Öncelikle boyle kaliteli bir forum'da bilgi ve paylasimlarindan öturu hocalarima tesekkurlerimi sunuyorum. Siteye yeni uye oldum ve soracagim sorunun nereye ya da hangi baslik altinda olacagini bilemedigimden ayni soru(larimi) bir kac farkli topic altinda actim. Sorularimi yanlis topic'de acmissam eger, şimdiden özur diler ve dogru topic icin yardimci olurlarsa sevinirim.

Şimdi soruma geleyim,
Yakin zamanda yıkılarak kapatılmıs olan, Ank. Maltepe Pazarına Temmuz 2004 gibi hem arkadasımı ziyaret hemde çanta ve esofman takımi almak icin gitmistim. Alişveris sirasinda içinde kimlik- para- kartvizit- bazi fatura ve kagitların oldugu cuzdanımı kaybettigimi veya calindigini farkettim. Olaydan hemen önce paranın önemli bir kısmını uzerime almıs oldugundan, o an karakola basvurma geregi duymadım ve sadece gazeteye "kayıp nufus cuzdanı için ilan" basvururum yeterli olacagıni dusundum (belkide hata ettim)

Aradan birkac gun gectikten sonra tekrar arkadasımla bulusmak uzere pazara gittim ve peronlarda dolasirken, bir dukkanin telefonların teshir ettigi camekan da tesadufen kimlik ve bir kac kartvizitimin içinde oldugu cuzdanımı gördüm. Saticinin dedigine gore dukkanin onunde yerde bulunmus. Cuzdanin bana ait oldugunu soyledim (kimlik resimden tanıdı zaten) ve kendisine tesekkurlerimi ileterek teslim aldim.

Bu olayın üzerinden yaklaşik 3- 4 ay gectikten sonra şifayen tanidik bir dukkan sahibi, dolaşirken beni tanıdı ve "abi bakarmisin" demesiyle, konuyu ögrendikten sonra irkilmem bir oldu! Biri, 2. el cep telefonunu satmak için gelmiş ve fiyatta anlaştiktan sonra kendisinden kimlik istendiginde şahıs, "kimligim şuan uzerimde yok ama fotokopi cektirip getirebilirim" vs gibisinden birseyler soylemiş. Satış, getirilen kimlik fotokopisi ile gercekleşmiş elbet. Daha sonra dukkan sahibi, belgeleri duzenlerken kimlik fotokopisinde ki resmin BANA AİT OLDUGUNU GÖRMÜŞ VE DİKKATİNİ ÇEKMİŞ!!

Kisaca, biri yada birileri daha önce kaybetmiş oldugum kimligimi kullanarak (duzenleyerek) SAHTE KİMLİK BELGESİ OLUSTURMUS-LAR! Kimlik fotokopisinde gorulen resim ve arka yuzunde ki, nufus memurunun kaşe, imza vs aynı. Yalniz, kullanilan isim- soy-isim- dogum tarihi- sehir- kutuk vs gibi bilgiler her nedense FARKLI YAZILMIS? Kimlikle oynayan kafasina göre edit yaparak, becerilerini gelistirmek ve sinamak istemiş sanki! Bu durum supheleri benim ustume ceken ve degişikligi ben yapmişim gibi algilanmasina neden olmuyor mu? Satılan cihazın "çalıntı bir tel" oldugu aşikar. Fakat, emniyet'in sitesinden http://www.ankara.pol.tr/html/online/telefon/index.php cihazin imei no'sunu kontrol ettigimde, hala "çalinti olmadigi veya henuz bildirilmedigi" gozukuyor. (Bu veri tabaninin ve sitenin ne kadar saglikli çalişip-çalişmadigi ise ayrı bir tartişma konusu) Akabinde, verilen cep telefonu arandiginda baska biri-leri cikiyor ve verilen ikametgah adresinin de muhtemelen yanliş oldugunu dusunuyorum.

Satıcı o gunlerde, "bir şey olmaz" vs gibi aciklamalarda bulundu ama sonra bu açıklamalar PEK TATMİN ETMEDİ BENİ. Bu olay, yeniden aklimi kurcalamaya basladı. Henuz hukuksal olarak herhangi bir yere (polis, avukat, mahkeme vs) basvuru'da bulunmus degilim. Bu konuda yapabilecegim bir seyler olabilir mi, varsa nedir? Şimdiye kadar herhangi bir sey cikmadi fakat bundan sonra cikmayacagı anlamına gelmiyor sanirim?

Yardimci olacak dostlara simdiden sonsuz tesekkurlerimi sunuyorum.

YETKİLİ NOTU : AYNI KONUDA, BİRDEN FAZLA ALANDA SORU SORULMASI; SİTE/FORUM KURALLARINA AYKIRIDIR. SORUNUZ, SADECE BİR SUÇA DAİRDİR VE DOLAYISIYLA, BU FORUM ALANINI İLGİLENDİRMEMEKTEDİR. DOLAYISIYLA DA KİLİTLENMİŞTİR.