İyi günler
Koçfinanstan kullandığım araç kredisinden dolayı icralık oldum ve bu konuda öğrenmek istediğim bir kaç nokta var. Yardımcı olmanız dileğiyle kısa ve öz bir şekilde anlatmaya çalışacağım.
Koçfinans araç kredisinden dolayı icralık olduğumda kalan toplam bakiyem 17500 tl idi ve kalan ödeme sürem ise 24 aydı. Buna rağmen icra başlatılırken hiç bir faiz düşülmeden yani anapara üzerinden değil tüm bakiye üzerinden icra başlatıldı. Avukatla görüştük ve itiraz edeceğimi belirttim. İtirazın son günü avukatla bir anlaşma yaptık. Ben 3000 tl yatırdım ve o da aracın yakalandığı ve alıkonulduğu yediemin otoparkında kalmasını temin edecekti. Ben avukatın hesabına 3000 tl yatırdım. Ve itirazda bulunmadım çünkü aracı istanbula götüreceklerini söylemişlerdi. Bu yüzden aynı hesaba gelir düşüncesiyle itiraz etmedim ve hiç bir indirim talebinde bulunmadım. Cuma günü 3000 TL yi yatırıp kalan kısmın tamamını bir hafta sonra yatırmak üzere nlaştık. 1 hafta sonra cuma günü sabah aradım ve parayı yatırmak için hesap numaralarını istedim. 15 dakika sonra bakiyeyi hesaplayıp arayalım dediler ve aradıklarında şok oldum. Aracın istanbulda olduğunu söylediler.
Ben gene de tüm borcu o faz,izli halde başlatılmasına rağmen yatırdım. Avukat bana aracı ankaraya cumartesi gönderelim ordan alın bu bizim hatamız dedi. Ben de kabul ettim. Ancak sonra tekrar aradılar ve salı günü aracın ankaraya gönderileceğini söylediler. Sonra 1 saat sonra tekrar arayıp çarşamba günü gönderileceğini söylediler. Ben artık aracın eski halinde olduğundan bile şüphe etmeye başladım.
Bu durumda ben ne yapabilirim. Hem borcun faizli haliyle icraya verilmiş olması hem de aracın anlaşmaya rağmen istanbula götürülmüş ve 3 kez tarih vermiş olmalarına rağmen henüz gönderilmemiş olması konusunda. Yardımcı olursanız çok seviniri. İyi çalışmalar.