26 temmuz 2018 tarihinde 11.03 de 0850 711 1042 nolu telefondan arandim. Superonline dan aradiklarini söylediler. Adimi, eski ev adresimi, kullandigim internet ve telefon tarifelerini biliyorlardı bu yuzden guvendim. D smart kampanyamiz var dediler kabul ettim. Tc kimlik numarami ve yeni ev adresimi aldilar. Ayni gun saat 11.24 de 0850 711 1076 numaralardan d smarttan aradıklarını söylediler. kampanyayi onaylayip onaylamadigimi sordular. Onayliyorum dedim. Eve gelip kurulum yapilacak dediler. Evde olmadigim icin kabul etmedim ve kampanyayi istemedigimi soyledim. Daha sonra turkcell superonline ve d smarti aradim. Iki taraftan da boyle bir kampanya olmadigini ogrendim. Dolandirildigimi anladim. Su an Tc kimlik numaram, telefon numaram, ad ve soyadim, ev adresim dolandırıcıların elinde.

Dolandirilmamak mağdur olmamak icin ne yapmam gerekir? Ne gibi onlemler almalıyım, bana nasil zarar verebilirler, hangi kurumlardan durumumu sorgulatmaliyim bunun cevabini rica ediyorum.

Osim soy isim telefon adres gibi abonelik bilgilerim turkcell den veya superonline dan sizdirilarak dolandiricilara verildigini dusunuyorum. Bunun icin de suc duyurusunda bulunula bilir mi?