öncelikle merhaba arkadaşlar 2016 yılında türkiye çapında bir firmaya açtığım işe iade davasında iş mahkemesi 3 dava sonucunda lehime karar vererek davayı sonuçlandı 07.07.2017 tarihinde istinaf mahkemesinde tekrar dava açılmış işin aslı yaklaşık 4.5 aydır istinaf mahkemesindeki dosyayı e devlet üzerinden incelediğimde 4.5 aydır ön inceleme için atama bekliyor sonucuyla karşılaşıyorum demek istediğim bu davaların istinaf mahkemesinden çok kısa sürelerde sonuçlandırıldığını internet üzerinde hem başka sayfalar hemde bu sayfalarda takip ediyorum benim davamda ne gibi bir durum olabilirde henüz hakim atanmamış olabilir bir türlü anlayamıyorum biz işyerinden 11 kişi çıkarıldık bazı arkadaşların dosyaları istinaf mahkemelerinden kısa sürede sonuçlandırıldığı halde benimki 4.5 aydır hakim bekliyor ve herhangi bir hareket yok bunu size sormak istediğim bu süreci hızlandırmanın bir yolu varmıdır varsa nelerdir, bu mahkemenin dosyayıy bu kadar uzun sürede hakim atamaması normalmidir, emsal davalar istinaf mahkemelerinde tahmini ne kadar sürüyor, bunları bilmediğim için ve ilk defa böyle bir maceranın içinde olduğum için böyle beklemek sıkıntılı bir süreç oluyor ki mahkeme görüldükten sonra birde yargıtay süreci olduğu aklıma geldikçe baya sıkıntılı bir süreç oluyor bu sürecin sonunda davada karşıma ne gibi seçenekler çıkabilir davada şöyle durumlar mevcut
iş mahkemesi bilirkişi raporu istedi şahiteri dinleme gereği duymadı kararın istinafta onanma ihtimali varmıdır istinafta onaylandıktan sonra yargıtay süreci olabilirmi.
teşekkürler.
siyasi konulara girmek istemiyorum ama yargıtayın iş yükünü hafifleştirmek için ortaya çıkan bu palyatif istinaf yolu da şimdiden doldu taştı tıkandı... geciken adalet adalet değil ama sıra var... yetişemiyor bölge adliye mahkemeleri...!
öncelikle cevabınız için teşekkürler. Avukata zaten ulaşamıyoruz kendisi sürekli davalarda olduğu için biizmle ilgilenemiyor ulaşabildiğimiz zamanda bekleyeceğiz diyip geçiştiriyor anlaştığım hukuk bürosu sekreteri ile telefon görüşmesi yaptım bu gün sekreter yada stajer avukat (tam olarak bilmiyorum) bana davanın 2018 e kadar istinaf mahkemesinde sonuçlanmaması halinde 2018 yılından itibaren (yeni kanun ile ) verilen kararların kesin olacağını istinaf mahkemesinin verdiği karara yargıtay yolunun kapalı olacağını söyledi peki böyle birşey gerçekten var mı yoksa bi duyum gibi birşey mi aslı var mıdır bu bilginin.
7036 sayılı Kanunun 11. maddesi ile 4857 sayılı Kanunun 20. maddesinin 3. fıkrası şu şekilde değiştirildi:
"[İşe iade davalarında] mahkemece verilen karar hakkında istinaf yoluna başvurulması hâlinde, bölge adliye mahkemesi ivedilikle ve kesin olarak karar verir."
Aynı kanunun 38. maddesinde, 11. maddedeki bu değişikliğin 1/1/2018'de yürürlüğe gireceği yazıyor.
Burada bir belirsizlik var.
Üç ihtimal var:
1- 1/1/2018'den sonra yeni açılan işe iade davalarından önce arabulucuya başvurmak zorunlu olacak ve arabulucuya başvurduktan sonra açılan davalarda istinafın vereceği karar kesin olacak.
2- 1/1/2018'den önce açılmakla birlikte 1/1/2018'den sonra istinafa giden davalarda istinafın vereceği karar kesin olacak.
3- Şu an istinafta olan davalarda istinafın 1/1/2018'den sonra vereceği karar kesin olacak.
Fakat 11. maddede aynı zamanda 20. maddenin ilk fıkrası da değiştirilmiş ve işe iade davalarında arabuluculuk dava şartı haline getirilmiş.
Benim yorumum birincisi yönünde. En kuvvetli ihtimal de o.
İkinci seçenek de ihtimal dahilinde.
Size telefonda söylenen üçüncü seçenek. Bu bence en düşük ihtimal. Ancak kanunun yorumundan bu da çıkabilir.
Hangisinin doğru olduğunu uygulama gösterecek.
Yazdıklarım "hukuki tavsiye" değil, "hukuki bilgi"dir.
Bu hukuki bilgilerin, mevzuat veya içtihat değişikliği nedeniyle zaman içinde güncelliğini yitirebileceğini, sizin hukuki probleminize bire bir uymayabileceğini unutmayın. Hukuki sorununuz hakkında en doğru danışmanlığı vekalet vereceğiniz avukattan alabilirsiniz. İnternetten veya başka yerlerden öğrendikleriniz ile yürüteceğiniz hukuki işlemlerde hak kaybına uğrayabilirsiniz.
Hepımız aynı sekılde beklıyoruz.Istınafta gerekcelı kararı henuz yazılmamıs ama karara cıkmıs dosyam var.Is mahkemelerı kanununda 25.10.2017 tarıhınden sonra verılen ılk derece mahkemesındekı ıse ıade davaları ıcın Yargıtay yolunu kapatmıs.Bundan önce verılen kararlar eskı kanun yoluna tabıı dıyor.Istınafta da bu kadar yogunluk olduğuna gore 2018 ıcın verılen kararlarda hıc olmazsa temyiz yolu kapalı olsun.2015 ten berı dava sonuçlansın dıye bekliyoruz.borclarımızı odeyemedıgımıze mı yanalım ısımızı kaybettıgımıze mı gerçekten cok yazık....Umarım kanun koyucular en kısa surede ıstınafta olan dosyalar ıcın bır düzenleme yaparlar..Gercekten cok arkadaşımız magdur..
7036 sayılı Kanunun geçici 1. maddesinde sorunuzun cevabı varmış ve dediğim gibiymiş.
Yani önceden açılmış davalar sonuna kadar eski hükümlere göre devam edeceği için Yargıtay yolu açık:
(1) Mülga 5521 sayılı Kanun gereğince kurulan iş mahkemeleri, bu Kanun uyarınca kurulmuş iş mahkemeleri olarak kabul edilir. Bu MD.nin yürürlüğe girdiği tarihten önce açılmış olan davalar, açıldıkları mahkemelerde görülmeye devam olunur.
(2) Bu Kanunun dava şartı olarak arabuluculuğa ilişkin hükümleri, bu hükümlerin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla ilk derece mahkemeleri ve bölge adliye mahkemeleri ile Yargıtayda görülmekte olan davalar hakkında uygulanmaz.
(3) Başka mahkemelerin görev alanına girerken bu Kanunla iş mahkemelerinin görev alanına dâhil edilen dava ve işler, iş mahkemelerine devredilmez; kesinleşinceye kadar ilgili mahkemeler tarafından görülmeye devam olunur.
(4) İlk derece mahkemeleri tarafından bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce verilen kararlar, karar tarihindeki kanun yoluna ilişkin hükümlere tabidir.
Yazdıklarım "hukuki tavsiye" değil, "hukuki bilgi"dir.
Bu hukuki bilgilerin, mevzuat veya içtihat değişikliği nedeniyle zaman içinde güncelliğini yitirebileceğini, sizin hukuki probleminize bire bir uymayabileceğini unutmayın. Hukuki sorununuz hakkında en doğru danışmanlığı vekalet vereceğiniz avukattan alabilirsiniz. İnternetten veya başka yerlerden öğrendikleriniz ile yürüteceğiniz hukuki işlemlerde hak kaybına uğrayabilirsiniz.
Tekrar Cevabınız için teşekkürler bu gün avukatımın kendisi ile görüştüm tekrar istinaf kararının yargıtaya kapalı olcağını söyledi. Sanırım en net sonucu zamanla öğreneceğiz.
Merhaba,Bugun istanbul istinaf 31.hukuktaki dosyam ise iade davasinda lehime karar vermis ve temyiz yolunu acik birakmis yine eski kanun yolu uygulanmis istinafa gelis tarihi Haziran 2017.
Merhaba,Bugun istanbul istinaf 31.hukuktaki dosyam ise iade davasinda lehime karar vermis ve temyiz yolunu acik birakmis yine eski kanun yolu uygulanmis istinafa gelis tarihi Haziran 2017.
desenize bizim davalar zor sonuçlanacak en iyisi ümidi kesmek sanırım o dosya (benim dosya da dahil) yargıtaya gidecek kim bilir ne zaman sonuçlanacak arkadaşın da dediği gibi 3 gün mü 3 ay mı 3 yıl mı çok zor. İşin acayip olan tarafı işe iade talep ediyorsun mahkemelerin sonuçlanması seneler alıyor bu adam beni haksız yere işten çıkardı diyorsun işime geri dönmek istiyorum diyorsun 3 sene 5 sene sonra sonuçlanıyor dava. Bir gidiyorsun işe adamlar senin ne görevde çalıştığını bile unutmuşlar. Çok saçma bi durum.
birde o zaman içerisinde belki daha iyi şartlarda bir iş buluyorsun mahkeme lehine karar veriyor karardan sonra işe gitmesen masraflar sırtına biniyor gitsen daha iyi işi bırakıp gidiyorsun çok sıkıntılı bir durum
,
istinaf,
istnafta 10 hukukta davam ne zaman cikar,
istinafa giden dosya kac gunde gekir,
istinafa giden dava ne zaman biter,
izmir6 hukuk mahkemsi istinaf mahkemesi kac aysa sonuclanir,
istinaftan sonuc kac gunde gelir,
dosyam istinafta,
bursa istinaf mahkemesi dosya sorgulama,
istinaf tikandi,
istinaf sonuclanmadi 2018,
dosya karara cikmis istinaf sonra,
25.10.2017 tarhli kararlar yargitaymi istinafmi,
istinaf hukuk istanbul dosyalar cikmiyo,
istinaf mahkemesi kac senede sonuclanir,
on inceleme icin atama bekliyor nereden ogrenilir,
istinaf mahkemesinde sonuclanan bir dosya ne zaman gelir,
istinaf cevabi ne yezaman gelir,
yedi aydir istinaf ta olan bir dosya ne zaman sonuclanir,
www.istinatta on inceleme icin atama bekliyor ne demektir,
istinaf31.hukuk kararlari,
is mahkemesinde atama bekleniyo demek,
istinaf mahkemesi,
istinaftan ne zaman gelir
Merhaba arkadaşlar. Size babamın davasıyla ilgili bi kaç sorum olcak. İlgilenip cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. 2014 yılının mart...
Dedem 1965 yılında, anneannem ise 2001'de vefat etti. dedemin malvarlığı annem, teyzem ve 3 dayım arasında paylaşılacak. aradan geçen 40 yıl boyunca...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku