Eski işverenime açtığım davada davalı mahkemeye cevap dilekçesi vererek işyerinde ilk iş günümde çektiğim fotoğrafın olduğu delilleri konu alarak 3 aralık 2015 tarihinde değil de 8 aralık 2015 tarihinde işe başladığımı iddia etmiş.
Bilirkişi raporu talep etsem fotoğrafın hangi tarihte çekildiğini tespit edebilir mi bilirkişi?
Cevap: Fotoğrafın Çekildiği Tarih Saptanabilir Mi?
fotografın çekildiği tarih ile ilgili bir bilirkişi atanacağını ve o şekilde bir tesbitin yapılacağını sanmıyorum yalnız şahitleriniz var ise onları dinleterek durumunuzu ispat yoluna gidebilirsiniz.
Cevap: Fotoğrafın Çekildiği Tarih Saptanabilir Mi?
"delilleri konu almak"tan kastınızı anlamadım. Eğer karşı taraf fotoğrafları delil olarak verip "bunlar ayın sekizinde çekildi" diyorlarsa, sizin "hayır, sekizinde çekilmedi" demeniz kâfidir. Onların iddiası çürümüş olur.
Sekizinde çekildiğini onların ispatlaması gerekir. Sizin beşinde çekildiğini ispatlamanız gerekmez.
Anlamadığım şu ki, işyerine ayın beşinde başladıysanız, sekizinde bir fotoğrafınız olmasında sıkıntı ne onu anlamadım. İnsan işe başladıktan üç gün sonra fotoğraf çekilemez mi?
Cevap: Fotoğrafın Çekildiği Tarih Saptanabilir Mi?
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
"delilleri konu almak"tan kastınızı anlamadım. Eğer karşı taraf fotoğrafları delil olarak verip "bunlar ayın sekizinde çekildi" diyorlarsa, sizin "hayır, sekizinde çekilmedi" demeniz kâfidir. Onların iddiası çürümüş olur.
Sekizinde çekildiğini onların ispatlaması gerekir. Sizin beşinde çekildiğini ispatlamanız gerekmez.
Anlamadığım şu ki, işyerine ayın beşinde başladıysanız, sekizinde bir fotoğrafınız olmasında sıkıntı ne onu anlamadım. İnsan işe başladıktan üç gün sonra fotoğraf çekilemez mi?
İşveren değil ben fotoğrafı delil olarak sundum orada çalıştığımı kanıtlamak için. İlk işe girdiğim gün olan 2 aralık 2015'te çekildiğim fotoğraf diyerek deliller arasına bunu ekledim. İşverenim başlangıçta benim orada çalıştığımı reddediyordu. Yeni başlamıştım sigortalı olduğumu sanıyordum sigortamın yapılmadığını öğrendim. İşyerinde mesai saatleri yasal sınırların üzerindeydi. Ben 2 aralık 2015 tarihinden 9 aralık 2015 tarihine kadar çalıştığımı söyledim. Baştan benim çalıştığımı reddeden eski işverenim bu kez de 8 aralıkta işe girip 9 aralıkta işe girdiğimi 2 gün çalıştığımı iddia ediyor ve 2 gün çalışan birinin yasal sürelerden fazla çalıştırılmış olmasının mümkün olmadığını iddia ediyor falanca iş kanununa göre diye belirtmiş. 4857 sayılı yasaya göre fazla çalışması mümkün değildir demiş ifadesinde. Ben fazla çalıştırıldığım ve haftalık izin hakkım verilmemesi nedeniyle dikkat kaybı yaşadığım ve gerekli güvenlik önlemleri alınmadığını öne sürerek geçirdiğim iş kazalarında işverenimin sorumlu olduğu iddiasıyla tazminat davası açtım kendilerine.
Cevap: Fotoğrafın Çekildiği Tarih Saptanabilir Mi?
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Kaç gün çalıştığınız konusunda ihtilaflı olduğunuz işyerinde iş kazası mı geçirdiniz?
Kaç gün çalıştığımla ilgili ihtilaf ana konu değil aslında. Ben 1 hafta çalıştığım iş yerinde 2 kez iş kazası geçirdim son çalıştığım günün sabahı ve aynı günün akşamı. Bu geçirdiğim iş kazasında işverenimin güvenlik önlemleri almamasını ve yasal mesai saatlerinin üzerinde bir çalışma uygulatıp 7 gün çalışmama rağmen haftalık iznimi vermemesini gerekçe göstererek tazminat davası açtım. Eski işverenim de benim 7 gün değil 1,5 gün çalıştığımı söyleyip haftalık izin vermem zaten gerekmiyordu diyor ayrıca yasal sınırların üzerinde çalıştırmadığını beyan edip; 4857 sayılı yasaya göre fazla çalışması mümkün değildir şeklinde savunma yapıyor. İlk iş günümde çekilmiş olduğum fotoğrafın tarihi bu nedenle önemli. İşverenimin haftalık izin vermemesini kanıtlamış olacağım, üstelik yasal sınırın üzerinde fazla masai yaptırıldığımı.
Cevap: Fotoğrafın Çekildiği Tarih Saptanabilir Mi?
Fotoğrafları cep telefonu ile çektiyseniz bilirkişi incelemesi ile telefonunuzun ayarlarına, marka modeline bağlı olarak gerçek tarihin çıkması söz konusu olabilir.
Amatör fotoğrafçılıkla ilgilenmekteyim ve ülkemizdeki mekanları farklı açılardan karelemeyi çok seviyorum. Nemrut dağında bulunan heykellerle ilgili...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku