Merhaba iyi çalışmalar;

Annem 2017/kasım ayında vefat etti , yaklaşık 6-7 sene önce 2. Evliliğini yapmıştı evliliğinden önce edinmiş olduğu ve yaşadıkları tek dairesi var ;

(NOT: Evli oldukları 6-7 yıl boyunca şahsın Tokat ilindeki Kiralık olan evinin kirasını yatırdılar ve annemin naaşını memlekette defin işlemini yapıktan sonra bu güne kadar tokattaki evinde kaldı )

Annemin vefatından sonra noterden aldığım Veraset ilamında 4/3 hak bana ait 4/1 hak 2. Evliliğini yaptığı kişiye ait olduğu belirtiliyor , Ev yaklaşık 9-10 aydır boşta ve fatura , aidat gibi ücretleri internet bankacılığı aracılığıyla ben yatırıyorum , 2.eşi ile kasım2017 de yüz yüze görüştüğümde 1 ay içerisinde gelip evdeki bana ait olan eşyaları alacağım dedi ve gelmedi bugüne kadarda tokatta olduğu için yüzyüze görüşmedik ve bayramın 4. Günü 24.ağustos.2018 de telefon açtığımda tekrar 1 ay içerisinde gelip biraz kalacağım ve sonra eşyaları alıp döneceğim dedi ; amacının beni sürüncemede bırakmak istediğini gelmeyeceğini veya gelse dahi problem çıkartacağını düşünüyorum ve Hak çoğunluğu bende olduğu içinde daireyi kiraya vermeyi düşünüyorum burda merak ettiğim sorular var ;

1. Geldiğinde evde istediği süre boyunca kalabilirmi ? (Muhtarlıktan kaydını tokat a aldırdımı bilmiyorum)

2. Evdeki eşyaları şahıs buraya gelmeden önce (kiraya verme düşüncem olduğundan dolayı) ihtiyaç sahibi kişilere vermek istiyorum , bunu onun bllgisi olmadan yapabilirmiyim ? Onun eşyaları hariç !

3. Kiraya verme veya satış kararına tek başıma sahipmiyim ?

4. Kira veya Satış a karşı çıkma hakkı varmı ? Ve eğer karşı çıkma hakkı var olup buna itiraz ederse nasıl bir yol izleyebilirim ?

Bilgileriniz için şimdiden teşekkürler , iyi çalışmalar ...