İdareye Yazılan Dilekçenin İçeriği Dava Açma Süresini Etkilermi
09 Temmuz 2018 tarihinde personel yetersizliği gerekçe gösterilerek İhtisaslı (yazılı ve mülakat sınavlarına girerek kazandım) olarak görev yaptığım birimden alınarak farklı bir birime atamam yapıldı. Mesleğime ve milletime bağlılığımdan buna bir itirazda bulunmayarak yeni görevime başladım. Ancak 17 Ocak 2019 tarihinde 8 yıl önce sınavlarına girerek kazandığım İHTİSAS kapsamından çıkarıldığımı öğrendim ve 01 Şubat 2019 tarihinde bu karar bana tebliğ edildi. Kararda hiçbir gerekçe bulunmuyor sadece çıkarıldığım yazıyor. Görülen lüzum üzerine dahi yazmıyor. Ben gerekçenin ne olduğunu sözlü olarak öğrendim ancak yazılı olarak ta 05 Mart 2019 tarihinde sadece gerekçenin ne olduğunun bilgi edinme kanunu kapsamında tarafıma bildirilmesini talep ettim ancak idari işlemin geri alınması yada tekrar ihtisasa iade edilmem konusunda talebim olmadı. Çünkü gerekçeyi öğrenip dava açmak istiyorum. İdare mahkemesine dava açma süresi 01 NİSAN 2019 tarihinde doluyor. Aceba içeriğinde sadece gerekçenin ne olduğunu sorduğum dilekçem dava açma süresini uzatırmı. Dava açma süresinin uzaması için idareye yazmış olduğum dilekçe içeriğinin; idari işlemin geri alınması, iptal edilmesi haklarımın geri iadesi şeklindemi olmalıdır. Sadece gerekçenin bilgi edinme kanunu kapsamında bildirilmesini istemem dava açma süremi yeniden başlatırmı. Gerekçenin saçmalığı konusunda en ufak bir endişem dahi yok. Yapılan işlem bariz hukuksuz bir işlem ve dava konusu olduğunda iptal olacağından neredeyse eminim ancak dilekçe içeriği ve süre konusunda endişeliyim. İdareden cevabın gelmesini de beklemek istiyorum çünkü idarenin gerekçe gösteremeyeceğini ve işlemi geri alabileceğini düşünüyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz.
Cevap: İdareye Yazılan Dilekçenin İçeriği Dava Açma Süresini Etkilermi
İşlemin geri alınmasını aynı veya üst makamdan istemiş olsaydınız süreyi etkilerdi. Siz gerekçe sormuşsunuz. Gerekçeyi beklemeden ve 60 günlük süre dolmadan davayı açınız.
Cevap: İdareye Yazılan Dilekçenin İçeriği Dava Açma Süresini Etkilermi
Sayın üye ben sözlü olarak öğrendiğim gerekçeyi idare mahkemesine yazdığım dilekçede kullanabilirmiyim. Çünkü idare bana gerekçeyi yasal süre dolmadan bildirmeyecek dediğiniz gibi bekleyemem ancak gerekçeyi biliyorum ve dilekçemi bu gerekçeyi çürütme üzerine kurdum. Fakat elimde gerekçenin ne olduğu konusunda yazılı bir belge yok. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
- - - Updated - - -
Üst makama doğrudan gönderme olanağım yok. Hiyerarşiyi takip etmek zorundayım. Bu nedenle açık açık yazamıyorum. Üst makama posta yolu ile doğrudan iadeli taahhütlü göndersem olurmu. Noter onayı gerekirmi. Gizli bilgi olduğu için noter konusunada girmek istemiyorum.Teşekkürler.
Cevap: İdareye Yazılan Dilekçenin İçeriği Dava Açma Süresini Etkilermi
Kural olarak bu tür durumlarda doğrudan üst makama başvurmak hiyerarşiyi etkilemez. Resmi kuruma dilekçe verilir, noter zaten böyle bir şeyi kabul etmeyecektir. Dediğim gibi yaparsanız hem vakit kaybetmezsiniz hem de yararınıza olur. Doğrudan üst makama başvurun veya dava açın.
Cevap: İdareye Yazılan Dilekçenin İçeriği Dava Açma Süresini Etkilermi
Efendim çok özür dileyerek son kez birşey sormak istiyorum. Üst makam ANKARA da. Ben başka bir ildeyim. Posta yolu ile gönderdiğim dilekçe geçerli olurmu. Üst makam bunu kabul edermi. Etse bile elimde sadece gönderi belgesi olacak. Üst makam dilekçeyi kabul etmez veya bir şekilde işleme koymazsa yani sümen altı ederse içeriğinin idari işlemin geri alınması şeklinde olduğunu mahkemeye nasıl ispatlayacağım. Ben elbette bir suret kendime alırım ancak bu belgenin üzerinde idareye gidenle aynı olduğunu ispatlayacak bir kaşe, mühür onay birşey olmayacak. Kendi imzamı atıp zarfa koyup göndereceğim. Bu yeterli olurmu. Çünkü benim kurumun her birimine olan güvenim sarsıldı. Herşeyi yapabilirler. Gelmedi derler. Zarfın içi boştu derler. Yırtar atarlar. Her halükarda benim dava açma sürem geçmiş olur ve mağdur olurum. Yani üst makama zarf içine koyup iadeli taahhütlü göndereceğim postanın teslim alma belgesi dava süresini durduracakmı. İdare mahkemesi için yeterli olurmu. Kurumu korumak adınada dava açma işini son çare olarak görüyorum. Teşekkür ederim.
Konu snaiper tarafından (16-03-2019 Saat 22:16:53 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: İdareye Yazılan Dilekçenin İçeriği Dava Açma Süresini Etkilermi
Yapmış olduğunuz başvuru 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 11.maddesinde bahsedilen mahiyette değil. Bu nedenle Dava açma süresini durdurmaz.
Üst makama yapmak istediğiniz başvuruyu ise, posta yoluyla değil de kurumunuz vasıtasıyla göndermeniz daha sağlıklı olacaktır. O zaman elinizde resmi başvuru tarih ve numarası olur.
Şunu da belirtmek gerekir ki, dava açmadan önce yapılan bu başvurulardan olumlu netice almak mümkün değil. Başvurunuza verilecek ret cevabı üzerine dava açmanız gerekecektir.
Cevap: İdareye Yazılan Dilekçenin İçeriği Dava Açma Süresini Etkilermi
İdari mahkemesine vereceğim dilekçede davalı olarak İçişleri bakanlığımı, Kurumun genel müdürlüğünümü yoksa kurumun taşra yani İl müdürlüğünümü yazmam gerekiyor.
İdareye dilekçe yazdıktan sonra mutlaka cevap vermesini beklemek gerekiyormu. Mesela idareye dilekçe yazdıktan sonra hemen cevap vermeyeceğini ve iki ay bekledikten sonra olumsuz cevap vereceğini öğrendim diyelim bu süreyi beklemelimiyim.
Cevap: İdareye Yazılan Dilekçenin İçeriği Dava Açma Süresini Etkilermi
Dilekçeye hangi kurumu yazacağınız, Hangi kurumda çalıştığınıza bağlıdır. İl Müdürlüğü olmaz. Emniyet personeli iseniz, Emniyet Genel Müdürlüğü olacak.
11.madde kapsamında yaptığınız başvurunun cevabını beklemek zorundasınız.
Bilgi edinme kanunu kapsamında yaptığınız başvurunun cevabını beklemek zorunda değilsiniz.
Slm ben polis memuru iken facebook sosyal paylaşım sitesinde şehit haberleri paylaşarak ak Partiyi eleştirmekten meslektene ihraç cezası aldım idare...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku