hiç hizmet almadığım estetik merkezi beni icraya vermiş
Merhaba, forumda o kadar çok sayıda ve karışık bilgi var ki tam durumuma uyan bir case örneği bulamadığım için kendi adıma sormak istedim. Tekrara düşüyorsam lütfen kusura bakmayın.
2013 tarihinde Beşiktaş’ta broşür dağıtan çocuğun “harçlığım çıksın” yalvarışına kanarak girdiğim güzellik merkezi ile 1200 tl tutarında lazer anlaşması yaptım ve 50 tl kapora ödedim. O dönemde ihtiyacım olan bir şeydi ancak yaz mevsiminde riskli oluşundan ötürü uzun süre seanslara başlayamadım, bir süre sonra arayıp başlamak istediğimde kimseye ulaşamadım. Okul/iş yoğunluğu gibi şeyler de iletişimsizliğe eklenince unutuldu gitti. 2015’te durduk yerde tarafıma icra takibi yapıldığına dair bir bildirim aldım ancak o dönemde şehirdışında olduğumuz için 7 günlük itiraz süresini kaçırmış oldum. Bunun üzerine güzellik merkezini temsil eden avukatı aradım, görüştüğüm kişi 1200 tl olan borcumu 1750 olarak ödemem karşılığında hizmet alacağımın sözünü verdi ve ben de 1 eylül 2015’te 500 tl ödeme yaptım. Sonrasında içime kurt düştü ve güzellik merkezinin beşiktaş’taki yerine gidip konuşmak istedim ve gittiğimde asıl şoku yaşadım çünkü merkez uzun zaman önce kapanmış. Yani böyle bir yer yok ve bana hizmet vermeyecekler. Dün evime yine tebligat gelmiş borcum 2700 lira olmuş ama indirim yapmışlar 1350 tl ödersem kapatacaklarmış. Hizmet vermeyecekleri halde sırf bir aptallık edip senet imzaladım diye bu şekilde bu parayı benden almaya hakları var mı? Yani bu yasal mı? Eğer yasalsa bir güzellik merkezi açıp önüme geleni ikna edip senet yapayım, sonra dükkanı kapatıp gideyim ve hayatımı o paraları tahsil ederek geçireyim. Bir kez daha iyi niyetimi yinelemek istiyorum, eğer bana hizmet verecek olsalardı zaten yapılandırmayı kabul etmiştim. Şu anki derdim gelecekte de hizmet alamayacak olmak ve paramın havaya gidecek olması. Sosyal medyada bir çok şikayet var şu an bu merkez hakkında mağdur. Tüketici hakem heyetine gittim, icra takibi başlatıldığı için başvuru alamayacaklarını, savcılığa gitmemi söylediler. Savcılığa gittiğimde hangi kaleme dilekçe vereceğim konusunda sizden görüş almak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: hiç hizmet almadığım estetik merkezi beni icraya vermiş
Olayın savcılığı ilgilendirir bir durumu yok maalesef.
Alacak meselesi / hukuki uyuşmazlık diyerek kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilir.
1350 TL ile anlaşarak borcu kapatmak en mantıklısı.
Alternatifi menfı tespit davası açmak.
Ama bunu yapmadan önce altına imza attığınız sözleşmeyi bir avukata okutup kazanma ihtimali olup olmadığını sorun. Muhtemelen kendilerini garantiye alacak maddeler vardır ve bu yüzden 2700 TL artı avukatlik ve yargı masrafları ile birlikte ödemek zorunda kalabilirsiniz.
Kazandığınızı varsaysak yapacağınız masraf zaten bin TL yine aşar.
Yazdıklarım "hukuki tavsiye" değil, "hukuki bilgi"dir.
Bu hukuki bilgilerin, mevzuat veya içtihat değişikliği nedeniyle zaman içinde güncelliğini yitirebileceğini, sizin hukuki probleminize bire bir uymayabileceğini unutmayın. Hukuki sorununuz hakkında en doğru danışmanlığı vekalet vereceğiniz avukattan alabilirsiniz. İnternetten veya başka yerlerden öğrendikleriniz ile yürüteceğiniz hukuki işlemlerde hak kaybına uğrayabilirsiniz.
Cevap: hiç hizmet almadığım estetik merkezi beni icraya vermiş
Çok teşekkürler dönüşünüz için.
Açıkçası şu an maddi boyutu bir yana, bu insanların hukuki açıklardan faydalanarak haksız kazanç elde etmelerinin meşru olması beni rahatsız ediyor. Bir hukukçu olarak sizce bu durumun ahlaki bir yanı var mı?
Meblağı ödersem sonrasında merkez sahibine nasıl bir yaptırımda bulunabilirim? Sonuçta estetik merkezini kapatmış ve almadığım bir hizmet için 1800 küsür tl ödemiş olacağım, karşılığında hiçbir şey almadan. Bu haksız kazanç elde etmek değil midir? Şu an tek amacım bu yaptığını yanına bırakmamak.
Bu arada yargıtayın 18 mart 2015’te aldığı şöyle bir karar var, benim durumumu kapsıyor mu bilmiyorum bana gönderilen tebligat 20 mart tarihli, o yüzden beni de kapsıyor olabileceğini düşündüm. Karar şöyle:
“Yargıtay 13. Hukuk Dairesi 2015/10571 esas sayılı 2015/8738 karar sayılı 18.03.2015 tarihinde, 3 bin 300 TL’nin altındaki alacaklar için Tüketici Hakem Heyetine başvurulmadan icra takibi açılamayacağına yönelik bir karara imza attı.
Yargıtay bu kararla, kurumlar ile tüketiciler arasındaki fatura ve benzeri sebeplerden doğan alacaklar bakımından doğrudan icra takibi yoluna gitmeyi hukuken kabul edilemez bulmuştur. Bundan sonra şirketler 3300 TL’nin altındaki fatura, kredi ve benzeri alacakları için öncelikle Tüketici Hakem Heyetlerine başvurarak alacakları hakkında karar verilmesini istemek zorundadırlar.”
eski ev sahibimden aidat elektrik su faturalarının ödenmediği kanıtında fakat ben ev sahibine elden veriyordum . ama benim adıma elektrik su aidat ve...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku