Kira sözleşmesi bitmeden kiracının evi boşaltmak istemesi
Merhabalar,
Kira kontratı ile kiraya vermiş olduğum bir daire var. kira kontratında alınan depozitonun hiçbir şekilde kira yerine sayılamayacağı, bir aylık kira ödenmediği takdirde tüm alacakların muacelliyet kazanacağı, kiracı elektrik su doğalgaz aboneliklerini yapacağı ve kira ödenmemesi durumunda kira alacağına aylık %10 ceza uygulanacağı maddeleri yazılı kontrat aracılığıyla kefil ve kiracı imzalı şekildedir.
Sorum şu;
Kiracı evi tuttuktan 2 ay sonra evi boşaltmak istiyor. Başka bir ev bulmuş ve oraya taşınacakmış.
1. ay kirasını banka aracılığı ile ödedi. 2. ayın sonunda evi boşaltacağı için 2. ayın kirasını ödemiyor ve depozitoya sayılmasını istiyor. dolayısıyla 2. ayın sonunda evi boşaltmış olacak bu durum kontrat şartlarına uymuyor. yeni kiracı bulunması süresince de geçen sürede ev boş kalacağından zarara uğramış olacağım. Ayrıca sözleşmeye rağmen keyfi olarak evi boşaltmak istemesine de kızgın olduğumdan yasal olarak tüm haklarımı talep etmek niyetindeyim.
Bu durumda hukuki olarak ne talep edebilirim. bu süreç ne kadar zaman alır? attığımız taş ürküttğümüz kuşa değer mi? bilgi verebilir misiniz?
Cevap: Kira sözleşmesi bitmeden kiracının evi boşaltmak istemesi
Bir aylık kira ödenmediği takdirde tüm alacakların muacelliyet kazanacağı ve kira ödenmemesi durumunda kira alacağına aylık %10 ceza uygulanacağı gibi maddeler kanunun yasakladığı hükümler olduğu için yazılmamış sayılır.
Yapabileceğiniz evin yeniden kiralanana kadar geçecek makul sürenin kirasını talep etmektir. Bu makul süreyi mahkemeler 2-3 aylık kira olarak belirlemektedir.
Yazdıklarım "hukuki tavsiye" değil, "hukuki bilgi"dir.
Bu hukuki bilgilerin, mevzuat veya içtihat değişikliği nedeniyle zaman içinde güncelliğini yitirebileceğini, sizin hukuki probleminize bire bir uymayabileceğini unutmayın. Hukuki sorununuz hakkında en doğru danışmanlığı vekalet vereceğiniz avukattan alabilirsiniz. İnternetten veya başka yerlerden öğrendikleriniz ile yürüteceğiniz hukuki işlemlerde hak kaybına uğrayabilirsiniz.
Cevap: Kira sözleşmesi bitmeden kiracının evi boşaltmak istemesi
6570 sayılı Kanunun 11 maddesine göre sözleşme aynı şartlarda yenilenir diyor o zaman kira artışı yapma mecburiyeti yok kira artışı yapılırsa ortada aynı şartlar olmadığına göre yenilenme olmaz ve sözleşme yok demek değilmidir
Cevap: Kira sözleşmesi bitmeden kiracının evi boşaltmak istemesi
6570 s. Kanun yürürlükten kalktı. Kira ile ilgili konular 6098 s. TBK'da düzenlenmiştir.
Sözleşmelerde her yıl yapılacak kira artış oranı yazar. Bu nedenle artış yapma mecburiyetinin ve ortada aynı şartların olmadığı gerekçesiyle sözleşmenin yok hükmünde sayılacağı sizin kendi fikrinizdir ve yanlıştır.
1 Kasım 2007 den berı oturdugum daireyi boşaltmak ıstıyorum. Kıra kontratı yapılırken 1 yıllık yaptık fakat ogunden sonra yıllık otomatık arttırarak...
Tüvtürke aracı muayene ettirdikten sonra kredi kartımdan komisyon ücreti alındı. Tüketici hakem heyetine başvurdum ve hakem heyeti beni haklı buldu....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
tüvtürke karşı tüketici hakem...
07-05-2025, 23:40:53 in Tüketici Hakları