Yargıtay 9. Hukuk Dairesi üyesi olan Doç.Dr. Sn. Cevdet İlhan GÜNAY'ın , Yetkin Yayınları'ndan çıkan 2 ciltlik İş Kanunu Şerhi adlı kitabının 2. baskısında 1.cilt sayfa 911'de şöyle bir görüşü var:

"İşçinin eski işinden farklı ve durumunu ağırlaştıran başka bir işe başlatılmak istenmesi halinde, işçi bu işe başlamak zorunda değildir. Bu durumda işveren kendisine düşen yükümlülüğü yerine getirmediğinden işçinin işe başlamama hakkı vardır. İşçi bu koşullarda, işyerinde çalışmak istemezse, işveren geçersiz feshin sonuçlarına katlanacaktır.

İşveren işçiyi eski işine iade etmekle birlikte bir süre sonra iş koşullarını değiştirirse 4857 sayılı İş Kanunu'nun 22. maddesi hükümlerinin uygulanması söz konusu olacaktır."

İşveren beni işe başlattı,ancak istifaya zorlamak ve haklarımı ödememek için beni yıldırmaya çalışmaktadır.Yukarıdaki yoruma göre benim tek taraflı olarak işi bırakmam ve "İŞE İADEM GERÇEKLEŞMEDİ"savunmasını yapmam pek mümkün görünmüyor sanırım.Çünkü 22.madde işveren feshederse benim dava açabileceğimi söylüyor ,yoksa yanlış mı yorumluyorum ?

Yorumlarınızı bekliyorum,saygılarımla...