+ Konuyu Yanıtla
1 den 7´e kadar toplam 7 ileti bulundu.
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı ''Suç Eşyasının Kabul Edilmesi veya Satın Alınması'' Karara İtiraz Hakkında

Merhabalar.

Bit pazarından almış olduğum 3 adet kutuları açık adaptörleri eksik uydunet modemleri yüzünden başıma gelmeyen kalmadı. Bir şahıs ilandaki numaramı arayarak benden modemlerin seri no sunu istedi bende verdim meğerse şahıs bu modemleri arabasından çaldırmış aracındaki matkap ve modemleri çalanlar modemler işe yaramadığı için muhtemelen atmış bunları bulan belediyedeki çöpçü bana satmış. evimin adresini verdiğim seri numaraları verdiğim şahıs polisleri alıp gelmiş ve evimede herhangi bir arama izni olmadan girildi ve başka birşey bulamadılar. hatta polislerden biri evimdeki kutulu tv yi sorarak bana bunların faturası yoksa elkonulabilir gibisinden birşeyler dedi bende kendisine kutuyu açıp bak içinde fatura var adım da yazıyor esenyurt teknosadan aldığımı da göreceksin dedim. daha sonra beni polis merkezine götürdüler cep telefonumda polislerdeydi ve oradan kanıt bulmaya çalışıyorlardı. şikayetçi şahıs ifadesini bitirince beni kendi ilçemdeki polis merkezine götürdüler ve nezarete atıldım. nezarette beklerken polisin o şahısa arabandan çaldırdığına dair rapor tutanak var mı dedi o da yok dedi. o yğzden hakkımda suç eşyasını kabul etme suçundan şikayetçi oldu ve gitti. ben sabaha doğru nezaretten ifademi verdikten sonra savcıya telefon açılarak serbest bırakıldım. Hakkımda açılan bu davada 1,5 sene sürdü. karşı taraf uzlaşma olarak 2500 tl karşılığı şikayetini geri aldı. Modemleri bana satan çöpçüye savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Ayrıyetten bana da 75 gün hapis cezası paraya çevrilerek 1500 tl 8 taksit ceza kesildi.

Malesef mahkemede kendimide savunamadım bana sorulan herşeye doğru cevap verdim ona rağmen modemlerin maddi değeri konusunda ne bana soruldu ne de istediklerimi söylemedim. Şimdi bu karara itiraz etmek istediğim için mahkemeye gittim fakat gerekçeli karar henüz yazılmamış olduğu için geri döndüm. İtiraz sebebim bu modemlerin maddi bir değer taşımaması. Bu modemler herhangi bir modem gibi alıp kullanılabilen modemler değildir. Uydunet modemleri kullananlar bilir. Bu modemleri kullanabilmek için arkasındaki mac numarasını müşteri hizmetleri aracılığı ile sisteme kayıt yaptırdıktan sonra kullanılabilir. Zaten bu modemleri almak isteyen kişilere mac adreslerini veriyorum fakat bana geri dönüş yapmadıklarından kayıtta bir problem olduğunu sezmiştim ve satamadımda. Şayet satsam bile alan kişi kullanamazdı. Yani bu modemi alıp istediğiniz yere satmaya kalkın kimse almaz nedenide kullanılamaz olduğundan. Kullanabilir olma durumu var mı evet var. O da şöyle oluyor: Modem ikinciel kullanılmış modemse 2 yıllık taahhüt bitmiş olması ve modemin borcunun olmaması gerekiyor. Kayıt düşme olduğu için modem boşa çıkıyor ve satılabilir durumu ortaya çıkıyor. Oysa benim almış olduğum modemler daha önce kullanılmamış ve hiç kayıt olmadığı için stokta gözüküyorlardı. stokta gözüken modemin kayıt olma şansı hiç yok. İşte suç eşyasının alınması veya satılması üzerinden ceza almam için sözkonusu modemlerin maddi bir değeri olması gerekiyor. Şahsıma dava açılırken karşı taraf bu konuları hiç gündeme getirmedi. Modem komponet olarak tek parça üründür cep tel veya laptop gibi de değil plastik kutu içerisinde sadece bir bord vardır ve bu yüzden yedek parça olarak bile işe yaramaz . Ama yine kayıtlı sistem appşe cep telefonu olsa en kötü ıcloud yüzünden ya da krık bir laptopun diğer bileşenleri o malın yine yedek parça olarak bir değeri olduğunu gösterir. Eğer bu para etmeyen modem yüzünden bana ceza vereceklerse piyasada para eden birçok ürün altın ve para da var. bunları hepimiz kullanıyoruz ve herkesin zeza alması gerekir. Kanunda apaçık ortada maddi bir değeri olmayan ürün suç eşyası olarak nitelendirilemez.

Değerli hukuki net üyelerine bu konuda itiraz dilekçemi oluşturmamda nelere dikkat etmem gerekir onu sormak danışmak istiyorum. Herkese şimdiden teşekkür ederim.

Hukuki NET Güncel Haber

''Suç Eşyasının Kabul Edilmesi veya Satın Alınması'' Karara İtiraz Hakkında konulu yargıtay kararı ara
    ''Suç Eşyasının Kabul Edilmesi veya Satın Alınması'' Karara İtiraz Hakkında konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    4.436
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: ''Suç Eşyasının Kabul Edilmesi veya Satın Alınması'' Karara İtiraz Hakkında

Hem maddi değeri yoktu deyip aynı ifade içinde bunları çöpçüden para karşılığı aldım demek taban tabana zıt.Zaten ceza verilmiş.Bundan bir şey çıkmaz.

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: ''Suç Eşyasının Kabul Edilmesi veya Satın Alınması'' Karara İtiraz Hakkında

Alıntı Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Hem maddi değeri yoktu deyip aynı ifade içinde bunları çöpçüden para karşılığı aldım demek taban tabana zıt.Zaten ceza verilmiş.Bundan bir şey çıkmaz.
    ben ortaya kanıt koyuyorum , sonuçta ceza kanunu var ve aldığım ürün maddi değeri varsa suç eşyası olabilir. aldığım modem şayet direk kullanılabilir modem olsaydı en azından 40-50 tl ederdi. o zaman senin dediğin doğru olurdu. ama bu modem kullanılamayan bir modem bilmiyorsanız uyduneti arayıp sorun sonra yazın. 5 para etmiyor bu modem. belki tamir ederim diye alıyorum ama sen yanlı düşüneceksin o yüzden öyle düşün ve modemleri bilerek aldım say ama yine aldığım modemlerin stokta olması yüzünden maddi bir değeri olmuyorsa hakkımda bu davanın düşmesi gerekir. birşey çıkmazmış ben ne davalar atlattım en ufak ayrıntılardan haklı olduğumu kanıtladım. karşındakileri küçük görme

- - - Updated - - -

Alıntı Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    ne mantık varmış sende de . kanun koyucu bir suçun nasıl oluşacağını belirtmiş. ister para ile al ister parasız farketmiyor. ''satın alma veya kabul edilmesi '' diyor yani parasız da alsan bu suç...
    sen hiç bit pazarı gördün mü gittin mi hangi dünyada yaşıyorsun ? parasız kim mal verir. para ile aldım ne olacak parasız alsam ne olacak.
    modemi aldığımda maddi değeri olduğunu biliyorum ama çalışırsa ve sorunsuz olursa. bit pazarından mal alıyorum test yapma imkanı yok. sonradan kullanılamadığı ortaya çıktı. (uydunet 0126 müşteri hizmetleri ne mac kodunu verip sorgulatma yapıldı) zaten o yüzden satamadım. tabiki sorunsuz olsaydı satacaktım ama bana dava açılan modemlerin maddi değerinin olmamasını kanıtlayabiliyorum. çünkü stokta gözüküyorlar ve her iki tarafın ifadesinden ortaya çıkıyor. (modemler daha önce hiç kullanılmamışsa stokta gözükür ve hiç kullanılamaz.) ikinciel modem olsalardı taahhüt bitince borcu yoksa kayıt düştüğü zaman kullanılabilirdi. tabiki niyetim kar yapmak amacıyla satın aldım. ama kanun maddesi ne diyor onu okumadan beni yargılayıp sehpaya tekme attın.
    hala daha anlamadıysan sana bir uydunet modem vereyim al bu modemi kayıt ettirmeden kullan ya da satmaya çalış. kimse senden bu modeme 5 para vermez ne de uydunete abone olsan bile modemi kullanamazsın. o halde kullanılamayan tek bir bord tan oluştuğu içinde yedek parça olarak değerlendirelemeyen bu modemin maddi değeri olduğunu burada ispatlamak zorundasın.
    fazla söze gerek yok uydunet modem kulananlar bilir sen belki normal modemlerle karıştırmış olabilirsin.

İletiler
    4.436
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Burası saygın bir forum.Cevap yazanlara sarılması sevmediğimiz şeylerden.Buranın amacı da suç işleyen kişilere kanun boşluklarını gösterdiğimiz bir yer değil.Çok davalar atlattığını söylemişsin, zaten bu dava da karşı taraf çalındığına dair tutanak tuttursaymış nitelikli hırsızlıktan açılacaktı ama belge eksikliğinden böyle olmuş.Bu kafanın burada yeri yok.

Nerede
    istanbul
    İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

burası saygın bir forum fakat sen saygılı değilsin. sarma senin yaptığına denir. asıl senin gibi kafaların burda yeri yok.
    sen beni burada durup dururken kendi kafana göre suçlayamazsın. senin gibi önyargıyla milleti suçlayanlar yüzünden milletin başı ağrıyor . ben burda bir kanun maddesi ve modemin 5 para etmediğini delil sundum. sen kendi kafana göre beni yargıladın. birde üyeliğimi banlamışsın. sen kimsin benim konuma hakaret etme cüretini kendinede buluyorsun. senin hakkında hakaret davası açıcam. yaptığının karşılığını adalet cezasını versin. sen kim oluyorsun benim dava dosyamı görmeden incelemeden her dediğimi kötüye yoruyorsun. adın soyadın ıp adresini aldım. bunlşarın hesabını adalete vereceksin. benim yazdıklarımda ifademde yazanlar burada yazdıklarımla hiçbir farkı yok. o modemlerin maddi değeri olduğunuda kanıtlayamadın işte beni banlamışsın kendini haklı çıkarmak için konuşmayayım diye. benim yazdıklarımda en ufak saygısızlıkta yok okuyanlar görüyor. sen beni gelip suçla sonra benim yazdıklarımdan alın. yok öyle şey. senin muz cumhuriyetin yok burda tabiki cevap alacaksın . senin yazdığın saygıyı bırak hakareti bırak suçluyorsun resmen beni elinde delil kanıt yok bundan bir şey çıkmaz şu olur bu olur diye bide hüküm koyuyorsun. sen kimsin... bunu mahkemede anlatırsın artık. birdaha benim konuma birşey yazma. ben burada itiraz dilekçesi hakkında yardım istedim. sen suçlusun şöylesin böylesin diye atıp tutmuşsun. sana benim suçum var mı yok mu diye soran olmadı. ben dava geçirdim dosya numarası veririm inceleyebiliren incele hakaret ve iftira üstünden dava kamu davası. iftira atmadığımı kanıtladım. kesin delille. ayrıca bir üniversitenin öğrencileri fişlemesini ve sınıfta bırakmasını bilinçli olarak yaptığını belgeledim. ben bundan bahsediyorum sen gelmiş çok dava atlatmışsın şöylesin böylesin demişsin. yahu 40-50 tl lik modem maddi değeri olmasa almazsın .. diyorsun ben tamam aldım diyorum senin derdin ne. zaten bu dava da karşı taraf çalındığına dair tutanak tuttursaymış nitelikli hırsızlıktan açılacaktı ... demişsin zaten onun için elinden geleni yaptı onu tutanmı vardı açsaydı . ben bana neden bu ya da şu dava açıldı demiyorum ki .açabiliyorsa açsaydı keşke. modemleri çalanlar adamın arabasından matkap çalmış modemler özel kayıt gerektiren yani kullanılamayan modemler olduğu için çöpe atmışlar. çöpçü almış bana satmış ben bunları inkar etmiyorum ki. aldım diyorum bilmem 1000 defa desem anlamayacaksın sanırım para verip aldım. bazen kayıtsız çıkıyor sorgulatıp satıyorum ama bu modemler hiç kullanılmamış ve kablonet firmasının stoğunda olduğu için hiç kullanılamıyor . suç eşyası olması için maddi değer taşıması gerekiyor. bilmiyorsan bana inanmıyorsan uyduneti arayıp sor dedim. şayet kullanılabilir ihtimali olsaydı zaten maddi değeri olacaktı. yargısız infaza girer senin bu yaptığın. pazartesi ilk iş savcılığa gidicem
    Konu GLAUDSER19 tarafından (27-10-2018 Saat 20:31:36 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    hatay
    İletiler
    375
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Uzun uzadıya yazmak gelen cevaplara kızmak sizi dertlerinizden kurtarmıyor. Bu bilinçle olun. Her zaman yazıyoruz cevapları dost acı söyler mantığıyla yorumlayın. Dilekçe örneği istemişsiniz ben bu forumda dilekçe örneği şablonu paylaşıldığı görmedim.

Gelelim dost acı söyler kısmına. Meğer para etmiyormuş o zaman suç unsuru olmaktan çıkar diye düşünmeniz yanlış. Çünkü çaldıran için maddi bir kıymeti vardı. Olmasa derdine düşmezdi değil mi? Maddi kıymeti olmayan şey için stokta görünmesi kayıt edilmesi gerektiği gibi durumu bile size ticari bir mal olduğunu düşündürüyor mu? Verhasıl itirazınız dilekçeniz Red edilir. Sizce meğer kıymeti olmaması çaldıran için geçerli değil.

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İletiler
    4.436
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Ben bundan bir şey çıkmaz diyorum.Kendi fikrim, sanane arkadaş.Hiç bir şekilde bu forumda tutmayacağım seni.İster savcılığa git ister danıştaya, ister anayasa mahkemesine

28/10/2018 eklenmesidir.Bu arkadaş ona hakaret ettiğimi söylemiş, yazının hiç bir yerinde hakaret ve küfür yoktur.Kendisi hem imla kurallarına uymadığı, senli benli konuşarak saygı çerçevesinden çıktığı, bundan bir şey çıkmaz/itirazın kabul olmaz yazıldığı için sana hakaretten dava açacağım(ceza davasını zaten kişiler açamaz savcılık makamı gerek görürse açar) gibi anlaşılmaz tavırlar sergilediği için forumdan uzaklaştırılmıştır.Üzüldüğüm şey, kendi fikrimiz desteklenmeyince karşısındakine saldırmaya başlayan bu yaklaşımın gitgide arttığını ve forumda bu yüzden bazı konuların cevaplanmadığı/buna paralel cevaplayan kişi sayısının hızla azaldığı gerçeğidir.Bu bana hakaret ettin yazan arkadaş bu sayfadaki küfür/hakaret/sövme artık ne ise bulacak ortaya koyacak(kendide öyle bir şey olmadığını biliyor sadece cevabı beğenmedi polisinde, kendininde söylediği tutanak olmadığı için dava hırsızlıktan açılmamış dedik, şu anki itirazındanda bir şey çıkmaz dedik işine gelmedi) aksi halde bu ithamından ötürü tüm hukuki haklarımın saklı olduğunu değerli forumdaşlarla paylaşırım.İyi forumlar..

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar: