22 Temmuz 2018 pazar günü yapılan sınava kocaeli büyükşehir belediyesi 300 nolu dilovası-umuttepe otobüsünü kullanmak zorundaydım. Sınav yerim Kocaeli üniversitesi eğitim fakültesi umuttepe kampüsü. ikamet yerim ise kocaeli/dilovası. yaklaşık 1 saat 20 dakika gibi bir zaman yolculuk etmem gerekiyor. Aynı gün sabahı en erken otobüs 07:00 ve 08:15 otobüslerini kullanabilmekteyim. bu saatlerde hareket etmesi gereken 2 araçta hareket etmemiştir. 8:15 te gelmesi gereken otobüs saat 08:54 te geldi. ve sınav yerine varış saatimiz 10:11 dir. 11 dakikalık bir gecikme sonucu kpss sınavına giremedim. Benim ile aynı durumu yaşayan çok sayıda arkadaş var. Ve ben Kocaeli büyükşehir belediyesi 2 adet saatinde hareket etmesi gereken otobüsü hareket ettirmediği için mağdur oldum ve sınava giremedim. Konuyu CİMER'e yazdım. Aldığım cevap ise hiç iç açıcı değil. cevap sadece aşağıdaki gibidir;

Konuya ilişkin cevabımız aşağıdaki şekildedir.
"22 Temmuz 2018 günü 300 no.lu hattımızda 08:15 Dilovası Kalkışını yapacak olan 41
BR 272 aracımız Dilovası Kavşağında 08:08'de arıza yapmıştır. Araç arızası sonrasına Körfez
ilçemizde bulunan depo garajımızdan 08:12'de 41 BR 413plakalı yedek aracımız Dilovası’na
yönlendirilmiştir. Saat 08:12'de 44411 41 no.lu Çağrı Merkezine konuyla alakalı gerekli bilgi
aktarımı yapılmış olup aracımız saat 08:50'de seferine başlayabilmiştir."

gelen cevap sadece bu şekilde. Kocaeli Belediyesi yüzünden bir mağduriyet yaşadım ve 2 yıl boyunca kpss sınavı hazırlıklarım boşa gitti ve bir 2 yıl daha bekleyeceğim. 4 yıl demek bu da. Bu konuda tazminat davası açtığım taktirde akibeti ile ilgili hukukçu arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.

Saygılarımla!