iyi günler. yaklaşık 8 yıl önce danimarka uyruklu birisiyle evlilik yaptım. bir kaç ay sonra anlaşamadık ve ayrılmak istedim. kendisini 8 yıldır görmüyorum. kendi ülkesinde yaşamakta. boşanmak istediğimi söylediğimde , türkiyeye mahkemeye gelmek istemedi. bunun gibi bir çok zorluk çıkardı. 8 yıldır da ben bu olayın üstüne de düşmedim. şimdi bir kız arkadaşım var ve evlilik planı yapmaktayız. danimarkadaki eşim ile en son 3 ay önce telefonda görüştüm. kız arkadaşım olduğunu ve evlilik planı yaptığımı söylediğimde bana , danimarkada beni 3-4 yıl önce boşadığını söyledi ve boşandığımıza dair belgenin türkiye'ye yollandığını söyledi.ancak hangi kurum tarafından , ne zaman ve nereye yollandığını bilmediğini belirtmekte.şu an yurtdışındaki medeni durumumu bilmiyorum. eğer gerçekten boşanmış ise benden , bu belgeye ulaşmak için nereye başvurabilirim? danimarkada boşanıp boşanmadığımı nereden öğrenebilirim? boşanmış isem, bunun Türkiye'de de tanınması için tanıma tenfiz davası açacağım ama henüz beni gerçekten boşadığına emin değilim. bana yalan söylediğini varsayıp , türkiye'den çekişmeli boşanma davası açsam, danimarka'da boşanıp boşanmadığımın bilgisine ulaşabilir miyim? nasıl bir yol izliyeceğimi bilmiyorum.
bu konuda , fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.
teşekkürler.