merhaba. icra dairesinden 06.2017 yılında gayrimenkül aldım. 15 gün sonra itiraz süresi geçince icra memuru ile tapuya satış için gittiğimizde tapuda tedbir kararı çıktı. ihale ilanında böyle bir ibare yoktu. icra dairesi gelen giden evrakları inceledi ve tedbir kararını koyan mahkemenin satış ilanından sonra koymuş olduğunu ve icra dairesine gönderilmediğini belirledi. sonrasında ilgili mahkemeye dilekçemle başvurdum. cebri satış olduğunu tedbir kararının kaldırılmasını talep ettim.
(tedbir kararının konusu şudur: bankadan çekilen kredinin ödenmemesi sebebiyle icra yoluyla satışa gidilmiş. kredi çekilirken krediyi çeken kişinin eşi muvafakatnemeye imza atmış fakat yabancı kimlikli olduğu için tercüman çağırılmamış ve nereye ne için imza attığını bilmeden imzalamış bu yüzden de ipoteğin fekki kaldırılması için hem krediyi çeken eşine hemde bankaya dava açmış ipoteğin kaldırılmasını talep etmekteler. eşide vefat etti.)
hakim tedbir kararının kaldırmayacağını söyledi. sonrasında inceleme duruşmasına katıldım. feri müdahil olma talebinde bulundum kabul edildi. ikinci duruşmada hakim emniyetten ve nüfus dairesinden ülkeye girişini nezamandan beri ikamet ettiğinin belirlenmesini herhangi bir belge verilip verilmediğinin sorulmasını talep etti.
ben de mağduriyetimin devam ettiğini ilettim.
alamadığım bir evin bir kısmını kredi çekmiştim alınca kiradan çıkartırım düşüncesi ile ayrıca paramda orada bağlı kaldı. ve bu kişi zaten türkçe bilmediğini idda ederek mahkemeye tedbir koydurduğu için gidecek polise veya emniyete yada zorla mahkemeye getirilse bile türkçe konuşmayacağını düşünmekteyim. mahkeme mayıs ayına tarih verdi fakat artık ümidimi kestim gayrimenkulden,

yatırmış olduğum tutar tescil yaptıramadığım için icraya veren bankaya aktarılmamış. icra dairesine yatırdığım tutarın nemalandırılmasını talep etmiştim ilk başlarda.
ancak bu konuda maddi manevi ne yapmam gerekir. hiç bu konuda avukat tutmadım.
yardımlarınıızı rica ederim.