şimdiden yardımçı oluçak için çok teşekkürler .

Bir arkadaşımın eşi nin(bayan) şahıs firması var örnek ( kırmızı gıda zeynep öztürk ) bu şahıs firması var iken bizde bir karar aldık ortaklık yapmak üzere ,ançak ltd şti her ikimizin de eşi üzerine 50/50 ortaklık yaptık ançak şirket kuruldu fakat ne faturası ne kaşesi ne ticareti oldu,ve bu şirket adres de onun şahıs firmasının adresi ile aynı yer di,o şahıs firmasını kapıçak herşeyyi şirket ee taşıçaz ve ordan ortak ticaret yapıçak dık.

Fakat bu arkadaşın çok büyük bir dolandırıçı olduğu bir çok kişiden para topladığı ve eşinin üzerine olan şahıs firması kaşesini senetlere basıp kendi imzalama yetkisi olmadan eşinden habersiz imzalayıp insanlara dağıttığını öğrendik

ve hiç bir ticaret yapmadan 5 ay süren şirket ortaklığımız da o arkadaşın hissesini devir aldık..

o nun şahıs firması kırmızı gıda zeynep öztürk gibi örnek alırsak bizim kurduğumuz Şirket ismi de (kırmızı gıda san tic ltd şti) diyelim

Biz onun hissesini de devir aldık tamamı şirketin eşimle benim üzerimize geçmiş oldu

ve bu eşinin firma kaşesini basıp kendi imzaladığı senetler den dolayı eşi tarafından savçılığa suç duyurusun da bulundu eşim benim haberim olmadan senetler düzenleyip piyasaya veriyor diye,hatta şahit olarak savçılık a bizde ifade verdik doğrudur diye

Fakat 5 ay kadar hiç bir ticareti olmuyan ne faturası ne kaşesi ne alışverişi ne de ticareti olan şirket de ki hissesi var diye ,biz hissessinin devrini aldıkdan 7 ay sonra şirket şubesi olarak açtığımız gıda restaurant mağazamıza avukatlar geldi,ve tüm dolapları oçakları haciz ediçekleriniz söylediler,

dedim nasıl olur biz onla 5 ay ortak kaldık kaldıki ozaman ticaret bile olmuyan bir şirketdi,kaldıki baştan sona imza yetkilisi de o değiş benim eşimde ,ortak olsak bile imza yetkisi dahi yok du,ve bu eşinin düzenlemiş ve eşinin imzalamış olduğu senetlerden dolayı ne imiş 5 ayda olsa ortaklık yapmışız belki mal kaçırıyormuşuz ve şahıs firmasında geçen örnek : kırmızı gıda kelimesi ile şirketin kelimelesi aynı ve şahıs firmasının daha önçe olduğu adres de şirket adresimizin olduğu ilişkilendirdiklerini söyleyip ,gerçek borçlu görünen kişinin savçılıkda eşim benden habersiz adıma senetler düzenleyip dağıtıyor demesine de rrağmen bizi restaurabtımız bizim hiç haberimiz yok ken bir gün birden kamyomnları dayayıp dolapları oçakları tüm ekipmanları almaya kaltılar ,içra memuruna soruyorum sesi çıkmıyor ben anlaşmanız dan yanayım diyor ,ve avukatlar dalga geçer gibi bu insanın dolandırıçı olduğunu biliyoruz istihkak da açarsınzı fark etmez sizin borçunuz değil biliyorum ama ben kanunu kullanıyorum merhamet mantık vs olmaz diyeçek kadar da arsızlar dı,ve kanunun mafyalğını yaptılar bize ve zaten bu avukatlık bürosu şehri söylemiyeyim meşhurlar,içra memurları vsler bu konu ile ilgili suskun ve onlar ne derse o tavırda hareketdeler ,bilenn biliyor sebep niye ususkunlar.Nitekip bizim kapımıza kadar hamalları kamyonları getirip ne desek de ikna edemeyip illaki ekipmanları alıçaz diye tutturdular ve bizde komşulara müşterilere rezil olmamak adına ançak 3 günlük protokollü senet imzalayıp gönderebildik ,rakam da ciddi bir rakam , bu durumu bir kaç avukata sorduk ve isthkak davası açılıçak mış ançak yinede sizin ekipmanlaır alabilirler ,iyi de benim haksız yere ekipmanları alıp restaurant ı çalışmaz hale getirip kapanmasına iş piyasasın da rezil olmama sebep oluçaklar ve ben dava açıp geri alıçam ,bu kanunlar bu kadar açiz mi sormak istediğim o ..

Senet Şahıs Firması olan bayan kişinin kaşesi basılmış ançak imza o kişinin olmadığı imza sirküleri ile belli iken ve o imzaları kendi eşi attığı belli iken ve senet de ismi geçen şahıs firması sahibi imzanın kendinsinin olmadığı ve habersiz eşinin senetler dağıttığını insanlara savçılıkda suç duyurusu var iken ve üzerine savçılık bizden de bilgi talelp etmiş ve bizde bu şekilde piyasada insanlar dan duyduğumuzu söylemişiz.
Kaldıki işin garip i bu şahsın şirket in kurulmasından çıkmasına kadar zamanda da ve dahi baştan sona şirket de imza yetkilisi dahi olmaması sadece imza yetkilisi benim eşim olması dahi bu haciz i durduramadık.

Kaldıki ticareti olmuyan ama kurulan bir şirkette 5 ay ortaklık yapmış bu bayan ve hissesini biz devralmışız,şuan haciz yapılan şube ozamanlar yok iken(ortaklık süresince ticaret i olmuyan sadece açılış ı yapılan bir şirket di) ,sebep sırf şahıs firmasının adresine şirketi i açmış olmamız ve şahıs firmasında başlık olarak kullanılan ismin şirket ismi ile aynı olmasıve o 5 aylık ortaklık dan dolayı o usulsüz senetlerden dolayı haciz oldu yedi emin atadılar ekipmanları almadılar ve senet imzaladık protokol lü ..

Sizden ricam yardımçı olmanız senet günü de çok yakın biz bu imzaladığımız senet i ödemeden haciz den kurtulabilirmiyiz yedi emin olarak ekipmanlar bizde şuan,yada senet i ödeyip istikak davası açıp geri verilen parayı mı isticez,yada protokolle yapılan senetleri ödemeyip ekipmanları almalarını batmamızı mı izliçez..

bir kaç avukat ile görüştüm bir birini tutmadı ve çelişkiye girdim kime nasıl güveneyim anlayamadım

herkeze şimdiden çok teşekkürler