Merhaba; forumunuza araştırma yaparken rastladım.
Belki bu aktif alandan isteyeceğim bilgiyi alama şansım olur. Bu iletiye cevap verecek üyelere ve ilgili kişilere şimdiden teşekkürü bir borç bilir ve saygılarımı sunarım.
Asıl konu şu: 1996 doğumlu bir kızım var ve ben o dünyaya gözlerini açtığından beri yanındayım belki ara ara iş için uzak kaldıysamda bu 3 - 4 ayı geçmemiştir. Eşimden 2002 yılında boşandım ve bir hata yaptım kızımızı istediği her an görebilmesi ve kızımız evlenecek yaşa gelinceye kadar benim yanım da olması şartıyla ( sözlü olarak bunu kabul etti ) belki çocuğu göstermiyeceğimi düşünür diyerek nasılı olsa annesidir diye kızımın velayetini ona bıraktım yanlız kızımıza doğduğundan bu güne kadar benim annem ve babam bakmış ve büyütmüşlerdir kızım 1. sınıfa başladığında istanbuldaydı ailem emekli olduğunda yalovaya yerleşince eşim çocuğa ben zaten bakacak durumda değilim çalışıyorum diyerek sizinle gidebilir dedi ve 2. sınıfı yalovada okumaya başladı şimdi ise istediği zaman çocuğumuzu göre bilme şansına sahipken 5.sınıftan sonra seni alacağım diyerek huzursuzluk veriyor ben kararı kızıma bıraktım baba ben gitmek annemle kalmak istemiyorum zaten özlediğim zaman görüyorum diyor ama bunu eski eşime anlatmak pek mümkün değil ve ben şimdi yaptığım bu büyük hatadan dönmek ve kızımın velayetini almak
istiyorum. Bunu istememin en büyük nedeni de halen istanbulda yaşayan eşimin kızımı yanına alması durumunda orada okula devam edeceği ve istanbul şartlarının kızımın başarısını engelleyeceği,( beşinci sınıfa takdirle geçti ) yaşam alanlarının serbestlikten uzak olması ( Burada meyvesini dalından yemek te arkadaşları burada sosyal etkinlikleri burada yüzmeyi mükemmel öğrendi vs..) ve buradan ayrılmak istemeyişi nedeni ile pisikoljisinin bozulacağından vede ikinci bir evlilik yapmış olması bir üvey baba sendromunun yaşanmasından kızım adına korktuğumu belirtmeliyim.
Şartları kısaca anlatmaya çalıştım ve sizlerden bir cevap bekliyorum. 1- kızımın velayetini almam için izlemem gereken yol nedir?
2- bu velayet dava sını istanbul'da mı? açmalıyım? yoksa yalovadan bu davayı aça bilirmiyim? 3- davada atanacak hakimin kararı ne yönede olur
kızıma fikri ve düşüncesi mahkemede sorulur mu?
Bu üç soruyu cevaplandırır ve görüşlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. Çalışmalarınızda başarıler diler saygılarımı sunarım. Alp ÖLMEZGİL