Merhabalar, yeni mezun bir psikolog olarak yardımlarınızı istiyorum.

Geçtiğimiz yıl oyun terapisi eğitimi için bir eğitim ve danışmanlık merkezine başvurdum. 1350 tl ödememi yaptım. Programa göre 3 aylık online bir eğitim, İstanbul'da bir süpervizyon eğitimi ve Ankara'da sınav olacaktı. Online eğitim için sisteme girdim ama online eğitim dedikleri şey meğerse sadece zaten pdf olarak bulunan eğitim dökümanının sesli okunarak videoya çekilmiş haliymiş. Çok yetersiz bulduğum için eğitimden vazgeçme talebinde bulundum (Henüz 675 tl lik ilk taksidimi yatırmıştım). Aradığım kurum yetkilisi bana asıl fayda gösterecek olanın süpervizyon olduğunu, bunu beklemem gerektiğini, sistemi açtırmak için zaten 450 tl ödediklerini, bunu geri ödeyemeyeceklerini söylediler, beni ikna ettiler ve eğitimin kalan taksidini de yatırdım. Bir kaç ay sonra İstanbul'da Esenyurt'ta bir üniversitenin eğitim salonunda süpervizyon yapılacağını söylediler, ama eğitim tarihi yaklaşıp kesin eğitim saatini öğrenmek için araadığımda eğitimin ertelendiğini, bana haber vereceklerini söylediler. Aradan aylar geçti, sonra bir gün mesaj attılar ve süpervizyon eğitiminin 13-14-15 Ekim de Ankara'da bir otelde yapılacağını ve ne kadar saçma bir olay ki sınavın da eğitim bitmeden 14 Ekim'de MEB'in sınav merkezinde yapılacağını bildirdiler. Süpervizyon eğitiminin İstanbul'da olacağını söyledikleri için eğitime başvurduğumu, bu şartlarda eğitime katılmak istemediğimi ve ücret iadesi istediğimi bildirdim kabul etmediler.

Bunun üzerine Fatih Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum ve lehime karar çıktı. Ancak meğerse geçtiğimiz yıl bu danışmanlık merkezi iflasını vermiş. Ancak şu an hala çalışmalarına devam ediyorlar, internet siteleri aynen duruyor. Muhtemelen şirketi feshedip başka bir isimle yeniden açtılar. Ancak benim hakem heyeti kararım eski şirket adına çıktığı için kararı tanımıyorlar, bu yüzden karar hakem heyeti tarafından merkeze tebliğ de edilemedi. Hakem heyeti tarafından iflas masasına gitmem ve şikayetçi olduğum kişi yeni bir şirket açtığı zaman ödememin gerçekleşeceğini söylediler ancak ben açıkçası o kadar beklemek istemiyorum. Şu an açtıkları yeni şirketin ismini öğrenmeye çalışıyorum, ticaret odasının sitesinden kişilerin ismine göre arattım, merkezin yerine göre arattım ama hep eski şirket bilgileri çıkıyor yenisi çıkmıyor.

Sizlere sorum bu yeni şirketin ismini öğrendiğim zaman kararı o şirket adına aldırarak paramı alabilir miyim? Ya da nasıl bir yol izleyebilirim?? Gerçekten çok sinir olmuş durumdayım, psikolog olurken hayalim bu değildi ama meslektaşlarımız resmen bizi dolandırıyor