merhaba, ben 6 ay önce bir 2004 doğumlu bir çocuğa çarptım. şimdi aileye elindem geldiğince maddi manevi yardımda bulundum. ailede olayın başından beri benden şikayetçi değil sadece sigortadan para almak istiyorlar. daha sonra olay savcılığa kadar yürüdü ordan uzlaşma için çağrıldım. karşı taraf ordada şikayetçi değilim demesine karşın uzlaşmaya çağıran kişi sigortadan para almak istiyorsanız sikayetçi olmanız lazım dedi. bunun üzerine aile sigortadan para almak için şikayetçi oldu. sonrasında bugün eve bir kağıt geldi. aynen aktarıyorum.

olay günü şüpheli sevk ve idaresindeki araçla seyir halinde olduğu sırada, yoldan yaya olarak geçmekte olan 2004 yılı doğumlu mağdura çarptığı, mağdurun kemik kırıklarının müştereken yaşam fonksiyonlarını 4 ağır derecede etkileyecek şekilde yaralandığı kaza sebebiyle mağdurun babası olan müştekinin şikayetçi olduğu, bilirkişi raporuna göre, şüphelinin kazada asli kusurlu olduğu,
şüphelinin üzerine atılı suçu işlediği tüm dosya kapsamından anlaşılmış olup, tarafların uzlaşamadıkları, buna göre şüpheli hakkında üzerine atılı suçtan kamu davası açılmasına gerekmiş olmakla, şüphelinin eylemine uyan suçlar nedeniyle yazılı sevk maddeleri gereğince yargılanmasının mahkemenizde yapılarak cezalandırılmasına karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur.

buna göre birinci sorum çocuk hastanede 3 gün kaldı. sürekli annem babamla beraber ziyaret ettik doktorlada konuştuk. çocuğun sadece uyluk kemiğinde kırık vardı ameliyat oldu ufak bir platin takılmış 40 gündede iyileşti 2 haftada bir ziyaretine gidiyorduk. şimdi bu ağır derece nasıl belirlenmiş buna itiraz edebilirmiyiz.

ikinci sorum işsizim elimde avucumda hiçbirşey yok babam emekli memur annem ev hanımı karşı taraf hala şikayetçi olmamasına rağmen sigortadan para almak için iş buraya kadar geldi. sevk maddeleri 89/1-2, 22/4 ve 53/6 olmak üzere ben ne kadar para cezası alırım çok büyük bir miktar çıkarmı bu davadan.

üçüncü sorumda kpss çalışıyorum ilerde devlete girme durumunda bu dava sicilime yansırmı devlete durumumu etkilermi.

gerçekten çok üzgünüm çocuk iyileşsede bir anlık dikkatsizlik işte üstelik ailemede yük olmak istemiyorum artık. çok uzatmayım ilginiz ve cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

- - - Updated - - -

ayrıca karşı taraf kırmızı ışıkta geçtiğimi söylüyor çocuk babasıyla kağıt toplamaya çıkan çocuklardan biri daha öncede araba çarpmış. ben ise yeşil ışık yanıp sönerken geçtim buna rağmen kendimi suçlu gördüm. yeşil ışıkta geçtiğimi nasıl ispatlarım trafik cezası yok arabanın bu kanıt olurmu. hadi diyelim kırmızıda geçtim şimdiye gelirdi 6 ay oldu bu bir ispat olurmu bu kamera maalesef yok bölgede. yani bu yazıyı yazan beni nasıl yüzde yüz kusurlu görmüş bunu ispatlarıyla değiştirebilirmiyim.