Öncelikle çalışmalarınızı ve çözümlerinizi takdir ettiğimi belirterek hepinize selamlarımı saygılarımı sunarım.Kendim İstanbulda X Belediyede 9 yıldır Emlak ve Tahakkuk Servisinde Çalışmaktayım.İhtilafa Düştüğümüz Konularda Sitenizi Ziyaret Ediyor ve Çözümü Bulmak Konusunda Büyük Kolaylıklar Yaşıyoruz.
Sorunum Olan Konuları 1 ve 2 olamk üzere numaralandırdım.Konuyu Yanlış yere Açtıysam Affınıza Sığınıyorum.

1 ) Çözüme kavuşturamadığım bir durum söz konusu ve konuya hakim olmama konun içinde olmama rağmen anlaybilmiş değilim.
Geçen hafta site güvenliğine x avukatlık bürosu kartını bırakarak mirasçı bulunamadığından devlete geçen babanneme ait 200m2 bir yer olduğundan bahsetmiş.
Ben kartı alarak telefon edip durumun detaylarını konuştum ve beni ofislerine davet ettiler durumu detaylıca konuştuk.Bana yer ile ilgili ada ve parsel olarak adres olarak bilgi vermediler.Devletin el koyduğu bir yer var dava açarsak 2 sene içersinde bu çözüme kavuştururuz herhangi bir ara kanun çıkmazsa davayı kazanabileceğimi söylediler.Şimdi benim sormak istediğim soru şu Takbiste ve belediyerdeki el ile doldurulan beyanlarda tapu olan yerlerimiz haricinde herhangi bir mülkiyet bulamıyorum bu kişiler bu bilgilere hangi ağdan ulaşıyor benim bireysel olarak bunu kovalama şansım yok mu.Varsa hangi kurum ve idarelerden bu durumu sorgulayabilir cevap alabilirim.Ve bu olayın üzerine gitmem durumunda olumlu bir sonuca ulaşabilme şansım var mıdır.Bununla ilgili emsal davalar olup kazanan var mıdır.Şimdi avukatlık bürosu bana bir sözleşme örneği verdi ayrıca birde danışmanlık sözleşmesi var benden talep ettikleri %25 Avukatlık %25 Danışmanlık ücreti.Ve sözleşmede bahsedilen bölgedeki bütün yerler ile alakalı umumi vekaletnameye benzer herşeyi yapabilecekleri bir vekalet örneği mevcut.Bunu imzalamalı mıyım yahut kendim bu işin peşine düşersem izlemem gereken yollar neler olabilir.Yardımınıza bu konuda ihtiyaç duyuyorum.Tarafıma imzalamam için verilen sözlşme örnekleri ektedir.Şayet bu sözleşmeleri babama imzalatırsam kendimizi teminat altına almak için hangi maddeleri eklemem yada çıkarmam gerekmektedir.
https://i.hizliresim.com/bL1QAn.jpg Sözleşme Dosyası Vekalet
https://i.hizliresim.com/XEG27O.jpg Sözleşme Dosyası Avukat
https://i.hizliresim.com/Qp51Er.jpg Sözleşme Dosyası Danışman

Babannem ve Dedem Babamı Evlatlık Edinmişler Her İkiside 40 Yaşını Geçtikten Sonra Babamı Evlatlık Olarak Güvence ALtına Almışlar.
İkisininde Yasal ve Kanuni tek Mirasçısı Babamdır.

2 )Ayrıca Babannem babamı elvlatlık edinirken güvence olarak üzerindeki tapuları göstermiştir.
Ekstra olarak şöyle bir hukuki durumda sözkonusudur.Babannemin sağlığında yeğeni babannemden 700m2 yer almak için sağlık raporu alarak babannemi tapu dairesine götürür Babannemin üzerinden 7 dönüm arazinin tamamını alarak babanneme 320m2 geri satış yapar bu durumdan yasal ve kanuni olan evlatlığı babamın haberi yoktur.Babamın yerine başka birisi kendini evlatlık gibi göstererek satışa imza atmıştır.Bununla ilgili karşı davayı nasıl açabiliriz İzlemem gereken yolları bana izah edebilrseniz minnettar kalırım.
İlginiz Alakanız için Şimiden Teşekkürler