Merhaba, Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Benim 2 konuda yardımınıza ihtiyacım olacak.
1- Ödenmiş fakat alacaklıdan geri alınmamış bir senetten dolayı tebligat geldi. Alacaklı olan kişi senedi yanlışlıkla avukata verdiğini söyledi. Avukatla konuştum. Avukat icra takibini durdurdu, evrakları İcra Md.lüğünden geri aldı. Fakat benden 410 YTL masraf istiyor. 50 YTL masraflar için dedi, 150 YTL vergisi dedi. Geri kalan 200 YTL'de şu an açık olan icra dosyasının arşive kaldırılırken kapalı yani borcun tamamen kapatılmış duruma getirilmiş olması için dedi. Sorum, acaba dosya İcra Md.lüğünde açık dursa ilerde bir sıkıntı yaşarmıyım. Yani ilerde tekrar borç ödenmedi diye yeniden işlem başlatılabilirmi bu dosyaya?
2- Maaşımda haciz var, ama bir tane daha alacaklı banka sırada bekliyor ama kurumuma halen yazı göndermedi. Acaba maaşımdan 2 borç için birden haciz koyulabilirmi? Eğer koyulamaz ise 2. alacaklı banka maaşım yerine evime haciz gönderebilirmi? Özür dileyerek son sorum, ben İcra Md.lüğüne başvurup borcun sırası gelince maaşımdan kesilmesini isteyebilirmiyim. Evime icra gitmesini istemiyorum çünkü.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.