öcelikle sorunumuza cevap verecek hukuk'çu arkadaşlara şimdiden teşekkur ederiz.
babamı çok küçükken kaybettim annemde rahmetli olalı 10 sene oldu ve biz 3 kardeşiz dolayısıyla çeşitli parsellerde yerlerimiz var tapular en büyük abide duruyor ben istanbulda ikamet ediyorum bahsi geçen yerler zonguldakta en son memlekete gittiğimde tapudan adıma kayıtlı yerlerin parsel numaralarını çıkardım ayrıca bunca yıl olmasına rağmen diğer iki kardeşim veraset vergilerini vermeye yanaşmadı haklarımı kendilerinden talep ettim küçük kardeşim anlıyşla karşıladı fakat büyük abimde sorun çıktı.
Sorun şu ev önü dediğimiz bölümde küçük kardeşim bir ev yapmış büyük olansa 2 evi var dolasıyla bana o bölümde ev yapacak yer kalmadı bana evin önünden çok komik bir para teklif etti diğer yerleride 3 böleriz dedi ayrıca bizim oralarda pazar geliri üst seviyede ben ortaklığın feshi için izale-i şuyu davası açmayı düşüyüyorum ayrıca iki evden biri benim hakkım olan yerde olduğu için kira geliri ve pazar gelirlerinden (bana ait olan araziler ekildiği için) geriye dönük ben 5 yıl diye biliyorum ecrimisil davası (büyük abime) açabilirmiyim.
ecrimisil davası açmadan önce talep ettiklerimi noter aracılıyla ihtar çeksem bir yararı olurmu ve nasıl bir ihtarname yazmam gerekir bu davaların kapanma süreci ne kadar sürer ve kazancım ne olur ilginize tekrar tekrar teşekkür ederim