İyi günler.
Durumum oldukça karışık ve yardımcı olabilecek herkese şimdiden sonsuz teşekkür ediyorum.
Nisan ayında Moldova uyruklu bir bayan ile aile arasında nişan yaptık. 2 hafta önce nişanlımın vizesi dolduğundan polis tarafından deport edilerek sınırdışı edildi. Birbirimizi gerçekten çok seviyoruz ve onsuz yapamayacağımı anladım. Peşinden oraya gidip nikah yapmak istiyorum. Ancak, nişanlım 9 ay sonra 18 yaşına basacak. Bu şartlar altında benim orada evlenebilmem için gerekli evraklar nelerdir ve orada evlendikten sonra eşim benim soyadımı aldıktan sonra yeni bir kimlik çıkarıp tekrar buraya evine gelebilir mi ? Ve bu işlemler tahminen nekadar zamanımızı alır.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Erim Küçük
Sizin nişanlınızın bulunduğu yerde evlenembilmeniz için
1-O ülke kanunlarına gore evlenecekseniz; evlenme yaşının kaç olduğunu öğrenip o yaşı bekleyebilrisiniz
2-9 ay bekleyıp yıne bulunduğu ülkede ki elçiliğimizde evlenebilirsiniz.
3-Başka bir ülke de yine 9 ay sonra elçiliğimizde evlenebilrisniz.
Evlenme aşamasında elçilikten gerekli evrakları öğrenebilirsiniz.
Medeni Kanunumuza göre evlenme yaşı 17dir, yani 17 yılın doldurulup 18den gün almak gerekir.
Madde 10 - Yurtdışında mahalli mevzuatın kabul etmiş olması şartı ile evlen-
dirme memurluğu yetki ve görevi konsolos veya başkonsoloslara aittir.
Fahri konsolos ve fahri başkonsolosların evlendirme yetkisi yoktur.
Yabancı Yetkili Makam Önünde Evlenme
Madde 11 - Yurtdışında Türk vatandaşı kadın ve erkek veya bir Türk vatandaşı
ile bir yabancı, bulundukları ülkenin evlendirmeye yetkili makamları huzurunda
evlenebilirler. Böyle bir evlenme, Türk mevzuatına aykırı olmaması şartıyla Tür-
kiye`de de geçerlidir.
Evlenenlerin her ikisi de Türk vatandaşı ise koca tarafından, yalnız biri
Türk ise Türk vatandaşı tarafından yabancı yetkili makamdan alınacak belgenin en
geç bir ay içerisinde en yakın konsolosluğumuza verilmesi veya gönderilmesi su-
retiyle bildirilmesi mecburidir.
Eğer evlenmenin yapıldığı yerde ve yakınında Türk Konsolosluğu yoksa, bu
takdirde bildirim, yabancı yetkili makamdan alınan resmi belgenin yurtiçinde
Türkçe`ye çevrilip Dışişleri Bakanlığı`nca onandıktan sonra Genel Müdürlüğe veya
ilgili nüfus idaresine verilmesi suretiyle yapılır.
Yabancı yetkili makamlardan alınan belge, Devletimizin de taraf olduğu ulus-
lararası bir sözleşme uyarınca düzenlenmiş çok dilli bir belge ise başkaca bir
işleme tabi olmaksızın gereği yapılır.
Yabancı belgelerin onaydan muaf tutulmasına dair taraf olduğumuz uluslarara-
sı sözleşme hükümleri saklıdır.
Demek 2 seçeneğiniz var ya yabancı ülkede Türk konsolosluğunda evleneceksiniz ya da o ülkenin yetkili makamları önünde .Türk konsolosluğunda evlenmenizi öneririm sevgiliniz 17 yaşını tamamladığı zaman, ama sevgilinizin velisinin izni de gerekli belgelerdendir konsoloslukda konuşarak ikna edebilirseniz bu belge olmadan da sizi evlendirebilirler.Sevgilinizin velisi izinlerinin alınmadığı gerekçesiyle evlenmenin iptalini dava edebilirler.Ancak eşiniz gebe kalırsa ya da 18 yaşını doldurursa artık hakim evliliğinizin iptaline karar veremez.İptal kararı verilene kadar da evlenmeniz geçerli bi evliliktir,iptal kararı verilmeden eşiniz gebe kalırsa ya da 18ini doldurursa artık evliliğinizi sevgilinizin yasal temsilcisi iptal ettiremez,iptal davası açıldıysa ve iptal kararı verilmeden bu 2 koşuldan biri gerçekleştiyse artık evliliğiniz iptal edilemez,eşiniz tabi ki evlenince sizle beraber Türkiyede ikamet etme hakkına sürekli olarak sahip olur.
Madde 153- Küçük veya kısıtlı, yasal temsilcisinin izni olmadan evlenirse, izni alınmayan yasal temsilci evlenmenin iptalini dava edebilir.
Bu suretle evlenen kimse sonradan onsekiz yaşını doldurmak suretiyle ergin olur, kısıtlı olmaktan çıkar veya karı gebe kalırsa evlenmenin iptaline karar verilemez.
Teşekkür ederim.
Ancak Moldovyadaki konsolosluk ile görüşmem neticesinde, kendilerinin sadece 2 türk vatandaşının evliliğini gerçekleştirebildiklerini, 1 türk ile 1 yabancının evlilik işlemlerini gerçekleştiremediklerini bildirdiler. Ancak asıl sorunum bu değil, yabancı makam önünde de evlenebiliriz. Sonuçta nişanlımın ailesinin rızası var. Ancak Türkiyeden deport edildiği için şu anda elindeki pasaportu geçersiz. Evlendikten sonra benim soyadımı alıp yeni kimlik çıkarmasında bir sorun yaşar mı, ve bu yeni kimlik ile Türkiye'ye sorunsuz giriş yapabilir mi ?
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Erim Küçük
Demek moldovya kanunları kendi vatandaşıyla bir yabancının kendi ülkesinde yabancı makamlar önünde evlenmesine izin vermiyor.O zaman evlenmede moldovya kanunları geçerli demektir ve orda evlenme yaşı sanırım ki 18dir.Bu durumda daha fazla beklemeniz gerekecek.Türkiyede bazı yörelerde insanlar küçük yaşta evlendirildiği için evlenme yaşı 17ye indirilmiştir diğer ülkelerde umumiyetle reşit olma yaşı olan 18 aynı zamanda evlenme yaşıdır.
Evlendikten sonra eşiniz Türkiyede sürekli ikamet etme hakkına sahip olacaktır.Ancak sizin amacınız eşinizin Türkiyede çalışmasını ve kalmasını sağlamak olup evlilik bu nedenle yapıldıysa evlilik geçerli kalır ama ulaşılmak istenen çalışma ve oturma hakları geçersiz sayılarak eşiniz sınır dışı edilir yani evliliğinizin gerçek bir evlilik olması gerekir aksi taktirde evlendiğiniz kişi bu durum anlaşıldığı taktirde sınır dışı edilir.
Moldovyada evlilik yaşı 16 dır. Ve bizim yapacağımız evlilik kesinlikle gerçek bir evlilik olacaktır. En ufak bir art niyetimiz yoktur. Ben sadece sevdiğim insana biran önce kavuşmak ve onu yanıma almak istiyorum. Benim anlayamadığım neden Moldovyadaki Türk konsolosluğu bir Türk vatandaşı ile Moldovya vatandaşını evlediremiyor ? Yoksa bize yanlış bir bilgi mi verildi ?
Teşekkürler.
Madde 10 - Yurtdışında mahalli mevzuatın kabul etmiş olması şartı ile evlendirme memurluğu yetki ve görevi konsolos veya başkonsoloslara aittir.
Mahalli mevzuat terimi, evlenilecek ülkenin kanunları anlamına gelmektedir.Evlenilecek ülkenin kanunları kendi vatandaşının yabancı bir makam önünde evlenmesini kabul etmeyebilir.Bizim evlendirme tüzüğümüzün 10.maddesi de buna değinmiştir. Evlenilecek, yabancı ülke(sizin olayınızda moldovya kanunları)kanunları,vatandaşının yabancı makamlar önünde evlenmesini kabul etmiyorsa Türk konsolosluklarının evlendirme yetkisi yoktur.Çünkü Türk kanunları böyle bi evlilik töreni yaparlarsa bulundukları ülke mevzuatını çiğnemiş olurlar ve o ülkeyle ilişkiler sıkıntıya girer.
Benim amcam bir moldovya vatandaşı ile gayri resmi olarak evlendi. şu anda bir tane çocukları var. Resmi nikah için başvurmak istiyolar. Konsolosluktan gerekli bilgileri alamıyoruz. Bu durumda evlilik prosedürü nasıldır ve nereye başvuru yapılması gerekmektedir.
Benim amcam bir moldovya vatandaşı ile gayri resmi olarak evlendi. şu anda bir tane çocukları var. Resmi nikah için başvurmak istiyolar. Konsolosluktan gerekli bilgileri alamıyoruz. Bu durumda evlilik prosedürü nasıldır ve nereye başvuru yapılması gerekmektedir.
Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şimdiden ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.
Amcanız nerede evlenmek istiyor, Türkiye'de mi, Moldovya'da mı?
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku