Merhaba

5 bağımsız bölümden oluşan apartmanın yönetim şekli nasıl olmalıdır? Aidatları ve apartmanın bazı ek harcamalarını yönetici sıfatıyla ben topluyorum.
Fakat bir apartman yönetiminde olması gereken hiçbir şey bizde bulunmuyor(karar defteri, aidat makbuzu, yönetim toplantısı vs.). Bu şekilde 5 yıldır devam ediyoruz. Bazı konularda kat malikleri görevlerini yerine getirmiyor ve bizde resmi bir yaptırım uygulama hakkımız var mı bilemiyoruz. Örneğin
asansörümüz muayenede kırmızı etiket aldı ve revizyon yapılması gerekiyor revizyon masraflarına kimi kat malikleri katılmak istemeyecektir ama biz beş daire olduğumuzdan bunu tolore edecek gücümüz yok bu yüzden asansörü revizyonunu yaptırmayabiliriz. Bu ve bunun gibi anlaşmazlıkların yaşanmaması için yada yaşanması halinde diğer maliklerin mağdur edilmemesi için ne gibi bir yol izlemeliyiz? Ayrıca apartmanda diğer malikler yöneticilik yapmak istemiyor. İki senedir yöneticilik bende ve bende artık yapmak istemiyorum. Bu sorunları nasıl çözebilirim yardımlarınızı rica ediyorum?