Arkadaşlar merhaba, 5 yıl önce bir vodafone bayisinde saha satış danışmanı olarak çalışmaktaydım. Çalıştığım dönemde benim satış kodum üzerinden bayii tarafından bir başkasının üzerine hat aboneliği yapılmış ve kişi savcılığa suç duyurusunda bulunarak şikayetçi olmuştu. Kısa geçiyorum abonelik sözleşmesi üzerindeki açılış kodu bana ait olduğu için ve bayide kapandığı için aksini ispat edemedik ve mahkemeye çıktım hakim aleyhimde 1000 TL adli para cezası verdi ve bende bunu adli emanete ödemiştim, gelelim bugüne.

2017 aralık ayında gene aynı konu ama 2014 yılında açılmış farklı bir hat açılışı nedeniyle semt karakolu tarafından ifade vermek üzere karakola çağrıldım. Yapılan abonelik sözleşmesinin fotokopisini karakolda inceledim üzerinde gene benim açılış kodumu ve bu sefer sözleşmenin bir kısmında kendi yazımı gördüm ama aboneyi hatırlamıyorum. Muhtemelen evrak bana başka bir yerden gelmişti açılışını yapmıştık veya başka bir arkadaşımdan almıştım, karakolda imza ve yazı örneklerini verdim ve bugün e devletten tesadüfen asliye ceza mahkemesinde adıma sanık olarak duruşması haziran ayında görülecek bir dava açıldığını gördüm.
Aynı konudan 2.kez yargılanacağım haziran ayında ilkinde yukarıda yazdığım gibi 1000 TL adli para cezası almıştım, sizlere sormak istediğim bu yargılama sonucunda ne gibi bir cezayla karşılaşabilirim ?