize bağlı olarak ödenen bir tazminat olduğundan bu görevde kaldığınız müddetçe bu tazminatı almaya devam edersiniz, görev değişikliği durumunda tazminatınız kesilir.
4- Çalışanların yıllık izne çıkacakları tarihi belirlemek (sizin örneğinizdeki kötüniyetli uygulama bir yana) işverenin yönetim hakkı çerçevesinde mütalaa edilir.
Sayın HRMGF yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.Bana iş konusu değişikliği 02.10,2006 tarihinde yani yarın tebliğ edilecek, ben bu değişikliği kabul etmediğimi bana yöneltilen verilecek iş değişikliği yazısına nasıl bir cümle yazabilirim.Bu yazacağım cevap 6 günlük cevap hakkımı kurtarırımı, ayrıca kabul etmediğimi bildiren bir yazı mı yazmam gerekiyor.Bana önerilen görevi kabul etmiyorum dedikten sonra iş pozisyonum nasıl olmalı , yani eski iş yaptığım serviste mi yaksa kabul etmediğim halde yeni bölüme mi gitmeliyim.
teşekkür ederim.
02.10.2006 tarihinde tarafıma tebliğ etmiş olduğunuz görev değişikliğini kabul etmiyorum. Şöyle ki;
Bu görev değişikliği tamamen keyfidir ve işverenliğinizin yönetim hakkının kötüye kullanılmasıdır.
Yapılan görev değişikliği iş şartlarımda esaslı bir değişiklik ve ağırlaştırma içermektedir.
Bu görev değişikliğine neden, ............. tarihinde işverenliğiniz aleyhine açmış olduğum........ davasıdır. Bu davayı açmış olmam neticesinde,
Önceden Temmuz ayı için planlanmış olan yıllık ücretli izin dönemim keyfi olarak Kasım ayına kaydırılmış, veznedar olan görev ünvanım son tebligatınız ile memur pozisyonuna çekilmek istenmektedir. Bu başta kasa tazminatı hakkım olmak üzere, iş şartlarında esaslı bir değişiklik ve ağırlaştırma anlamına gelmektedir. Böyle bir değişikliğe İş Kanunu 22. maddesi uyarınca muvaffakat etmediğimi tarafınıza bildiririm.
Geçmişte ve bugün olduğu gibi görevimi yine layıkıyla sürdürmeye devam edeceğimi tarafınıza tebliğ ederim.
Saygılarımla,
Yazının bir nüshasını kayıttan geçirerek ve tarih ve yetkili imzasını alarak saklayınız. Eski görevinize devam ediniz.
Sayın HRMGR,
Sizin bana ilettiğiniz yazı örneğini noter kanalı ile işverene 02.10.206 tarihinde iletim dün yani 03.10.06 tarihinde iş değişikliği ve izinlerimle ilgili ihtar onlara ulaştı.Dün öğleden sonra yetkililer bana cevabi yazımın noter kanalı gönderdiğimden dolayı Genel müdürün benim yüzümü bile görmek istemediğini ve hemen bugün ücretli senelik izne çıkmamı istediler.Bende senelik ücretli iznimi Genel Müdürlük Talımatı doğrultusunda Kış ayı olan Ocak ayında kullanacağımı beyan ettim.Bugün04.10.2006 sabah saat 08.55 sularında Bankaya görevimin başına gitmek istedim fakat Banka Güvenlik görevlileri Genel Müdürlükten aldıkları talimat doğrultusunda beni içeri alamıyacaklarını söylediler.Bende bir tutanak hazırlayıp Bankadan 3 arkadaş ile dışarıdan 2 kişiyi
çağırarak bankaya alınmadığıma şahit olarak imzalarını tutanağa attırdım. Daha sonra bankadaki ardaşlara ve güvenlik görevlilerine benim senelik izninde olduğumu o yüzden Bankaya alınmadığımı söylemişler.Halbuki ben Şimdi sizden istirhamım ben suçlu duruma düşmemem için ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyem.saygılar sunuyorum.f.terzi
Öncelikle bir avukatla irtibata geçmenizde fayda var.
Yarın da işyerinize giderek içeri alınmamanız halinde yine durumu tutanakla belgeleyin. (Noter tesbiti şeklinde olursa, ispat açısından kolaylık sağlar.)
Ertesi gün Noter kanalı ile bir ihtarname daha göndererek;
"Her zaman olduğu gibi, 03.10.2006 ve 04.10.2006 tarihlerinde saat 08.55'de .......... adresinde bulunan işyerinize çalışmak üzere gittiğinizi, ancak Güvenlik Görevlileri'nce Genel Müdürlük'ünüzün talimatı uyarınca içeriye alınmadığınızı, bu durumu 5 şahitler ve Noter huzurunda tutulan tutanaklarla belgelendirdiğinizi, bankadan içeriye alınmamanızın nedenini bilmediğinizi, bunun tarafınıza yazılı olarak açıklanması gerektiğini, içeri alınmamanıza sebep ne olursa olsun, karşılaştığınız tavrın, iş ahlakına ve iyiniyete uygun olmadığını, bankadan içeri alınmamanızı işvereninizin iş akdinizi feshettiği şeklinde algıladığınızı, durum bu ise haklarınızın 3 gün içerisinde tarafınıza ödenmesini, aksi takdirde yasal yollara başvuracağınızın bilinmesini" belirten bir ihtarname, haklarınız ödenmezse İş Mahkemesi'nde, kıdem, ihbar tazminatı ve diğer alacaklarınız ile ilgili dava açabilirsiniz. Arzu ederseniz ve şartları varsa olayda sizi içeri almayarak iş akdinizi işvereniniz feshetmiş göründüğünden işe iade davası açabilirsiniz.
Ancak belirttiğim gibi, mutlaka bir avukat ile irtibata geçmeniz yararınıza olacaktır.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku