Öncelikle merhabalar, konuyu açmadan önce birkaç yerde bilgi almaya çalıştım ancak hiçbir yerde tam olarak benim yaşadığım olayın anlatıldığını bulamadım, o yüzden bu konuyu açarak sizlere danışmayı uygun gördüm. Annem Şizofrenik Paranoya hastası, teşhisi bu yaz gittikleri bir psikiyatr tarafından konuldu. Psikiyatr tarafından verilen ilaç tedavisini reddetti ve hastalığı gittikçe ilerlemekte, hastalığın kişiler üzerindeki etkisinin bir kaç türü var ve annemin yaşadığı tür eşiyle anlaşamamak, kıskançlık krizlerine girmek ve eşinin sürekli onu aldattığını düşünmek. Bunun yanında kendini üstün insan olarak görüyor, herkes kötü tek o ve biz(Çocukları) iyiyiz. Geniş çevresi olan biriydi ve tüm çevresiyle ilişkisini kapattı, kendini yalnızlaştırdı. Saçma sapan paralar harcamaya başladı(2 ayda 120.000 TL, Geçtiğimiz ay 30.000 TL gibi.). Her şeyi paranoyak ve derin bir şekilde düşünür oldu. Hukuki olarak hastahaneye yatıramıyormuşuz kendi rızasıyla oluyormuş ancak hiç bir şekilde hasta olduğunu kabul etmiyor hastanın babam olduğunu söylemekte, babamın yönetildiğini, kötü insanların annemin peşinde olduğunu takip edildiğini, üst katımızda ki kişinin babama komutlar verdiğini ve buna göre babamın hareketlerini değiştirdiğini söylemekte(Üst katımız boş).Yani kısacası bir çıkmaza girdik annem hasta hiç bir şekilde hasta olduğunu kabul ettiremiyoruz annem gözümüzün önünde eriyip gidiyor yavaş yavaş. Şimdide babamı aniden evden kovdu ve ondan boşanacağını, bir daha yüzünü görmek istemediğini söyledi, sabahında babamın tüm dolabını boşalttı ve babam evden ayrılmak zorunda kaldı.

Bu geçtiğim derin özet sonucunda sormak istediğimi bir kaç şey var;

1- Babam boşanmak istemiyor, annemin tedavi olmasını istiyor, annem tedavi olmak istemiyor, hukuki olarak annemin rızası olmadan annemin akıl sağlığının yerinde olmadığı gerekçesiyle annemi hastahaneye nasıl yatırabiliriz? ( Hastahaneye, psikoloğa vb hiçbirine gelmeyi kabul etmiyor, 3-4 aydır bunu başarmaya çalışıyoruz yapamıyoruz, artık zorla yapmamız gerekiyor bir şekilde.)
2- Annem boşanma davasını açıp hakkı olan %50'yi almak istiyor fakat biz annemin bu mal varlığını kaldırabileceğine, koruyabileceğine inanmıyoruz ve 3 çocuk olarak kesinlikle bunu engellemek istiyoruz, annemin hukuki olarak bu konuda hakkı nedir? Akıl sağlığı yerinde olmadığını davada nasıl kanıtlayıp bu mal varlığını almasını engelleyebiliriz? ( Dediğim gibi 2 ayda 120.000 TL, geçen ay 30.000 TL harcayan kişiye kim, nasıl güvenebilir bu konuda.)(Ayrıca bu mal varlığını alırsa bizim geleceğimizide bitirecek.)
3- Annemin evladı olarak anneme karşı psikolojisinin bozuk olduğu ancak tedavi olmadığı için dava açma şansım varmı? ( Davayı açma sebebim Savcı'nın verdiği emir ile zorla hastahaneye götürebilmek.)

Konuyu buraya açma gereği duydum, yanlış yerdeyse kusura bakmayın, affola.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.