1998 yılında inşaat halindeki bir binanın doğramalarını yaptım ve karşılığında müteahhitten bir daire aldım.Yaptığım doğramaların faturasını da kesmedim ama müteahhitle adi sözleşme yaptım.Sonrasında 98 ve 2000 yılları arasında müteahhit ile arsa sahipleri davalık oldular ve müteahhit binayı imara aykırı yaptığından ve arsa sahiplerine geç teslim ettiğinden vs. sebeplerden davayı kaybetti ve binada bulunan kendisine ait işyeri ve dairelerin tamamı arsa sahiplerinin eline geçti.Benle beraber müteahhitten sözleşmeyle ev alan 13 kişi de tapuyu alamadı.Bizde bunun üzerine arsa sahipleriyle anlaşma yoluna gitmeye çalıştık ama arsa sahipleri bizi sürekli oyaladı ve 2009 yılında bize ecrimisil davası açtılar ve kazandılar.Bize gelen mahkeme kararında daireyi fuzuli işgal ettiğimiz, belirtilen tarihe kadar boşaltmamız gerektiği ve ecrimisil bedelini de ödememiz gerektiği belirtildi, bizde bunun üzerine karşı dava açtık ve kaybettik, tekrar aynı karar geldi, tekrar tekrar aynı şekilde davalık olduk ve en nihayetinde karar temyize gitti, yakın zamanda da temyizden gelecek ve karar kesin ihtimal aleyhimize olacak.Avukatımız temyizden her an kararın gelebileceğini, karara uymamız gerektiğini, kararın neticesinde evi boşaltıp ecrimisil bedelini de ödememiz gerektiğini belirtti.Geçen yıl ise bizimle aynı durumda olup karşı dava açmayan bir komşumuzun evi elinden gitti ve 50.000 TL'ye yakın ecrimisil bedeli ödedi.Muhtemelen bizde aynı durumla karşılaşacağız.Ama avukatımız bize farklı seçenekler sundu.
Avukatımız belediyeye dava açabileceğimizi, bizim mağduriyetimizden belediyenin sorumlu olduğunu, belediyeye hem binayı ruhsata bağlaması hemde tazminat ödemesi yönünde dava açabileceğimizi belirtti.Benimle aynı durumda olan herkes onayladı ama açıkçası belediyeye dava açmak bana mantıklı gelmedi.Siz ne düşünüyorsunuz?
Birde merak ettiğim başka bir yöntem, ben sonuçta bu daireyi iş karşılığında aldım ve yaptığım doğramaların çoğunluğu hala daha kullanılıyor ama doğramaları yaptığıma dair elimde adi sözleşme dışında herhangi bir belgem yok.Avukatım bu konuda bana, fatura olsa da üzerinden uzun zaman geçtiğinden geçerliliği olmadığını ama doğramaları yaptığıma dair çok sayıda şahidim olduğunu ve hala daha kullanıldığından doğramaların parasını alabileceğimi, yaptığım doğramalar binada olduğu sürece beni evden çıkartamayacaklarını ve bunlarla ilgili dava açarsak hakimi ikna etmenin önemli olduğunu belirtti.
Benim merak ettiğim.Nasıl bir yol izlemeliyim.Ne gibi bir dava açsam hakkımı alabilirim.2009 yılından beri hukuk mücadelemi sürdürüyorum ama hep kaybettim.Şimdi kazanma ihtimalim var mı yada tamamen vaz mı geçmeliyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Saygılar
- - - Updated - - -
Bu arada moderatörden ricam; türkçe karakterler gözükmediğinden iletiyi düzenledim ama başlığa müdahale edemedim.Düzeltme yapılırsa sevinirim.Saygılar...
Hukuki NET Güncel Haber
Konu immanuel tarafından (17-12-2017 Saat 02:00:14 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: Türkçe karakterler gözükmüyordu.
Avukatımız belediyeye dava açabileceğimizi, bizim mağduriyetimizden belediyenin sorumlu olduğunu, belediyeye hem binayı ruhsata bağlaması hemde tazminat ödemesi yönünde dava açabileceğimizi belirtti.Benimle aynı durumda olan herkes onayladı ama açıkçası belediyeye dava açmak bana mantıklı gelmedi.Siz ne düşünüyorsunuz?
Oldukça mantıklı bir karar.Bu davadan lehinize karar çıkma olasılığı var.Ancak 3-4 yıl en az sürecek bir zamanı göze almanız gerekiyor.
Birde merak ettiğim başka bir yöntem, ben sonuçta bu daireyi iş karşılığında aldım ve yaptığım doğramaların çoğunluğu hala daha kullanılıyor ama doğramaları yaptığıma dair elimde adi sözleşme dışında herhangi bir belgem yok.Avukatım bu konuda bana, fatura olsa da üzerinden uzun zaman geçtiğinden geçerliliği olmadığını ama doğramaları yaptığıma dair çok sayıda şahidim olduğunu ve hala daha kullanıldığından doğramaların parasını alabileceğimi, yaptığım doğramalar binada olduğu sürece beni evden çıkartamayacaklarını ve bunlarla ilgili dava açarsak hakimi ikna etmenin önemli olduğunu belirtti.
Bu seçenekte mantıklı.
Avukatınız hak arayışından vazgeçmemiş size başvurabileceğiniz iki seçenek daha sunmuş.Ben olsam muhtemelen bu iki seçeneği de değerlendirirdim. Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim.Ben evi boşaltmak istemiyorum.Çünkü sonuçta burada kurulu bir düzenim var ve ikamet ettiğim yerden yeni bir ev alacak durumum da yok.Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda sizce avukatımın sunduğu seçeneklerden hangisini açsak mantıklı olur?
Avukatımla görüştüm, muhtemelen belediyeye dava açacağız ama aklımda hala daha soru işaretleri var, sizce belediyeye dava açmak mantıklı olacak mı? Başka bir dava önerisi olan var mı, ne yaparsak bu işi çözümüne kavuşturabiliriz yada artık vaz mı geçelim? Yardımcı olursanız sevinirim.
Herkese iyi günler dilerim ilk başta birinden alacak karşılığı senet aldım fakat günü geldiği halde ödemedi tahsili icin bi avukat arkadaşıma verdim...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku