Soruşturmaya konu olan tutanağın örneği tarafıma verilmiyor?
Merhaba,
Cezaevinde çalışan bir memur olarak tarafıma tutanak tutulmuş idare katından söylemediğim sözler söylenmiş gibi gösterilip imza altına alınmış.
Akabinde soruşturma başlamıştır. Savunma vermeden hemen önce ben iftira olduğunu belirttim ve tutanak örneği istedim iftira yüzünden savcılığa suç duyurusunda bulunmak üzere. Ama red geldi. Red kararında "Adalet Bakanlığı ilgili Disiplin Yönetmeliğinde ücreti ödenmek şartı ile memura verilir." ibaresini eklemişler ve "verilir" kelimesinin altına çizerek idareye karşı burada emredici bir hüküm yok o yüzden veremeyiz dediler.
6 ay sonra soruşturma sonuçlandı ve ilgili tanık beyanları ve eldeki deliller ışığında bunları söylemediğim ortaya çıktı. Ben hemen akabinden yine yazdım bu soruşturma sonucu ile iftira ortaya çıkmıştır suç duyurusunda bulunacağım bana tarafıma tutulan tutanak örneğini verin diye dilekçe yazdım ama yine aynı şekilde cevap verip vermediler.
Bu bağlamda bu tutanağı bana vermek zorunda değiller mi?
Kimi koruyorlar?
İftira atıldığı ortaya çıktı ama yine de tutulan örneği vermiyorlar?
Bu konuda üstadların yorumlarını bekliyorum
Saygılarımla
Cevap: Soruşturmaya konu olan tutanağın örneği tarafıma verilmiyor?
4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu, demokratik ve şeffaf yönetimin gereği olan eşitlik, tarafsızlık ve açıklık ilkelerine uygun olarak kişilerin bilgi edinme hakkını kullanmalarına ilişkin esas ve usulleri düzenlemek amacıyla çıkarılmış olup, Yasa'nın 4. maddesinde, herkesin bilgi edinme hakkına sahip olduğu, 5. maddesinde ise, kurum ve kuruluşların bu Kanunda yer alan istisnalar dışındaki her türlü bilgi veya belgeyi başvuranların yararlanmasına sunmak ve bilgi edinme başvurularını etkin, süratli ve doğru sonuçlandırmak üzere gerekli idari ve teknik tedbirleri almakla yükümlü oldukları hükümlerine yer verilmiştir.
4982 sayılı Yasa'nın anılan hükümleri birlikte değerlendirildiğinde, idari aşamada dahi kişilerin bilgi ve belgelere erişmelerinin bir hak olarak kabul edilmek suretiyle yasal güvenceye kavuşturulduğu anlaşılmaktadır.
Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun 12.6.2008 gün ve Esas No.: 2005/3292 Karar No.: 2008/1633 sayılı kararı şöyledir; " ... adil yargılanma hakkı, 2577 sayılı Yasa'nın 20. maddesi ve bu maddede yapılan değişiklik birlikte değerlendirildiğinde, maddede öngörülen istisnai durum haricinde davacılara işlemin dayanağı olan her türlü bilgi ve belgeye ulaşabilme ve bu belgeleri inceleyebilirle olanağının tanınması gerektiği sonucuna varılmıştır. Davacılar ancak soruşturma raporunda yer verilen maddi olayı, tanık ifadelerini, inceleme yapanın görüş ve kanaatini, işlemin hukuki dayanağını, soruşturmacının önerilerini açık ve etraflı bir biçimde öğrenme suretiyle adil yargılanma hakkını kullanabilecektir. İncelenemeyen bir soruşturma raporuna karşı iddia ve savunmada bulunmak zor, hatta imkansızdır. "
Danıştay 10. Daire 11.2.2015 tarih ve Esas no: 2011/7122 Karar No.: 2015/377 sayılı karar şöyledir; " sözkonusu soruşturma dosyasında bulunan belgelerin bir örneğinin tarafına verilmesi istemiyle davalı idareye yaptığı başvurusunun, soruşturma raporunun başka şahıslar hakkında da bilgi ve belge içerdiği gerekçesiyle sadece sonuç ve teklif kısmının davacıya verilmek suretiyle reddi üzerine bakılmakta olan davanın açıldığı anlaşılmaktadır. Bu durumda, yukarıda yer alan mevzuat hükümlerinin birlikte değerlendirilmesinden, davacı hakkında tamamlanmış olan idari soruşturmaya ilişkin bilgi ve belgelerin savunma ve bilgi edinme hakkı kapsamında edinilebileceği açık olup, soruşturma raporunun sadece sonuç ve teklif kısmının davacıya verilmesine, ancak diğer bilgi ve belgelerin verilmemesine ilişkin dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmamaktadır."
Somut olayınızı değerlendirecek olursak; Talebinizi bilgi edinme yasası kapsamında yazılı olarak yapmalısınız. 60 gün içerisinde yanıt verilmemesi halinde talebiniz reddedilmiş sayılacaktır. Bu durumda reddedilmiş sayılma gününden itibaren 60 gün içerisinde " bilgi edinme talebinizin reddine ilişkin işlemin iptali istemiyle " İdare Mahkemesinde dava açabilirsiniz. Talebinize yazılı olarak ret yanıtı verilmesi halinde ise, bu yanıtın size tebliğinden itibaren yine 60 gün içerisinde bilgi edinme talebinizin reddine ilişkin işlemin iptali istemiyle " İdare Mahkemesinde dava açabilirsiniz.
Cevap: Soruşturmaya konu olan tutanağın örneği tarafıma verilmiyor?
görüşleriniz için teşekkür ederim.
ben soruşturması bitmiş ve masum olduğu ortaya çıkmış bir olayın savcılığa intikali için evrak istiyorum. Bunu yapan memur ben de memurum ve yasal hakkımı kullanacağımı beyan ediyorum. Ama bana vermiyorlar bu bağlamda belki de fetöcü olduğunu düşündüğüm bu insanları korumuş olmuyorlar mı? Bu yüzden beni naklen atama ile başka bir kuruma atama yaptılar burada da ömür boyu çekeceğim strese bağlı kronik kurdeşen hastalığına yakalandım.
Dün komisyona da başvuruda bulunup onlardan istedim bakalım sonuç ne olacak.
Cevap: Soruşturmaya konu olan tutanağın örneği tarafıma verilmiyor?
2 kez kuruma başvurdum vermediler
1 kez üst komisyona başvurdum hakkımda gereğini tevessül edememişler
sonra savcılığa başvurdum meçhul sanık takipsizlik verdi
sonra sulh ceza başvurdum yine aynı sonuç
1 kez kdk ya başvurdum olay yargıya intikal etti diye incelenemezlik verdiler
ben bu evrağa nasıl ulaşağım acaba?
direkt manevi tazminat açsam süresi geçmiş midir? Bu şekilde avukat tutsam da mahkeme bu delil olarak gelecek avukatım bu evrağı alabilir mi? Derdim tutulan tutanağa o gün orada olmayan birinin imza atmış olma ihtimali
Sizlerden bir konu hakkında ve detayları için bilgi isteyecektim. Yardımcı olursanız çok seviniirm. Bulunduğum ilçede avukat sıkıntısından ve bunları...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku