İyi günler,
sözleşme ile kağıt üzerinde işletme hakkını devir aldığım iş yerini devir edenin (iş yeri ruhsat ve dükkan sahibi) bilgisi dahilinde yine sözleşme ve senetler karşılığında devir ettim.Devir ettiğim kişiden son kalan senedimin (60.000.-TL) bedelini vadesi geçmesine rağmen alamıyorum.Bu arada devir ettiğim kişi de iş yerini yine asıl sahibinin bilgisi dahilinde 3.bir şahsa devir etti.Ondan da tüm devir bedelini rakamsal olarak almış.Benim devir ettiğim kişi ile aramızdaki sözleşmede senetlerin ödenmemesi ve iş yerini 3. bir şahsa devredemez konulu maddeler var.Hele ki iş yerini 3. bir şahsa devir ettiği kanıtlanırsa ödenen senetler ödenmemiş sayılıp iş yerini tekrar bana vereceği sözleşme ile belirlenmişti.
Şimdi ben son kalan senedimi hem tahsil edemiyorum, hem de alacaklı olduğum şahıs iş yerini başkasına devir etmiş ve bedelini almıştır.
Bu kişi ile ilgili icra takibi haricinde iş yerini tekrardan tarafıma iade davası açabilir miyim?(Borçlu adına kayıtlı hiç bir şey olduğunu da zannetmiyorum.)
Teşekkür ederim.